:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2009
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2009
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2009-05-01 - Geplaatst door: Werner
KLASS
 
Synopsis Klass:

De zwijgzame Joosep is het sukkeltje van de klas. Zijn hele leven lang wordt hij al gepest en hij is er zo langzamerhand aan gewend geraakt. Maar wanneer één van zijn klasgenoten, Kaspar, plotseling voor hem opkomt, ontstaat er een strijd tussen de klas enerzijds en Kaspar en Joosep anderzijds. De pesterijen tegen Joosep worden steeds erger en hij vraagt Kaspar om hem niet meer te beschermen. Maar Kaspar is er nu eenmaal mee begonnen en uit eergevoel weigert hij op te geven. Voor Joosep en Kaspar is de maat vol, wanneer zij in het bijzijn van al hun klasgenoten ten diepste worden vernederd. Omdat ze geen uitweg meer zien, smeden zij een plan om voor eens en altijd af te rekenen met de pestkoppen.

 

• Een aangrijpende film over pesterijen tussen tieners en de gevolgen daarvan.

Klass was de Estlandse inzending voor de Oscars (categorie: Beste Buitenlandse film)

Klass heeft op het Karlovy Vary International Film Festival en Warschau International Film Festival de belangrijkste prijzen gewonnen.

 
Regie: Ilmar Raag
Cast: Pärt Uusberg, Lauri Pedaja, Vallo Kirs
Releasedatum: 18 juni 2009
Talen: Ests
Speelduur: 97 min
Ondertiteling: Nederlands
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85:1) kleur
Audio: 2.0 stereo
 

CARMEN MEETS BORAT
 

Synopsis Carmen Meets Borat:

De jonge Carmen zou graag haar Roemeense dorp Glod ontvluchten. Haar plan om te emigreren valt in duigen wanneer een Amerikaanse filmploeg in haar dorp neerstrijkt om opnames te maken voor de film Borat. Het dorp wordt gebruikt om het milieu van de hoofdpersoon te schilderen. Borat zet de dorpelingen neer als karikaturen van primitieve zigeuners, zogenaamd Kazachstan. De dorpelingen verstaan geen woord Engels en lachen te goeder trouw in de camera. De commotie die ontstaat nadat de film is uitgebracht, haalt de wereldpers, met als gevolg dat televisieploegen uit de Verenigde Staten en Europa naar Carmens dorp trekken om de reacties van de gedupeerden te filmen. De chaos wordt compleet als een gewiekste Amerikaanse advocaat geld ruikt en de dorpelingen een worst van dertig miljoen dollar schadeclaim in het vooruitzicht stelt. Vanaf dat moment waant iedereen zich rijk, wantrouwt elkaar en maakt ruzie.

 

"De haat-liefdeverhouding tussen vader en dochter legt alle relevante thema's van de documentaire bloot; ook zonder de toevallige tussenkomst van Borat had het duo een rijke en ontroerende film opgeleverd. ...een parel van een documentaire." - De Volkskrant

"Met een lach en een traan wordt de toeschouwer aan het denken gezet over de manier waarop films mensen en hun gevoelens kunnen exploiteren." - De Filmkrant

 
Regie: Mercedes Stalenhoef
Releasedatum: 18 juni 2009
Talen: Roemeens
Speelduur: 85 min
Ondertiteling: Nederlands

Regio PAL, Region 2

Beeldverhouding: 16/9 Kleur
Audio: 1.0 Mono
 

DAVID LYNCH PRESENTS DUMBLAND
 

"Dumbland is a crude, stupid, violent, absurd series. If it is funny, it is funny because we see the absurdity of it all". - David Lynch

 

David Lynch, aanbeden door veel fanatieke fans, is verantwoordelijk voor de meest unieke en originele films en TV-producties van de laatste 3 decennia, waaronder: The Elephant Man, Dune, Blue Velvet, Wild at Heart, Twin Peaks, Eraserhead en Mulholland Drive.

