:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinéart >> NIEUWSBERICHT: ACTIE PLAN BELGIË N.A.V. RELEASE SLUMDOG MILLIONAIRE
NIEUWSBERICHT: ACTIE PLAN BELGIË N.A.V. RELEASE SLUMDOG MILLIONAIRE
Bron: Cinéart - Datum: 2009-06-23 - Geplaatst door: William
Dankzij ‘Slumdog Millionaire’ helpt u om het dagelijkse geweld tegen kinderen in het Zuiden te bestrijden.

In ontwikkelingslanden zijn kinderen het eerste slachtoffer van armoede. De ngo Plan België komt op voor de rechten van kinderen wereldwijd en zoekt naar structurele oplossingen. Het dagelijkse geweld tegen kinderen komt zelden onder de aandacht van de media en de publieke opinie. Daarom voert Plan België in 2009 campagne over dit thema. Dankzij de magie en het succes van de film Slumdog Millionaire wordt het probleem in de kijker gezet. Ook al is de oplossing die de film biedt – een gelukkig toeval – alleen maar fictie.

De populaire Bollywoodacteur Anil Kapoor die in de film de presentator speelt, heeft zijn hele gage aan kindgerichte projecten in India geschonken. Als Plan-ambassadeur pleitte Kapoor al voor meer geboorteregistratie in India.

Met de dvd-lancering van de film wil Cinéart zich ook solidair tonen met de kinderen in ontwikkelingslanden. Per verkochte dvd schenkt Cinéart een bedrag aan de projecten van Plan België tegen dagelijks geweld. Ook u kan er voor kiezen om het lot van kinderen niet te laten afhangen van het toeval.

Als u de dvd van de film Slumdog Millionaire koopt, geeft u zo een waardige toekomst aan de kinderen in het Zuiden. Een toekomst die onbetaalbaar is.

Wil u meer weten over Plan België en over de projecten die de leefomstandigheden van kinderen op lange termijn verbeteren? Surf dan naar www.planbelgie.be