:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> B-Motion >> PERSBERICHT: NELSON MANDELA
PERSBERICHT: NELSON MANDELA
Bron: B-Motion - Datum: 2010-03-25 - Geplaatst door: Werner
NELSON MANDELA

• De man achter de legende
• WK voetbal in aantocht...
•  Bijzonder portret van een bijzonder mens.
Geheel nieuwe productie !

Korte inhoud:
Nelson Mandela... Een legende. Een levende icoon. Een autoriteit.

Met het Wereldkampioenschap voetbal dat van 11 juni tot en met 11 juli in Zuid-Afrika plaatsvindt zijn alle ogen niet alleen gericht op het voetbal maar zeker ook op het land en zijn geschiedenis. Een geschiedenis waarop Nelson Mandela (18 juli 1918) een zeer grote stempel heeft gedrukt. Een man die daarvoor met een gevangenschap van 27 jaar een enorme prijs heeft betaald. Maar ook iemand die, nadat precies twintig jaar geleden de apartheid werd afgeschaft, uitgroeide tot een internationaal symbool van geweldloosheid. Het inspireerde zelfs Clint Eastwood tot het maken van de voor twee Oscars genomineerde speelfilm Invictus, waarin hij op geromantiseerde wijze, met een geweldige Morgan Freeman in de hoofdrol, een glimp van dat leven toont.

Maar wie is Nelson Mandela echt? Wie is de man achter de legende? Hoe bracht hij het van eenvoudige komaf tot een van de meest bewonderde en wijste mensen op aarde? Waarin vond hij de innerlijke kracht om door te gaan - een kracht die groter lijkt te worden bij elke tegenslag? Is geweldloosheid zijn enige wapen in de strijd tegen onrecht? Waarom was hij explosieven-expert binnen het ANC in de jaren zestig?

Nu Nelson Mandela zich heeft teruggetrokken uit zijn officiële verplichtingen, is het moment gekomen om stil te staan bij de man, zijn leven en de heroïsche dimensies die beide hebben gekregen. Het is een onwaarschijnlijk leven, dat leidde van het afgelegen Transkei naar de Nobelprijs ceremonie in Olso en het presidentschap van Zuid-Afrika. Een exceptioneel politiek leven dat parallel loopt aan een privéleven gekenmerkt door tragedie en mislukking.

Technische Informatie:
Vanaf 30 maart 2010 verkrijgbaar.
Label: B-motion
Format: DVD
Speelduur: ca 54 min
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9 PAL
Genre: Documentaire film
Geluid: Stereo, Dolby 2.0
Kijkwijzer: ALUIT HET ARCHIEF