:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: HANNAH MONTANA THE MOVIE
PERSBERICHT: HANNAH MONTANA THE MOVIE
Bron: Disney - Datum: 2009-11-13 - Geplaatst door: Werner
HANNA MONTANA: THE MOVIE
Te koop op Disney Blu-ray en Disney DVD vanaf 25 november 2009

Na het succes van de serie Hannah Montana, is de even succesvolle film van de tiener-sensatie nu ook op DVD te bewonderen. Net als de serie, vertelt de film het verhaal van Miley Stewart, een doodgewoon meisje uit Tennessee, die ’s nachts een dubbelleven leidt als Hannah Montana, de populairste zangeres van het land. Dankzij de film ontdekt het publiek waar Miley vandaan komt en hoe ze die fenomenale kinderster Hannah Montana is geworden. Ze had het beste uit beide werelden maar nu wordt het tijd om te kiezen…

Het verhaal
De film begint op een moment waar niets meer goed loopt in het leven van Miley Stewart. De populariteit van haar alter ego Hannah Montana lijkt Miley’s gewone leven volledig over te nemen. Ze negeert haar familiale verplichtingen, zoals haar broer Jackson (gespeeld door Jason Earles) uitwuiven als hij naar school vertrekt, ze vergeet de verjaardag van haar vriendin Lilly (gespeeld door Emily Osment) en die van haar grootmoeder. Nadat ze in clinch gaat met Tyra Banks over een paar schoenen, is de maat vol voor Miley’s vader en hij neemt haar mee naar Crowley Corners, Tennessee voor een flinke dosis realiteit. Daar ontdekt ze opnieuw wat haar familie en vrienden echt voor haar betekenen. Ze ontmoet er haar jeugdvriend Travis waarmee ze haar eerste liefdesavontuur beleeft. Om indruk te maken vertelt ze hem dat ze goed bevriend is met Hannah Montana maar daardoor ziet ze zich verplicht om deel te nemen aan een benefiet concert waarvan de opbrengst zal worden gebruikt om een boerderij in Crowley Meadows te redden. Miley vraagt uieindelijk haar vriendin Lilly om hulp. Maar wanneer deze aankomt in het stadje vermomd als Hannah Montana, beginnen de problemen pas echt.

De regie is in handen van Peter Chelsom (bekend van Serendipity met Kate Beckinsale en John Cusack). Het scenario is afkomstig van Dan Berendsen. Volgens Miley Cyrus is de film een avontuur vol plezier, humor en romantiek. De film toont goed aan hoe belangrijk het is om goed na te denken over wie we zijn en waar we vandaan komen. “Het is iets dat ik vaak doe. Ik vind het geweldig om terug te keren naar Nashville en me thuis te voelen. De plek waar je vandaan komt vormt je persoonlijkheid en bepaalt hoe je later zal worden. Daarom is het heel belangrijk om je herkomst niet te verwaarlozen. Je moet altijd met beide voeten op de grond blijven staan.”, vertelt Miley Cyrus.

Hannah Montana – The Movie
toont een aantal verschillen met de serie. Er is geen sprake meer van studio-opnames, maar van echte locaties. Eén van de producers, Alfred Gough, vertelt dat ze wilden afstappen van het concept van de serie, ze wilden geen decors meer gebruiken, maar echte locaties zoals Nashville, Malibu, Santa Monica Pier en Beverly Hills. Aangezien de familie Cyrus afkomstig is uit Tennessee, werd de film daar gedraaid en vertoefde de hele filmcrew in de familieboerderij waar Miley tot haar 13 jaar heeft gewoond.

Het succes van Hannah Montana
De serie was niet zo’n schot in de roos geweest zonder de charismatische persoonlijkheid van Miley Cyrus. Zij was een nobele onbekende toen Disney Channel haar en haar vader, countryster Billy Ray Cyrus, ontdekte. De hechte band tussen vader en dochter inspireerden de makers van de serie, Michael Poryes en Steve Peterman, dat ze de personages in de serie net zo hecht wilden maken. In de serie spelen vader Robby Ray Stewart en Miley vader en dochter, afkomstig uit een klein dorpje in Tennessee, die zich in Los Angeles gesetteld hebben. Ze zijn allebei zanger en songwriter en hun conversaties staan altijd bol van Zuiderse uitdrukkingen en herinneringen. Fictie en realiteit worden hier mooi met elkaar verweven. In 2006 kende de serie een mooie start en werd eveneens Miley’s eerste CD “Hannah Montana” gelanceerd. Het album belandt op nummer één in de hitlijsten en is meteen de eerste cd speciaal gecreëerd voor een serie die helemaal bovenaan prijkt in de Billboard top 200. Haar album is goed voor drie keer platinum. Ook haar volgende album “Hannah Montana 2 : Meet Miley Cyrus” wordt 3 keer platinum en voorspelde het heuse succes van haar tournee “Best of both worlds”. In 2008 komt het zeer succesvolle Hannah Montana En Miley Cyrus: The Concert In 3D in de zalen. Vorige zomer bracht Miley haar cd “Breakout” uit, waar ze 8 van de 13 liedjes mee heeft geschreven. Ook schreef Miley onlangs een boek “Miles to go”, waarin ze het parcours van thuisbasis Tennessee tot het haar fenomenale succes van vandaag uitlegt.

De Hannah Montana muziek
In de film staat muziek natuurlijk centraal. Het album Hannah Montana The Movie bundelt alle liedjes van de film . Dankzij de leuke nieuwe muziek in de film, ontdekt het publiek hoe sterk de band is tussen muziek en de herkomst van de Stewarts. De film heeft veel weg van een musical omdat de talrijke liedjes verweven zijn in de verhaallijnen van de film. In totaal brengt Miley/Hannah 12 nieuwe liedjes, waaronder “Let’s Get Crazy”, “Butterfly Fly Away” en “You’ll Always Find Your Way Back Home”. In de film worden verschillende muziekstijlen verenigd, zoals pop, rock, country en hip hop. Ook Miley’s vader brengt een liedje “Back to Tennessee”, uit zijn nieuw album, tijdens het benefiet concert voor Crowley Meadows. Zangeres en songwriter Taylor Swift heeft een klein rolletje in de film, waar ze één liedje brengt: “Crazier”, een liedje dat speciaal is geschreven voor de romantische zielen onder ons.

Hannah Montana: The Movie op DVD
Technische specificaties:
Speelduur: 98 minuten
Genre: Familie
Beeldformaat: 16x9 / 1.85:1
Leeftijd: Alle leeftijden
Talen: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden

Bonusmateriaal:
• Muziek video: “The Climb” van Miley Cyrus
• Achter de Schermen bij Disney:
- De weg naar huis
- Had ik de filmacademie maar gedaan
• Bloopers
• Deleted Scenes
• Audio Commentaar

Hannah Montana: The Movie op Blu-ray combopack (1 Blu-ray disc & 1 single disc dvd)
Technische specificaties Blu-ray:
Speelduur: 102 Minuten
Genre: Familie
Beeldformaat: 1080p High-Definition / 1.85:1 / 16x9
Leeftijd: Alle leeftijden
Talen: DTS-HD 5.1: Engels, Dolby Digital 5.1: Nederlands, Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden

Technische specificaties DVD:
Speelduur: 102 Minuten
Genre: Familie
Beeldformaat: 1.85:1 / 16x9
Leeftijd: Alle leeftijden
Talen: Dolby Digital 5.1: Nederlands /Engels
Ondertitels: Nederlands / Engels / English voor slechthorenden

Bonusmateriaal:
• De HoeDown ThrowDown Dance-Along
• Sing Along optie
• Muziek videos:
- “The Climb”
- “Back to Tennessee”
- “Let’s Get Crazy”
• Achter de Schermen bij Disney:
- De weg naar huis.
- Had ik de filmacademie maar gedaan.
• Bloopers
• Deleted Scenes
• Audio CommentaarRecent nieuws van dezelfde bron