 

Dumbland bevat 8 korte afleveringen die zijn geschreven, ingesproken, getekend en geregisseerd door Lynch zelf: The Neighbor, The Treadmill, The Doctor, A Friend Visits, Get The Stick, My Teeth Are Bleeding, Uncle Bob en Ants.

 

• Reeds beschikbaar: Eraserhead en The Short Films Of David Lynch.

 
Releasedatum: 18 juni 2009
Talen: Engels
Speelduur: 34 min
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1) Zwart/wit
Audio: 2.0 stereo
 

THE HISTORY OF ROCK'N' ROLL DEEL 4

 

The History Of Rock 'n' Roll is een weergaloze serie van historische waarde, samengesteld uit 10.000 uur concert-en archiefbeelden. Plus niet minder dan 204 interviews met de supersterren van de rock. De complete serie bevat 10 antastische afleveringen die op chronologische volgorde op 5 DVD's te zien zijn.

 
Synopsis History of Rock 'n' Roll 4:
 
Aflevering 7: Guitar heroes

Guitar heroes richt zich op beroemde gitaristen van Chuck Berry tot Jimmy Page en miskende helden zoals rockabilly-virtuoos James Burton. Pete Townsend van The Who vertelt hoe hij de herkenbare bewegingen van Keith Richard nadeed zonder dat deze het door had. Mark Knopfler van Dire Straits, Eddie van Halen, Slash en Jimi Hendrix ontdekten allemaal wat Townsend bedoelde met "de fysieke poëzie" van de elektrische gitaar.

 
Aflevering 8: The 70's: Have a nice decade

Ga mee naar de betoverende jaren van de rock als Jimmy Page en Robert Plant vertellen over hoe Led Zeppelin ontstond. Steely Dan is te zien in een live-optreden van begin jaren '70. David Gilmour van Pink Floyd vertelt hoe Dark Side Of The Moon werd gemaakt. Lindsey Buckingham van Fleetwood Mac zingt een geïmproviseerde versie van Go Your Own Way en legt uit wat het lied persoonlijk voor hem betekent. Ook de opname van David Bowie uitgedost als Ziggy Stardust is een klassieker.

 
Regie: Marc J. Sachnoff en Bill Richmond
Releasedatum: 18 juni 2009
Talen: Engels
Speelduur: 116 min

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Duits, Spaans, Pools, Hebreeuws, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Hongaars, Tsjechisch, Deens, Grieks, Portugees, Noors, Zweeds, IJslands, Fins; Voor slechthorenden: Engels, Italiaans, Duits

Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1)
Audio: Dolby Digital 5.1

Genre: Muziek


THE FIRST EMPEROR: TERRACOTTA ARMY
 

Synopsis Terracotta Army:

Het terracottaleger werd in 1974 nabij Xi'an ontdekt tijdens irrigatiewerkzaamheden. Het maakte deel uit van het mausoleum van de eerste keizer van China, Qin Shi Huang, en bestaat uit 7000 levensgrote terracottafiguren van krijgers, paarden en zelfs strijdwagens, gemaakt van een mengsel van leem en aarde. De figuren zijn zeer gedetailleerd gemaakt, elk met verschillende gelaatstrekken, gezichtsuitdrukkingen en kapsels. Gebaseerd op recente onderzoeken en inclusief fotografie op locaties in China, schijnt deze film een nieuw licht op de prestaties, ambities en erfenis van deze raadselachtige en interessante heerser, een keizer die wenste voor eeuwig te heersen. In het British Museum is een gedeelte van het Terracotta Leger tentoongesteld voor het publiek. Ook in Nederland zijn enkele beelden te zien geweest van deze ongelooflijke ontdekking.

 

Presentatie: Neil MacGregor (British Museum)

Regie: 2DF Arts en Media Ltd
Releasedatum: 18 juni 2009
Talen: Engels
Speelduur: 40 min
Ondertiteling: regio NTSC, region 0
Beeldverhouding: 16/9 Kleur
Audio: 2.0 stereo
 
Bonus:

• Fotogalerij van een selectie van de terracotta beelden.UIT HET ARCHIEF