:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: SMALL GODS
PERSBERICHT: SMALL GODS
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2009-09-13 - Geplaatst door: Werner
SMALL GODS

Op 15 september komt de Belgische film Small Gods van Dimitri Karakatsanis uit op dvd!

Veel budget had Dimitri Karikatsanis, de ambitieuze Belgische regisseur met Griekse roots, niet om Small Gods te draaien. Slechts één twintigste van wat een Vlaamse productie doorgaans weet los te weken, had hij ter beschikking. De film werd met eigen middelen op twee weken tijd op 35 mm opgenomen. Tot ieders verrassing ging de film echter in première op het prestigieuze filmfestival van Venetië en kreeg Small Gods de internationale erkenning die hij verdiende!

Na zijn studies aan Sint-Lucas startte Dimitri onmiddellijk als regisseur van publiciteitsfilms en bouwde snel aan een reputatie waardoor hij zowel voor nationale als internationale klanten werkt. KLARA, Q-music, Delhaize, SN Brussels, Proximus, Base, Belgacom, ... maar ook Renault, ING, Fortis, Orange, AXA, Coca Cola, Sportlife, KPN, Opel, National Geographics, C&A, zijn maar een greep uit zijn brede waaier aan reclamefilms waarvoor hij de regie verzorgde.
In zijn debuutfilm Small Gods worden de hoofdrollen vertolt door Titus De Voogt, Steffi Peeters, Dirk Van Dijck, Johan Heldenbergh en Pieter Van Hees, de schrijver/regisseur van Linkeroever. Dimitri Karikatsanis schreef trouwens ook mee aan het scenario van Linkeroever. Zijn broer Nicolas Karakatsanis zorgde voor prachtig gestilleerde beelden. Met de selectie op het Filmfestival van Venetië in 2007, start een internationale carrière van de film. Zowel in Seoul als in Annonay, maar ook in Gent krijgt de film de Special Jury Prijs en de Prijs voor Beste Muziek. Op het Arsenal festival wint hij de prijs voor Beste Regisseur. Daarnaast werd de film op een dertigtal internationale festivals geselecteerd.
Op de dvd staan als extra's: de Making Of en de kortfilm van Dimitri Karikatsanis.

De dvd komt op 15 september in de reguliere handel!UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron