:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: TINKERBELL AND THE LOST TREASURE
PERSBERICHT: TINKERBELL AND THE LOST TREASURE
Bron: Disney - Datum: 2009-10-12 - Geplaatst door: Werner
TINKERBELL EN DE VERLOREN SCHAT
Te koop op Blu-Ray en DVD vanaf 28 oktober 2009

Sinds Tinkelbel deel uitmaakt van het team van de knutsel-elfjes, loopt ze over van inspiratie. Sommige creaties bewijzen meteen hun nut, een andere keer hebben de uitvindingen rampzalige gevolgen. Gelukkig kan Tink altijd rekenen op de aanmoedigingen en hulp van haar goede vriend Timo. Wanneer op een dag Koningin Clarion het knutselelfje bij zich roept is Tinkelbels verbazing groot. De Koningin vraagt Tinkelbel om een hele belangrijke missie aan de vooravond van de herfst uit te voeren. Elk jaar, op een preciese plaats en datum, verschijnt de blauwe maan in de elfenvallei. Wanneer de maan haar stralen werpt op de maansteen, ontstaat er schaarse blauwe elfenstof die de elfenstofboom weer een opkikker geeft. Tinkelbel krijgt de belangrijke taak om de een scepter te maken waarin de waardevolle en uitzonderlijke steen wordt geplaatst.

Fier als een gieter keert Tinkelbel terug naar huis. In een kistje kreeg ze de blauwe maansteen mee, de meest kostbare van alle edelstenen. Vol enthousiasme begint ze aan haar plannen voor de scepter. Timo is ontzettend trots op Tink en helpt haar waar hij kan. Maar wanneer de deadline dichter bij komt, wordt ze steeds nerveuzer. Ze raakt zo gefrustreerd dat ze boos wordt op haar trouwe vriend Timo. In haar razernij gebeurt het onomkeerbare: de steen wordt in ontelbare stukjes verbrijzeld.

Tinkelbel is boos op zichzelf en ondergaat een hele zoektocht om een oplossing te vinden voor haar knoeiwerk. Tijdens deze reis wordt ze zich bewust van het belang van vriendschap en wederzijdse hulp. Zal ze erin slagen om samen met haar nieuwe vriend Fonkel tijdig haar missie te volbrengen en om de brokken te lijmen met Timo?

In TinkerBell werd in 2008 alles in gereedheid gebracht voor de lente. Nu nemen de elfjes de herst onder handen in TinkerBell En De Verloren Schat. Dit is de tweede animatiefilm waarin Tinkelbel centraal staat. Tussen dit en 2011 staan er nog twee andere films op het programma: TinkerBell: Midsummer Storm (2010) en TinkerBell: Winter Story (2011). Hierin komen de andere seizoenen aan bod.

De personages
Tinkerbel • een knutsel-elfje
Ze is levendig, rebels, ongeduldig, impulsief, vastberaden en volhardend maar toch charmant en lief. En ze is erg handig en creatief. Tink krijgt een hele belangrijke opdracht van Koningin Clarion en zet alles op alles om dit tot een goed einde te brengen. Haar koppigheid komt haar soms duur te staan.
Timo • een elfenstof-elfje
De beste vriend van Tinkelbel heeft een hele belangrijke taak: hij staat elke ochtend vroeg op om de elfenstof te verdelen. Elfjes hebben elke dag een afgemeten theekopje nodig om te kunnen vliegen en toveren. Na zijn dagtaak doet hij niets liever dan optrekken met Tinkelbel. Terence maakt graag plezier, is wijs en vriendelijk.
Fonkel • een vuurvliegje
Hij mag dan misschien klein zijn, dit vuurvliegje is enorm schattig en moedig. Wanneer hij over Tinkelbels belangrijke missie hoort, wil hij haar graag vergezellen. Eerst weigert Tinkelbel zijn hulp, maar Fonkel is een doorzetter en overtuigt haar van zijn nut. Hij wordt haar maatje tijdens deze trip.
Fauntje • een dieren-elfje
Deze deugeniet haalt heel wat kattenkwaad uit en is altijd vrolijk. Ze houdt ervan om de andere elfjes te plagen. Fauntje is een speelvogel: hoe gekker de spelletjes, hoe liever. Maar ze is erg goed in haar vak: ze spreekt verschillende dierentalen en traint vlinders om een groet te brengen voor de herfstviering.
Iridessa • een licht-elfje
‘Dess’ is een perfectioniste waarvoor alles piekfijn in orde moet zijn. Bovendien maakt ze zich om alles zorgen. Ze probeert om het leven van de zonnige kant te bekijken maar voelt vaak onheil aankomen. Haar sprankelende aanwezigheid verlicht de ruimte. Als voorbereiding van de herfst hangt ze onder andere lantaarntjes omhoog.
Rosetta • een tuin-elfje
‘Ro’ is een perfect, elegant en goedgemanierd elfje. Ze is ontzettend verstandig en straalt heel wat charme uit. Ze maakt haar vrienden graag mooier en geeft haar bloemen de prachtigste kleuren. Rosetta probeert er altijd op haar best uit te zien en geeft graag make-overs aan vrienden en bloemen. Rosetta arriveerde voor de andere elfjes in de elfenvallei en heeft veel levenswijsheid. Samen met Iridessa bereidt ze een groot vuurwerk voor, door kristallen met bloemen te mengen. Zo wordt de herfst een heus feest!
Zilvermist • een water-elfje
‘Sil’ heeft een heerlijke, ongewone en optimistische kijk op het leven. Ze is verlekkerd op roddels en laat alles op zich afkomen. Ze luistert naar haar hart en is trouw. Met veel geduld leert ze de kikkervisjes bellen blazen.

De stemmencast
Tinkelbel: Angela Schijf (Nederland)
Timo: Jonas Van Geel (Vlaanderen)
Fauntje: Eline De Munck (Vlaanderen)
Zilvermist: Rilke Eyckermans (Vlaanderen)
Iridessa: Nurlaila Karim (Nederland)
Rosetta: Anneke Beukman (Nederland)

TinkerBell op DVD - Technische kenmerken
Talenkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden
Beeldformaat: 16 x 9 – 1.78:1
Speelduur: 77 minuten
Leeftijd: geschikt voor alle leeftijden
Genre: animatie

Bonusmateriaal:
• Korte Bonusfilm
Magische gids naar de Elfenvallei
• Achter de Schermen bij Disney
De Elfenvallei komt naar Walt Disney World
• Nog nooit vertoonde scènes
Welke Pixie power scènes hebben de film niet gehaald
• Nieuwe Muziek Clip
“The Gift of a Friend” Demi Lovato
• Deleted Scenes

TinkerBell op Blu-ray - Technische kenmerken
Talenkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Frans; DTS 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels/ Engels voor slechthorenden
Beeldformaat: 1.85:1 / 16x9
Speelduur: 77 minuten
Leeftijd: geschikt voor alle leeftijden
Genre: animatie

Bonusmateriaal:
• Korte Bonusfilm
Magische gids naar de Elfenvallei
• Achter de Schermen bij Disney
De Elfenvallei komt naar Walt Disney World
• Nog nooit vertoonde scènes
Welke Pixie power scènes hebben de film niet gehaald
• Nieuwe Muziek Clip
“The Gift of a Friend” Demi Lovato
• Deleted ScenesRecent nieuws van dezelfde bron