:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: SNOW WHITE AND THE SEVEN DWARFS
PERSBERICHT: SNOW WHITE AND THE SEVEN DWARFS
Bron: Disney - Datum: 2009-09-25 - Geplaatst door: Werner

SNEEUWWITJE EN DE ZEVEN DWERGEN

Te koop op Blu-Ray Combo Pack en DVD vanaf 7 oktober 2009

 De film waarmee het allemaal begon schittert als nooit tevoren, met een geheel nieuwe, state-of-the-art digitale restauratie en leuk nieuw bonusmateriaal. De eerste lange animatiefilm van de Walt Disney Studios is op de eerste plaats het project van een begaafd visionair: Walt Disney. Deze kleurrijke, avontuurlijke film, gebaseerd op het sprookje van de gebrouders Grimm, heeft nog steeds erg veel succes bij het publiek. Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen verschijnt voor het eerst op Blu-ray en dat betekent het debuut van de Diamond Collection. Wees er snel bij, voor deze titel weer in de Disneykluis verdwijnt!
 
 Er was eens...
... een beeldschone prinses die Sneeuwwitje heette. Haar stiefmoeder, de koningin, wist dat het meisje ooit mooier zou zijn dan zijzelf. Slecht als ze was, kleedde ze Sneeuwwitje in lompen en deed ze haar de lastigste huishoudelijke werkjes opknappen.

 De koningin vroeg regelmatig aan haar toverspiegel wie de mooiste van heel de wereld was. Toen de spiegel op een dag antwoordde: "Sneeuwwitje", werd ze woedend en droeg ze een jager op om de prinses te doden. De arme man kon dit echter niet over zijn hart krijgen en liet het meisje ontsnappen.
 
Sneeuwwitje vluchtte ademloos weg. De dieren van het woud kwamen haar lief troosten en namen haar mee naar het huisje van de zeven dwergen. Toen die thuis kwamen en merkten dat hun huisje keurig opgeruimd was, dachten ze eerst dat er een monster was binnen gedrongen. Maar in plaats van een monster vonden ze een jong meisje dat op hun bedjes lag te slapen. Toen ze wakker werd, maakte Sneeuwwitje kennis met Doc, de leider van de bende, Stoetel, de naïeve benjamin, Grumpie, de pessimistische vrouwenhater, Giechel, de vrolijke grappenmaker, Dommel die altijd dutjes doet, Bloosje, zo verlegen dat hij voortdurend rood wordt en Niezel, die door zijn hooikoorts om de haverklap moet niezen.
 
Maar de koningin kreeg van haar toverspiegel te horen dat Sneeuwwitje nog steeds leefde. Omdat ze niemand kon vertrouwen, besloot ze zelf tot daden over te gaan. Ze toverde zichzelf om tot een oud vrouwtje en bracht Sneeuwwitje een giftige appel...
 Zullen de dwergen en de dieren uit het bos erin slagen om Sneeuwwitje te redden?

Het verhaal van een uitdaging

Het ontstaan van Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen is één van de boeiendste verhalen uit de filmgeschiedenis. Toen Walt Disney zich in dit avontuur stortte, was het een buitengewoon hachelijke onderneming: nog nooit had iemand een lange tekenfilm gemaakt. De realisatie van dit uitzonderlijke werk zou drie jaar duren. De uiteindelijke prijs lag 150 000 dollar boven het oorspronkelijke budget van 1 500 000 dollar, in die tijd een astronomisch hoog bedrag. Iedereen in Hollywood voorspelde dat het een ramp zou worden. De film werd zelfs "Disney's folly" genoemd, Disneys stommiteit. Alles wat Walt Disney en zijn broer Roy bezaten stond op het spel, maar net als in een echt sprookje was het succes van de partij, zowel bij de recensenten als bij het publiek. Hollywood bracht hulde aan het succes van de Disney Studios door Walt een speciale Oscar te schenken bestaande uit één groot beeldje en zeven kleintjes. Het was de schattige Shirley Temple die de prijs mocht uitreiken.
 
Meer dan een halve eeuw na zijn creatie blijft Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen een van de populairste prenten uit de filmgeschiedenis. Het sprookje van de gebroeders Grimm is het vertrekpunt van een buitengewoon avontuur dat de verbeelding overtreft. Producer Walt Disney werd geïnspireerd door een stille film van Marguerite Clark en van de impact die het sprookje als lange tekenfilm zou hebben. Hij vergiste zich niet: in de drie eerste maanden van zijn exploitatie lokte de film meer dan twintig miljoen toeschouwers naar de zalen. Tot de komst van Gejaagd Door De Wind bleef hij de onbetwistbare kampioen in de box office. Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen werd keer op keer opnieuw uitgebracht, in meer dan tien talen en in meer dan zestig landen. In 1937, toen Amerika in de greep zat van de Grote Depressie, werd het publiek gecharmeerd door de personages en betoverd door de technische hoogstandjes van de film. De liedjes werden in koor meegezongen. Ook vandaag blijft de magie van Disney even sterk en weet ze toeschouwers van elke leeftijd te boeien.
 
