:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2009
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2009
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2009-11-02 - Geplaatst door: Werner
MICHAEL MOORE HATES AMERICA
 

Synopsis Michael Moore Hates America

In Roger & Me ondernam Michael Moore vergeefse pogingen in gesprek te komen met miljonair Roger Smith, de toenmalige topman van General Motors. In Michael Moore Hates America gaat documentairemaker Michael Wilson op zoek naar de Amerikaanse Droom en reist hij stad en land af voor een gesprek met een andere miljonair: 'documentairemaker' Michael Moore. Krijgt Wilson zijn interview? Lukt het hem Moore te ontmaskeren als hypocriet? Vriend en vijand zullen het erover eens zijn dat niets zo leerzaam is -of zo hilarisch -als een koekje van eigen deeg.

 

• Regisseur Michael Wilson gaat op onderzoek uit naar de waarheid achter de documentaires van Michael Moore... Vertelt Moore wel de waarheid? Of is hij erg creatief tijdens de montage?

• Een andere kijk op de bioscooprelease van Michael Moore's nieuwste film: Capitalism: A Love Story?

 
Regie: Michael Wilson

Releasedatum: 10 december 2009

Talen: Engels

Speelduur: 93 min.

Ondertitels: Nederlands, Frans
Regio PAL, region 2

Beeldverhouding: 16/9 (1.78:1)

Audio: Dolby Stereo 2.0

Genre: Special Interest

 

FAUST (1-disc)
 

The Silent Cinema Collection is een label waarin de mooiste stille films uit de filmgeschiedenis verzameld worden. Het label bevat originele versies van grote hedendaagse blockbusters en prachtige historische meesterwerken. Voor de vele filmliefhebbers zijn deze films een welkome aanvulling op het huidige filmaanbod.

 

Synopsis: Faust 'Eine Deutsche Volkssage'

Het verhaal van Faust is een klassieker over een man die zijn ziel aan de duivel verkoopt. In een poging om de controle over de aarde te krijgen, gaat Mephisto een weddenschap aan met een engel dat hij de ziel van de oudere professor Faust kan bederven. Mephisto spreid een plaag uit over de woonplaats van Faust en alle bewoners. Het lukt Faust niet om een geneesmiddel te ontwikkelen voor alle mensen die om hem heen dood neer vallen en daarom besluit hij afstand te doen van zowel God als de wetenschap en roept de hulp in van Satan door middel van een mysterieus boek.

 
Tweetalige versie: Nederlands en Frans
Gerestaureerde versie
Reeds beschikbaar: Faust special edition

In dezelfde serie zijn o.a. ook verkrijgbaar: Metropolis, Nosferatu, Cyrano De Bergerac, Nanook Of The North en The Lost World.

Regie: Friedrich Wilhelm Murnau (Nosferatu)
Met o.a.: Gösta Ekman en Emil Jannings

Releasedatum: 10 december 2009

Talen: Duits

Speelduur: 106 min.

Ondertiteling: Nederlands, Frans

Regio PAL, region 2

Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1)

Audio: Dolby digital Stereo

Genre: Science Fiction