:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Splendid >> PERSBERICHT: THE PIRATES OF LANGKASUKA EN DEAD SNOW
PERSBERICHT: THE PIRATES OF LANGKASUKA EN DEAD SNOW
Bron: Splendid - Datum: 2009-10-03 - Geplaatst door: Werner
THE PIRATES OF LANGKASUKA

Op 29 oktober komt The Pirates of Langkasuka uit op DVD en Blu-ray. Deze Thaise monsterproductie (productiebudget: 20 miljoen dollar) werd voor het eerst in Europa vertoond op het Filmfestival van Venetië en kreeg vorig jaar ook een plaats op het Filmfestival van Brussel. In deze fantastische ‘Thai Aquaman meets Pirates Of The Carribean' krijgen we te maken met magische piraten, meedogenloze thaibox en epische zeeslagen.

De kleine havenstad Langkasuka – geregeerd door prinses Hijau – wordt brutaal aangevallen door piraten, onder leiding van een zwarte magiër. Hoewel prinses Hijau door ervaren krijgers wordt beschermd, kan ze zich maar tijdelijk tegen de zware aanvallen van de piraten weren. Alleen een geheimzinnig groot kanon dat op de zeebodem voor de baai van Langkasuka ligt, kan een van beide partijen de beslissende slag bezorgen…

Synopsis
Middeleeuwse piraten, geheimzinnige tovenaars, reusachtige kanonnen, bombastische zeeslagen en fantastische onderwaterscènes herinneren aan voorlopers van het genre als Pirates Of The Caribbean. Maar in The Pirates Of Langkasuka hebben ze toch een eigen dynamiek en fascinatie. Een kostbaar productieontwerp, eersteklas kostuums, pakkende actiescènes, realistische thaiboxgevechten en een werkelijk adembenemende zeeslag aan het eind bewijzen dat de hoge productiekosten van 20 miljoen dollar goed besteed zijn.

De kleine havenstad Langkasuka – geregeerd door prinses Raja Hijau – wordt door opstandige piraten, aangevoerd door de zwarte magiër ’Black Raven’, brutaal aangevallen. Hoewel prinses Hijau door de ervaren krijger Yarang en het grote leger van prins Pahang wordt beschermd, kan ze zich maar tijdelijk tegen de zware aanvallen van de piraten weren. Alleen het geheimzinnige ’grote kanon’ dat diep op de zeebodem voor de baai van Langkasuka ligt, kan een van beide partijen de beslissende slag bezorgen. Wie deze bezit, zal over het land regeren. De enige mogelijkheid daartoe zijn de bovennatuurlijke krachten van ’Du-lum’: een magie die de menselijke krachten met die van de zeewezens verenigt en het buitengewone vermogen bezit om het ’grote kanon’ naar de oppervlakte te halen. Zowel prinses Hijau als de piraten rond ’Black Raven’ hebben dringend de hulp nodig van een ’Du-lum’ meester om de beslissende slag te kunnen winnen.

Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum: 29 oktober 2009
Regie: Nonzee Nimibutr
Cast: Sorapong Chatree, Ananda Everingham, Winai Kraibutr
Kijkwijzer: 16 jaar, geweld

Extra's:
• Interviews,
• B-roll


DEAD SNOW

Eins, Zwei, Die!
Nazi zombies... Need we say more?

De Noorse horrorfilm Dead Snow van regisseur Tommy Wirkola tapt uit een heel ander vaatje. Deze publiekslieveling van het Sundance Film Festival werd een echte hype op het internet en kreeg een prominente plaats op het Brussels Film Festival. Nazihorror is dezer dagen een hot item, en wie er niet genoeg van kan krijgen moet absoluut deze gruwelijk echte, instant cultfilm in huis halen. Afschuw, angst maar ook pret verzekerd!

Acht medicijnstudenten maken een weekendtrip in de bergen van Noorwegen. Als ze net bij hun hut zijn, stuiten ze op een geheimzinnige oude man die hen voor de omgeving waarschuwt. Het kwaad zou in de bergen in de vorm van een SS-leger op de loer liggen. Wie neemt zoiets nu serieus? De oude man verdwijnt onder hoongelach…

Synopsis
Meesterregisseur Tommy Wirkola uit Noorwegen slaagt erin het beste uit „The Descent“, „Hatchet“ en Romero’s „of the Dead“-reeks te mixen. Hij doet er wat zwarte comedy bij en klaar is de meest verrassende film van 2009. De publiekslieveling van het Sundance Film Festival 2009 zorgt voor veel plezier, afschuw, huivering, angst en pret. Fantasy, horror, actie en emotie. Wat wil je nog meer?

Acht medicijnstudenten maken een weekendtrip in de bergen van Noorwegen. Als ze net bij hun hut zijn, stuiten ze op een griezelige oude man die de groep voor de omgeving waarschuwt. Het kwaad zou in de bergen in de vorm van een SS-leger op de loer liggen. Wie neemt zoiets nu serieus? De acht laten de oude man onder hoongelach weggaan. Maar als de eerste niet dode SS-zombie voor de deur staat, wordt snel duidelijk dat het geen griezelverhaal was. En waar er één is, laat een leger niet lang op zich wachten. Het komt onvermijdelijk tot een oorlog tussen de niet dode SS-soldaten en de acht studenten. Het wordt en strijd van leven op dood.

Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum: 29 oktober 2009
Regie: Tommy Wirkola
Cast: Vegar Hoel, Stig Frode Henriksen, Charlotte Frogner
Kijkwijzer: 16, angst, geweld