7 persoonlijkheden voor 7 dwergen
Eén van de grootste problemen bestond erin om elke dwerg een eigen persoonlijkheid te geven. In het sprookje van de gebroeders Grimm verschilden ze immers weinig van elkaar. Pinto Colvig (de Amerikaanse stem van Grumpy en Sleepy), stelde voor dat hun naam hun belangrijkste kenmerk zou uitdrukken. Er kwamen allerlei voorstellen, zoals Baggy (een praatzieke dwerg), Jumpy (een heel zenuwachtig personage), Sniffy (een dwerg die voor alles zijn neus optrekt), Puffy (een dikke dwerg), Lazy (een lui figuurtje), Stubby (een gedrongen dwerg), Nifty (een handig personage) en Weezy (een dwerg die altijd hijgt). De namen werden besproken maar allemaal om niet altijd even duidelijke redenen verworpen.
 
Uiteindelijk kregen ze allemaal hun naam. Doc werd de wijze aanvoerder van de groep. Voor Sneezy stond Billy Gilbert model, een komiek die in zijn sketches altijd niesde. Happy en zijn tegenpool Grumpy werden twee personages die zich tot talloze gags leenden.

Dopey was echter een probleem. Eerst moest hij zo onhandig worden als Charlie Chaplin, maar ten slotte evolueerde hij naar een held die weliswaar niet erg snugger is, maar dat ruimschoots met zijn brave inborst compenseert. Walt Disney had ook moeilijkheden met Dopeys stem: alle stemmen die hij probeerde deden hem te veel aan Doc denken. Ten slotte besloot hij dat Dopey niet zou praten. Er wordt nooit gezegd dat hij stom is, hij doet gewoon geen moeite om iets te zeggen. Anderzijds kan hij met zijn oren flapperen en is hij met zijn doldrieste streken één van de favorieten van de kinderen. 

Doc is de leider van de groep. Hij verspreekt zich vaak en is om de haverklap verstrooid. Door zijn nervositeit weet hij met zijn handen geen blijf.

Giechel toont zijn vrolijke persoonlijkheid met een luide lach. Zijn unieke witte wenkbrauwen bewegen op en neer en gaan gepaard met een gretige grijns. Dit dikkertje ziet het leven door een roze bril.

Dommel beleeft alles door half gesloten ogen en geeuwt om de haverklap. Hij kan overal slapen en dommelt regelmatig in. Deze dwerg praat niet veel, maar als hij iets zegt is het duidelijk en direct. 

Niezel zijn chronische hooikoorts maakt hem het leven niet makkelijk. Hij niest op de verkeerde momenten en praat door zijn neus, maar hij is een harde werker en trouwe vriend... tussen het niezen door. 

Grumpie is een echte mopperkont en houdt niet van vrouwen. Al weet Sneeuwwitje toch een weg naar zijn hart te vinden. Zijn neus is opvallend groot, maar zijn hart is nog groter. Wanneer er problemen opduiken weet Grumpie wel een oplossing te vinden. 

Bloosje slaat rood uit bij het zien van Sneeuwwitje. Deze romantische ziel is behulpzaam en vriendelijk. Bloosje is een verlegen dwerg en dat uit zich wanneer hij zijn voeten om elkaar slingert, met zijn wimpers knippert, met zijn baard speelt en voortdurend giechelt. slaat rood uit bij het zien van Sneeuwwitje. Deze romantische ziel is behulpzaam en vriendelijk. Bloosje is een verlegen dwerg en dat uit zich wanneer hij zijn voeten om elkaar slingert, met zijn wimpers knippert, met zijn baard speelt en voortdurend giechelt.

Stoetel is een lieflijke kindse dwerg die met plezier door het leven danst. Ook al spreekt Stoetel niet, zijn grijns en gelaatsuitdrukkingen verklaren alles. Zijn kleren zijn minstens vijf maten te groot, maar dat maakt hem alleen maar charmanter. Deze lieverd verovert de harten van iedereen.
 
Diamond Collection
De Blu-ray van Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen wordt de eerste titel in de Diamond Collection. De Blu-ray uitvoeringen van Classics zijn het allermooiste en het beste dat er bestaat op animatiegebied. De titels uit de Diamond Collection zullen uitsluitend gedurende een aantal jaren beschikbaar zijn in de markt. Daarna worden ze weer opgeborgen in de Disneykluis gedurende een vijf tot tien jaar om dan weer te voorschijn te komen voor een 'limited time only'. Hiermee wil Walt Disney Studios Home Entertainment de film telkens weer introduceren bij een nieuwe generatie en de films kwalitatief blijven verbeteren of op nieuwe formats lanceren. De DVD's houden de term Special Edition of Deluxe Edition. Bij aankoop van een Blu-ray van “Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen” maak je kans op één van de zeven diamanten, die aangeboden worden door Gassan Diamonds.
 
