:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2009
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2009
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2009-08-02 - Geplaatst door: Werner
LET THE RIGHT ONE IN
 
Synopsis:

Het is hartje winter in Zweden. Een grauwe buitenwijk wordt geteisterd door een reeks gruwelijke moorden. Niemand verdenkt het meisje Eli, dat onlangs in de buurt is komen wonen. Ook de twaalfjarige Oskar, haar buurjongen, brengt haar komst niet in verband met de gruweldaden. Maar wanneer de twee kinderen vriendschap sluiten, ontdekt Oskar al snel iets bijzonders aan zijn nieuwe beste vriendin. Eli blijkt een vampier. Voor Oskar, die op school vreselijk gepest wordt, maakt het niks uit. Maar wanneer de buurt Eli begint te verdenken, dreigt het noodlot de twee geestverwanten uit elkaar te drijven...

 

Let The Right One In geeft een originele en ontroerende draai aan het aloude vampierthema.

• De film maakte een ware zegetocht langs festivals en was een grote publieksfavoriet op het International Filmfestival Rotterdam en het Sitges Festival Internacional de Cinéma de Catalunya, waar hij bekroond werd met de Gouden Méliès voor Beste Europese Fantastische Film.

• Alle dvd's uit de 'Mr. Horror' serie bevatten een persoonlijke introductie van Jan Doense.

• Boek en scenario zijn geschreven door bestseller auteur John Ajvide Lindqvist

• De inlay is tweetalig.

Let The Right One In heeft louter lovende kritieken ontvangen.

• Een uitgebreide printcampagne ondersteunt deze release
 
Regie: Tomas Alfredson

Met o.a.: Kåre Hedebrant, Lina Leandersson Awards: o.a. Winnaar van Gouden Raaf (BIFF) en Black Tulip en Silver Scream Award (Imagine)

Releasedatum: 10 september 2009

Talen: Zweeds
Speelduur: 109 min.
Ondertitels: Nederlands, Frans
Regio PAL, regio 2 (dvd); regio B (Blu-ray)

Beeldverhouding: 16/9 (2.35:1) (dvd); Full HD 1080 50i (Blu-ray)

Audio: Dolby Surround 5.1, Dolby Stereo (dvd); Audio TrueHD: Zweeds 5.1 (Blu-ray)

Genre: horror
 
Extra's:

• Audiocommentaar van Tomas Alfredson en John Ajvide Lindqvist (Engels gesproken, niet ondertiteld)

• Deleted Scenes (Engels ondertiteld)
• Trailer
 
 

THE WORLD AT THE BRITISH MUSEUM
 

Synopsis World At The British Museum:

Het British Museum was ontstaan door De Verlichting en opgericht in 1753 door het Parlement. Het was het allereerste nationale museum in de wereld en is beroemd om zijn uitgebreide collectie van meer dan 7 miljoen objecten en heeft jaarlijks ongeveer 6 miljoen bezoekers. De tentoongestelde objecten komen uit bijna elke denkbare regio en uit elk tijdperk. Deze documentaire over het British Museum, ook wel 'De Herinneringen van de mensheid' genoemd, laat zien hoe veelzijdig, bijzonder en dankbaar de herinneringen kunnen zijn. Vanaf de allereerste menselijke uitvinding, het eerste snijdgereedschap van twee miljoen jaar geleden, tot hedendaagse kunstwerken van over de gehele wereld, worden alle hoogtepunten van de collectie belicht. Daarin zien we hoe toegewijd onderzoek, beurzen en onderhoud samenkomen om te verzekeren dat het museum over de wereld behouden blijft voor de wereld.

 

• Reeds leverbaar van het British Museum: Michelangelo, The Masterpieces Of The British Museum en The First Emperor China's Terracotta Army.

 

Releasedatum: 10 september 2009

Talen: Engels

Speelduur: 40 min
Ondertitels: -
Regio: Region 0, NTSC
Beeldverhouding: 4/3

Audio: Dolby Stereo 2.0

Genre Documentaire

 
 

MASTERPIECES OF THE EAST –THE TARA STATUE

 

Synopsis Masterpieces Of The East – The Tara Statue:

Het bronzen beeld van de Boeddhistische godin Tara stamt uit de 7de-8ste eeuw en is gevonden in het Noordoosten van Sri Lanka, tussen Trincomalee en Batticaloa. Het beeld is bijna 145 cm hoog. Haar rechterhand geeft het vara mudra-gebaar en haar linkerhand de vitarka mudra. Het contrast tussen de slanke taille en de flinke borstpartij wordt gezien als het ideale vrouwelijke figuur. De godin, waardig en sierlijk in deze houding, staat voor de kuisheid, de deugd en de belichaming van de liefde, medeleven en genade. Het beeld is meegenomen uit Sri Lanka door Sir G. Brownrigg, de gouverneur van Ceylon tussen 1812-1822. Hij gaf het in 1830 aan het British Museum. Tijdens de WO2, toen alle schatten uit het British Museum om veiligheidsredenen naar Wales werden verplaatst, hebben Britse historici het masterpiece benoemd tot de top tien van het museum.

 

• Reeds leverbaar van het British Museum: Michelangelo, The Masterpieces Of The British Museum en The First Emperor China's Terracotta Army

 
Releasedatum: 10 september 2009
Talen: Engels
Speelduur: 30 min
Ondertitels: -
Regio: Region 0, NTSC
Beeldverhouding: 4/3

Audio: Dolby Stereo 2.0

Genre Documentaire

 

NOSFERATU (1-disc)
 

The Silent Cinema Collection is een label waarin de mooiste stille films uit de filmgeschiedenis verzameld worden. Het label bevat originele versies van grote hedendaagse blockbusters en prachtige historische meesterwerken. Voor de vele filmliefhebbers zijn deze films een welkome aanvulling op het huidige filmaanbod.

 

Synopsis Nosferatu:

Als de meest memorabele film van de Duitse cinema en de meest beroemde van alle stille films, blijft Nosferatu: Eine Symphonie Des Grauens voor het

hedendaagse publiek een ijzingwekkende en zelfs angstaanjagende ervaring door de kracht van zijn beelden. Regisseur Murnau wist diep gewortelde angsten vast te leggen op celluloid en lanceerde daarmee de zo herkenbare en heel eigen "Murnau stijl". In deze allereerste filmadaptatie van Bram Stokers Dracula zien we hoe een onverschrokken zakenman diep doordringt in het bijgelovige hart van Transylvanië om daar een ogenschijnlijk eenvoudige onroerend goed transactie af te ronden. Daar ontmoet bij Graaf Orlock, een heerschap dat duidelijk niet van deze wereld is.

 
• Tweetalige versie: Nederlands en Frans.

• Gerestaureerde versie met originele muziek van Hans Erdmann, opnieuw gearrangeerd door Bernd Heller

• Reeds beschikbaar: Nosferatu special edition

 
Regie: Friedrich Wilhelm Murnau (Faust)
Met o.a.: Max Schreck, Alexander Granach

Releasedatum: 10 september 2009

Talen: Duits
Speelduur: 98 min
Ondertiteling: Nederlands, Frans

Regio PAL, region 2

Beeldverhouding: (1,33:1)

Audio: Dolby digital Stereo

Genre: Science Fiction