:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2010
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2010
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2010-02-03 - Geplaatst door: Werner
ARCHITECTUUR (5 DVD)  

Synopsis Architectuur: Televisiezender Arte staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteitsseries op het gebied van kunst en cultuur. In deze box komen de mooiste, grootste en meest excentrieke gebouwen ter wereld voor het voetlicht. Deze kunstwerken zijn geselecteerd en gecategoriseerd door de bekende Nederlandse architect Ben van Berkel. Op deze dvd's zijn o.a. te bewonderen de volgende prachtige gebouwen:

- Het Joods museum in Berlijn
- Centre George Pompidou in Parijs
- Olympisch gymnasium in Yoyogi
- Stadhuis van Säynätsalo
- De Spaarbank van Wenen
- Het SAS Hotel in Kopenhagen
- Dessau Bauhaus 
• Met Nederlandse ondertiteling
• Inclusief informatief boekje over de geselecteerde gebouwen
 
Regie: Richard Copans en Stan Neumann
Releasedatum: 18 maart 2010
Talen: Frans met uitzondering van 2 Engelstalige episodes
Speelduur: 520 min
Ondertiteling: Nederlands
Regio PAL, regio 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.78:1)
Audio: Dolby Stereo 2.0
Rating: AL
Genre: Special Interest
 

PHANTASM 1 

Mr. Horror, ook wel bekend als Jan Doense, is dé horrorkenner van Nederland. Hij is bekend als filmmaker, journalist, bedenker van het Weekend Of Terror en was directeur van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Tevens stond hij aan de wieg van De Nacht Van De Wansmaak, The All-Night Horror Show en het fanzine Schokkend Nieuws. Op het label Mr. Horror Presents presenteert hij zijn persoonlijke favorieten: een reeks (modern) klassieke horrorfilms die in Nederland niet eerder op dvd verschenen. 

Synopsis Phantasm: Wanneer twee broers, na de moord op hun vriend, het huiveringwekkende geheim van de levende doden onthullen, lijkt een verschrikkelijke nachtmerrie de afschuwelijke waarheid te worden! In de balsemkelder van een lijkenhuis huisvest een bovennatuurlijk kwaad – een drijvende bal met messcherpe dolken dat op zoek gaat naar slachtoffers en hun bloed uit hun hoofden laat stromen. Wanneer de broers door krijgen wat er werkelijk aan de hand is in het lijkenhuis zitten ze diep in de problemen en zou het wel eens te laat kunnen zijn om te ontsnappen. 

• Binnenkort ook leverbaar Phantasm 2 en Phantasm 3
• Regisseur Coscarelli heeft de originele versie, die meer dan 3 uur duurde, geknipt tot deze 88 minuten durende versie. Enkele van de ongebruikte beelden werden als basis van Phantasm 4 (ook binnenkort leverbaar) gebruikt. De rest van de uitgeknipte beelden kunnen als verloren beschouwd worden. 

Regie: Don Coscarelli Met o.a.: A. Michael Baldwin, Bill Thornbury
Releasedatum: 18 maart 2010
Talen: Engels
Speelduur: 88 min.
Ondertiteling: Nederlands
Regio PAL, regio 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85:1)
Audio: Dolby Stereo
Genre: horror