:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: DOUBT
PERSBERICHT: DOUBT
Bron: Disney - Datum: 2009-05-30 - Geplaatst door: Werner
DOUBT
Te koop op Blu-ray disc en DVD vanaf 3 juni
 

1964, St. Nicolas in de Bronx. De jonge, charismatische priester Flynn probeert de strenge, katholieke regels van de school af te zwakken, die lange tijd bewaakt en nageleefd werden door zuster Aloysius Beauvier en de andere zusters. Zuster Aloysius is directrice van de school en overtuigd van een strenge en gedisciplineerde aanpak. Wanneer één van de zusters vader Flynn ervan verdenkt teveel persoonlijke aandacht te geven aan de eerste zwarte student van de school, gaat zuster Aloysius op zoek naar de waarheid. Ondanks een gebrek aan bewijzen is ze vastbesloten om de priester te verbannen van haar school. Een hevige strijd, die voor een breuk zorgt tussen de kerk en de school, breekt los...

 

Zuster Aloysius kan er zich maar moeilijk bij neerleggen dat er een aantal ingrijpende maatschappelijke veranderingen op touw zijn, die ook in haar school voor een frisse wind zorgen. Mede door deze politieke vernieuwing wordt de eerste zwarte student, Donald Miller, toegelaten. Al snel wordt parochiepriester Flynn ervan verdacht teveel persoonlijk aandacht te besteden aan deze nieuwe, zwarte leerling. Zuster Aloysius kan haar vermoedens met geen enkel bewijs staven, maar gaat ondanks alle twijfel door met haar persoonlijke kruistocht om de waarheid aan het licht te brengen en Flynn uit de school te zetten. Ze gaat een morele krachtmeting aan met hem, die ermee dreigt de gemeenschap te verscheuren, met onherroepelijke gevolgen...

 

Van begin tot einde voel je in deze film een onzekerheid die ervoort zorgt dat de personages – en het publiek zelf - geconfronteerd worden met hun overtuigingen wanneer ze moeten nadenken over schuld of onschuld, overtuiging of twijfel... En dat is net waar de hele film op gebaseerd is: twijfel. Schrijver en regisseur John Patrick Shanley wou een stuk maken over de voortdurende onzekerheden in ons leven, hoewel we vaak doen alsof we alles met zekerheid weten en hoe we op onze twijfels vertrouwen.

 

Uit eigen ervaring op een strenge katholieke school kent hij de waarden en normen die er heersten in de jaren '60, eveneens hij het prototype van zuster Aloysius in zijn oude schooldirectrice herkent. Maar ook de maatschappelijke veranderingen klonken hem bekend in de oren en die wou hij dan ook in de film aan bod laten komen. Toch blijft het grote thema de onzekerheden waarmee iedereen op zijn manier probeert te leven. Doubt is dan ook geen film waarin we veel antwoorden krijgen, het gaat eerder over het stellen van bepaalde grote levensvragen.

 

Zowel het met een Pulitzer Prize en Tony Awards bekroonde toneelstuk als de verfilming van Doubt konden internationaal op een groot en enthousiast publiek rekenen. Een fascinerend drama vol spanning waardoor je op het puntje van je stoel zal zitten, met geweldige optredens van Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams en Viola Davis.

 

Met Meryl Streep in de rol van zuster Aloysius en Philip Hoffman die vader Flynn speelt, haalde Shanley twee toppers binnen die de Doubt maakten tot wat hij moest worden: een sterk verhaal, genomineerd voor 5 Acadamy Awards en 6 Critics' Choice Awards. Geen twijfel mogelijk dat Doubt een van de beste films van het jaar is.

 

Ook de volgende Miramax titels zijn vanaf 3 juni verkrijgbaar op dvd :

• Things To Do In Denver When You're Dead
• From Dusk Till Dawn
• Il Postino
• Clerks
• Pret-a-Porter
• The Crossing Guard
• Beautiful Girls
 

Deze films komen uit in een speciale verpakking en zijn aantrekkelijk geprijsd.

 

Technische specificaties Blu-ray disc

Speelduur: 103 minuten
Genre: Speelfilm
Beeldformaat: 1080p High-Definition / 16 x 9 / 1.85:1
Leeftijd: Alle leeftijden
Talen: 5.1 DTS-HD: Engels, Dolby Surround 2.0: Engels

Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden

 
Bonusmateriaal:
• Van het toneel naar scherm
• De cast van Doubt
• De muziek van Doubt
• Zusters van liefde
• Audiocommentaar
 

Technische specificaties DVD

Speelduur: 103 minuten

Genre: Speelfilm
Beeldformaat: 16 x 9 / 1.85:1
Leeftijd: Alle leeftijden

Talen: Dolby Digital 5.1: Engels, Dolby Surround 2.0: Engels

Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden

 
Bonusmateriaal:
• Van het toneel naar scherm
• De cast van Doubt
• De muziek van Doubt
• Zusters van liefde
• Audiocommentaar
 
 Recent nieuws van dezelfde bron