Walt Disney Classic Collection
De eerste animatiefilm ooit, krijgt het nummer één in de gloednieuwe Walt Disney Classics Collection. Vanaf de release van Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen, worden de DVD's en Blu-ray's uit de Classic Collection voorzien van een nummer. Iedere Classic heeft zijn eigen nummer en inmiddels bestaat het lijstje in de Benelux al uit 52 Classics. De Walt Disney Classic Collection is hiermee de grootste en meest interessante verzamelserie van antimatiefilms ter wereld. De nummering geldt niet voor alle landen: de Verenigde Staten hebben in het verleden hun Classics genummerd, maar zijn daar 10 jaar geleden mee gestopt.  Vandaag de dag nummeren de Scandinavische landen, Frankrijk en Spanje hun Classics. En vanaf nu dus ook België, Nederland en Luxemburg. Films krijgen de titel Classic niet opgeplakt omwille van hun leeftijd . Wel moet het gaan over een full-length movie met een bioscoop release in de Benelux. Het moet gaat over de originele release of de eerste van een serie. Vervolgdelen zijn dus geen Classics. Niet alle landen hanteren dezelfde regels. En bovendien, uitzonderingen bevestigen de regel. Sommige films worden gezien als Classics, maar hebben toch geen nummer. En sommige andere films (uit de vroegere jaren '40) zijn Classics, maar geen full-length movies. De criteria zijn nu eenmaal veranderd gedurende de jaren. Overigens worden ook de Blu-ray versies van de Classics genummerd.
 
Spaar ze allemaal!
Op 26 augustus 2009 zijn 4 Classics opnieuw uitgebracht en voorzien van een nummer:
Nr. 22: Heksen en Bezemstelen
Nr. 26: Peter en de Draak
Nr. 30: Oliver & Co
Nr. 19: Mary Poppins

Met de release van Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen op 7 oktober, verschijnen nog eens 8 Disney Classics met nummer:
Nr. 1: Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen
Nr. 18: Merlijn de Tovenaar
Nr. 21: Aristokatten
Nr. 25: De Reddertjes
Nr. 27: Frank en Frey
Nr. 39: Mulan
Nr. 45: Lilo & Stitch
Nr. 47: Brother Bear
Nr. 48: Paniek op de Prairie
Nr. 50: The Wild
 
De overige Disney Classics verschijnen gedurende 2009 en 2010 met nummer. Consumenten die reeds een collectie van Disney Classics bezitten, kunnen hun verzameling voorzien van nummers. In Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen en de andere 8 Disney Classics, die op hetzelfde moment verschijnen, zit een stickerboekje met 52 nummers.
 
Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen op DVD:
Technische kenmerken

Interactieve menu's en directe toegang tot de scènes
Talenkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels

Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden

Beeldformaat: 4 x 3 / 1.33:1
Speelduur: 80 minuten
Leeftijd: Vanaf 6 jaar, angst
Genre: Tekenfilm
 
Bonusmateriaal:
Beeld en geluid:

• Digitaal gerestaureerd met verbeterde beeld-en geluidskwaliteit

• "Someday My Prince Will Come" -nieuwe muziekvideo

• Vooruitblik The Princess And The Frog

Spelletjes & Activiteiten:
• Stoetels superrit – Interactief Spel

• "He-Ho" karaoke SingAlong

Backstage Bij Disney:

• "Sneeuwwitje keert terug" - hier is het allemaal mee begonnen

• Disney door de jaren heen
En nog veel meer!
 

Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen op 2-disc Diamond Edition blu-ray (1 Blu-ray disc & 1 single disc dvd) Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen is op Blu-ray verkrijgbaar in een Bluray Combo Pack. In het Blu-ray Combo Pack is bij de Blu-ray disc ook de DVD bijgesloten. Heel plezierig voor diegenen die nog geen Blu-ray speler hebben, maar wel van plan zijn er een aan te schaffen. Tot die tijd kunnen ze al genieten van de film op DVD. Andersom kunnen de consumenten die wel een Blu-ray speler bezitten de film ook op andere dragers afspelen zoals voor de kinderen op de DVD-speler in de auto.

Technische kenmerken:
Blu-ray:Speelduur: 83 minuten

Talenkeuze: DTS-HD 7.1: Engels; DTS 5.1 Nederlands / Spaans / Italiaans

Ondertitels: Nederlands / Spaans / Italiaans / Engels / Engels voor slechthorenden

Beeldformaat: 1080 p High Definition / 1.33:1 - 16 x 9
DVD:
Talenkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels

Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden

Beeldformaat: 4 x 3 / 1.33:1
 
Bonusmateriaal:
Beeld en geluid:

• Digitaal gerestaureerd met verbeterde beeld-en geluidskwaliteit

• "Someday My Prince Will Come" -nieuwe muziekvideo

• Vooruitblik The Princess And The Frog

Achter de schermen bij Disney – Diamond Edition
• Hyperion Studios
• Deleted Scenes
• Stemmen in Animatie
Spelletjes & Activiteiten:
• Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
• Juwelenjacht
• Wat zie jij?
DVD bonusmateriaal:
• Stoetels superrit – Interactief Spel

• "He-Ho" karaoke SingAlong
Backstage Bij Disney:

• "Sneeuwwitje keert terug" - hier is het allemaal mee begonnen

• Disney door de jaren en nog veel meer!Recent nieuws van dezelfde bron