:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: THE BOY IN THE STRIPED PYJAMAS
PERSBERICHT: THE BOY IN THE STRIPED PYJAMAS
Bron: Disney - Datum: 2009-07-16 - Geplaatst door: Werner
THE BOY IN THE STRIPED PYJAMAS
Naar de bestseller van John Boyne
Van de makers van de Academy Award-winnende film La Vita È Bella
Scenario en regie: Mark Herman
Vanaf 5 augustus verkrijgbaar op DVD

Van de makers van de Academy Award-winnende film La Vita È Bella (Beste Buitenlandse Film, 1998), Miramax Films, komt nu de bijzondere en ontroerende film The Boy In The Striped Pyjamas. De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en is gebaseerd op de bestseller van John Boyne. Belangrijke rollen worden vertolkt door Asa Butterfield (Bruno), Zac Mattoon O’Brien (Leon), Domonkos Németh (Martin), Henry Kingsmill (Karl), Vera Farmiga (moeder) en Jack Scanlon (Shmuel). Mark Herman (Brassed Off, Hope Springs) tekende voor het scenario en de regie. De film won diverse prijzen waaronder de Audience Choice Award, samen met Slumdog Millionaire, tijdens het Chicago International Film Festival. Vanaf 5 augustus is deze inspirerende film, die het hart vol treft, verkrijgbaar op DVD. Distributie: Walt Disney Studios Home Entertainment.

Korte inhoud
Berlijn 1943. Als de achtjarige Bruno op een dag uit school komt, zijn al zijn spullen in kratten gepakt. Zijn vader heeft promotie gekregen, en Bruno en zijn familie moeten verhuizen naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar niemand is om mee te spelen. Hun nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen.
Bruno is rusteloos en verveelt zich in zijn nieuwe huis. Hij luistert niet naar zijn moeder en besluit op onderzoek te gaan. Al snel ontmoet hij een jongen, wiens leven en omstandigheden zeer verschillen van dat van hem. Een verrassende vriendschap ontwikkelt zich.

Technische specificaties:
Speelduur: 90 minuten
Beeldformaat: 16 x 9 / 1.85:1
Kijkwijzer: 12 jaar, geweld / discriminatie
Genre: Drama
Talen: Dolby Digital 5.1 Engels, Frans, Spaans; Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertitels: Nederlands / Frans / Spaans / Engels / Engels voor doven en slechthorenden

Bonusmateriaal
• Vriendschap achter het hek
• Deleted scenes
• AudiocommentaarUIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron