:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2009
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2009
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2009-05-30 - Geplaatst door: Werner
HISTORY OF ROCK 'N' ROLL deel 5
 

The History Of Rock 'n' Roll is een weergaloze serie van historische waarde, samengesteld uit 10.000 uur concert-en archiefbeelden. Plus niet minder dan 204 interviews met de supersterren van de rock. De complete serie bevat 10 fantastische afleveringen die op chronologische volgorde op 5 DVD's te zien zijn.   

 
Synopsis History of Rock 'n' Roll 5:
Aflevering 9: Punk

Ontdek de wortels van punk in de provocerende optredens van The Velvet Underground, de bewuste lelijkheid van Iggy Pop en het nichterige amateurisme van The New York Dolls. Zie hoe de punkscene samensmelt in New York, in The Bowery Club CBGB, de bakermat van The Ramones, Richard Hell, Talking Heads en Patti Smith. Kijk vervolgens naar de flitsende opkomst en ondergang in Engeland, met één van de eerste optredens van The Clash.

 

Aflevering 10: Up From The Underground

In de jaren 80, met de komst van MTV, kwam rock opnieuw terug. Devo en de bandleden van Eurythmics vertellen hoe zij doorbraken dankzij hun muziekvideo's. Vroegere clips laten voortrekkers in de rap zien, zoals Kurtis Blow en Glandmaster Flash. De video 'Billy Jean' van Michael Jackson breekt de kleurenbarrière van MTV en Run DMC improviseert een nieuwe manier van rappen. Voel ook de keiharde boosheid van hardcore rappers Public Enemy en NWA. De sensuele video 'Justify my Love' van Madonna werd verboden.  

 

Regie: Ted Haimes, Andrew Solt

Releasedatum: 16 juli 2009

Talen: Engels
Speelduur: 119 min

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Duits, Spaans, Pools, Hebreeuws, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Hongaars, Tsjechisch, Deens, Grieks, Portugees, Noors, Zweeds, IJslands, Fins, voor slechthorenden: Engels, Italiaans, Duits

Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1)
Audio: Dolby Digital 5.1
Genre: Muziek
 

MARC JACOBS & LOUIS VUITTON

 
Synopsis Marc Jabobs & Louis Vuitton:
 

Van Japan tot in de Verenigde Staten prijkt het LV-logo op steeds grotere winkelpanden. Eén man alleen is verantwoordelijk voor het creatieve proces en dat is Marc Jacobs. Er is een groot contrast tussen de uiterst formele bedrijfscultuur van gigant Vuitton en Jacobs uitermate ontspannen houding. De zelfverzekerde Jacobs is wars van de media. In 1998 kwam hij in dienst bij Vuitton. Hij heeft daar de confectielijn ontworpen en het luxe- segment op z'n kop gezet met een gelimiteerde serie handtassen, ontworpen door moderne kunstenaars. Marc Jacobs staat in het middelpunt van deze wereldwijd opererende organisatie en wordt gezien als een van de meest smaakvolle trendsetters. Maar Jacobs schetst of naait niet: hij is een mode-visionair.  

 

• Nooit eerder mocht het creatieve proces bij Vuitton worden gefilmd.

• Ca. 60 minuten aan extra materiaal.

• Momenteel veel aandacht voor ontwerpers i.v.m. film release 'Coco Avant Chanel'

 
Regie: Loïc Prigent
Releasedatum: 16 juli 2009
Talen: Frans en Engels
Speelduur: 82 min
Ondertiteling: Nederlands
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 4/3

Audio: Dolby Digital Stereo

Genre: Special Interest

 
Bonus o.a.

• Een uur extra materiaal met o.a. een blik achter de schermen, interviews, deleted scenes. (niet Nederlands ondertiteld)

 

DAS CABINET DES DR. CALIGARI

 

The Silent Cinema Collection is een label waarin de mooiste stille films uit de filmgeschiedenis verzameld worden. Het label bevat originele versies van grote hedendaagse blockbusters en prachtige historische meesterwerken. Voor de vele filmliefhebbers zijn deze films een welkome aanvulling op het huidige filmaanbod.  

 
Synopsis Das Cabinet Des Dr. Caligari
 

In Holstenwall, rond 1830, staat Dr. Caligari op de kermis met Cesare, een slaapwandelaar die al 23 jaar slaapt. Daar voorspelt Cesare aan Alan, een student die met zijn vriend Francis en verloofde Jane de kermis bezoekt, dat hij nog maar kort te leven heeft. De volgende dag wordt Alan dood gevonden in zijn bed. Francis vermoed dat Caligari er achter zit. Dan wordt Jane ontvoerd door Cesare. Francis achtervolgt Caligari die zijn toevlucht zoekt in een gekkenhuis, waarvan hij de directeur blijkt te zijn.

 

• Geschreven door Carl Meyer en Hans Janowitz, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal;

• De film wordt beschouwd als de eerste echte horrorfilm;
• Tijdloze klassieker
• Inlay bevat Nederlandse en Franse synopsis
 
Regie: Robert Wiene
Met: Werner Krauss, Conrad Veidt
Releasedatum: 16 juli 2009
Talen: Duits
Speelduur: 74 min
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Regio PAL, regio 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1)
Audio: Dolby Digital Stereo
Genre: Horror
 

WOODSTOCK THE DIRECTOR'S CUT

 

Op 15, 16 en 17 augustus 1969 vond het legendarische festival Woodstock plaats. Dit wordt 40 jaar na dato op verschillende evenementen over de gehele wereld herdacht en gevierd.

 

Synopsis Woodstock, 3 Days Of Peace And Music. The Director's Cut

Het drie dagen durende Woodstock muziekfestival in 1969 was het belangrijkste evenement van de vredesbeweging uit de jaren '60. Het concert is van werkelijk muziekaal, historisch en sociologisch belang. Het legt een uniek tijdperk vast: de Vietnam oorlog was volop bezig en de anti-oorlog protesten werden duidelijk uitgedragen in de muziek van die tijd. Met een fantastische groep medewerkers (waaronder een jonge Martin Scorsese) filmde regisseur Michael Wadleigh meer dan 300 uur aan materiaal om zijn 225 minuten durende director's cut te kunnen creëren. De film bevat uiteraard de optredens van vele wereldberoemde artiesten zoals o.a. Crosby, Stills & Nash, Jimi Hendrix, Janis Joplin, en Santana maar ook beelden over het opbouwen van het concert, gevolgen van de enorme opkomst en het openlijke drugsgebruik.

 
Regie: Michael Wadleigh

Met o.a.: Joan Baez, Joe Cocker, Crosby, Stills & Nash, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Santana, The Who, Grateful Dead, Jefferson Airplane

Award: Oscar in de categorie 'beste documentaire'
Releasedatum: Reeds beschikbaar
Talen: Engels
Speelduur: 216 min
regio PAL, Region 2

Beeldverhouding: 1.33:1 en 2.36:1 (als gevolg van verschillend bronmateriaal) Audio: Dolby Digital 5.1

Genre: Muziekdocumentaire