:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2009
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2009
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2009-10-02 - Geplaatst door: Werner

WIM T COMPLEET (28 DVD)

 

De VPRO heeft, met Living Colour Entertainment als distributiepartner, het televisiewerk van Wim T. Schippers uitgebracht op dvd. De release heeft de overkoepelende titel "Wim T. Schippers' televisiepraktijken -Sinds 1962" meegekregen.

 

Dit grootschalige project bevat vele VPRO-programma's en een schat aan nooit eerder vertoond bonusmateriaal. In afzonderlijke collecties zijn er dvd-boxen verschenen van De Fred Haché Show, Barend Is Weer Bezig (alias De Barend Servet Show), Van Oekels Discohoek, Het Is Weer Zo Laat! (alias Waldolala), De Lachende Scheerkwast en ook recenter werk zoals Opzoek Naar Yolanda, Plafond Over De Vloer en We Zijn Weer Thuis.

 

Synopsis Wim T Compleet op DVD:

De verzamelbox Wim T. Schippers' Televisiepraktijken -sinds 1962: Compleet bevat alle 28 dvd's uit de 9-delige reeks Wim T. Schippers dvd's. Elk deel is verpakt in een digipak met boekje. De prachtig vormgegeven dvd-box bevat de volgende titels:

• De Fred Haché Show (2-dvd)

• We zijn weer thuis (8-dvd)
• Barend is weer bezig! (3-dvd)
• Opzoek naar Yolanda (2-dvd)
• Het is weer zo laat! (2-dvd)
• Hoepla / Plafond over de Vloer (2-dvd)
• Van Oekel's Discohoek (3-dvd)
• De Lachende Scheerkwast (3-dvd)
• Single Plays & Vroeg Werk (3-dvd)
 
Releasedatum 5 november 2009
Talen: Nederlands
Speelduur: Ca. 77 uur !!!!

Regio PAL, Regio 2

Beeldverhouding: 4/3

Audio: Dolby stereo

Genre: TV-serie

 

HADRIAN – EMPIRE AND CONFLICT
 
Synopsis Hadrian, Empire And Conflict:

Gedurende bijna eenentwintig jaar, van 117 tot 138 na Christus, was Hadrianus de heerser van één van de machtigste keizerrijken die ooit bestaan heeft: Rome. Als een begaafd, en soms een meedogenloos, leider koos Hadrianus, in tegenstelling tot zijn voorganger, zijn oom Trajanus, voor interne versterking en consolidering in plaats van de uitbreiding van het Romeinse rijk. Daarnaast verbeterde hij de bestaande infrastructuur en schonk fiscale amnestie aan wetsovertreders. Intern gemor van het volk drukte hij de kop in en hij bedaarde de gemoederen onder andere door belastingvermindering.

 

In 2008 organiseerde het British Museum een tentoonstelling gewijd aan Hadrianus. De tentoonstelling belichtte de tegenstelling in het karakter van Hadrianus en de uitdagingen die hij dagelijks aan moest gaan. De tentoonstelling bestond uit beelden en andere objecten uit 28 verschillende musea. Voor het eerst waren ze gezamenlijk te zien. Een overzicht van deze tentoonstelling is te zien op de DVD.

 
Reeds leverbaar van het British Museum:
• Michelangelo

• The Masterpieces Of The British Museum

• The First Emperor China's Terracotta Army

• The Tara Statue

• The World At The British Museum

 

Releasedatum: 5 november 2009

Talen: Engels
Speelduur: 52 min.

Regio: Region 0, NTSC

Beeldverhouding: 4/3

Audio: Dolby Stereo 2.0

Genre: Special Interest

 
Bonus:
• Trailer
• fotogalerij
 

DANIEL BUREN
 

Synopsis Daniel Buren

Daniel Buren is van oorsprong een Frans, maar internationaal werkend, beeldend kunstenaar die bekend is als conceptueel kunstenaar en abstract minimalist. Deze film richt zich voornamelijk op de man, zijn carrière en zijn oeuvre inclusief zijn geschriften. In een interview met kunstcriticus Guy Tortosa komen we alles over de kunstenaar te weten; van zijn schilderijen tot de beroemde colonnes in de tuin van het Palais Royal en de 'cabanes éclatées' (geëxplodeerde cabines), waarin het concept van tijd en ruimte verloren is gegaan. De filmmaker vergezelt de Daniel Buren in 2000 tijdens drie belangrijke tentoonstellingen die aan hem gewijd zijn en confronteert hem met zijn werk.

 

Regie: Camille Guichard

Releasedatum: 5 november 2009

Talen: Frans
Speelduur: 52 min.
Ondertitels: Engels, Spaans

Regio: Region 0, NTSC

Beeldverhouding: 4/3

Audio: Dolby Stereo 2.0

Genre: Special Interest

 
Bonus:

• A diaporama on Daniel Buren' work of Art since 2000

• A documentary on Buren's exhibition at le Musée Picasso. (45 min) (geheel in het Frans)

 

PARIS
 
Synopsis Paris:

Vanaf de periode van stadsarchitect Haussmann tot de bouw van de boulevard péripherique, de ringweg, is dit het verhaal hoe Parijs een levendige wereldstad werd. Hoe is het de stad Parijs gelukt om in de 20ste eeuw haar moderne karakter uit te 19de dragen en ondertussen haar prachtige eeuwse gebouwen te koesteren? En hoe hebben de eisen die gesteld worden aan het hedendaagse leven, zoals verkeerscirculatie en huisvesting, plaats kunnen maken voor architectonische creativiteit.

 
De DVD bevat twee films:

• Paris, Roman D'une Ville

• Paris Périph

 

Regie: Stan Neumann en Richard Copans

Releasedatum: 5 november 2009

Talen: Frans

Speelduur: 49 + 54 min.

Ondertiteling: Engels, Duits

Regio: Region 0, NTSC

Speelduur: 4/3 en 16/9

Audio: Dolby Stereo 2.0

Genre: Special InterestUIT HET ARCHIEF