:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2010
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2010
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2010-04-07 - Geplaatst door: Werner
PHANTASM 2 
Mr. Horror, ook wel bekend als Jan Doense, is dé horrorkenner van Nederland. Hij is bekend als filmmaker, journalist, bedenker van het Weekend of Terror en was directeur van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Tevens stond hij aan de wieg van De Nacht van de Wansmaak, The All-Night Horror Show en het fanzine Schokkend Nieuws. Op het label Mr. Horror Presents presenteert hij zijn persoonlijke favorieten: een reeks (modern) klassieke horrorfilms die in Nederland niet eerder op dvd verschenen.

Synopsis Phantasm 2:

De 'Tall Man' en zijn bloeddorstige dwergen zijn terug voor meer morbide praktijken in het tweede deel van de succesvolle horrorreeks Phantasm! Zeven jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film wordt Mike ontslagen uit de psychiatrische instelling. Geplaagd door mysterieuze visioenen gaat hij samen met Reggie op zoek naar de 'Tall Man'. Ze vinden hem in een klein, slaperig stadje. Andermaal trekken Mike en Reggie ten strijde, bewapend met shotguns, kettingzagen en vlammenwerpers! Maar de 'Tall Man' heeft ook wat geheime wapens in petto.
 
Phantasm 1 is reeds leverbaar. Binnenkort ook leverbaar: Phantasm 3 en Phantasm 4
Phantasm 2 is geschreven en geregisseerd door Don Cascarelli. Voor de special effects had hij de special effects-tovenaars Robert Kurtzman en Greg Nicotero tot zijn beschikking. . Brad Pitt deed auditie voor de rol van Mike, maar greep ernaast.

• Alle dvd's uit de 'Mr. Horror' serie bevatten een persoonlijke introductie van Jan Doense.

Regie: Don Coscarelli
Met o.a.: Angus Scrimm, James Le Gros
Releasedatum: 6 mei 2010
Talen: Engels
Speelduur: 92 min.
Ondertitels: Nederlands
Regio: PAL, regio 2
Beeldverhouding: Aspect ratio 16/9 (1.85:1)
Audio: Dolby Stereo
Genre: horror
 

ARAGON, THE MATISSE NOVEL
 
Synopsis Aragon, the Matisse Novel
Aragon ontmoette Matisse voor het eerst in december 1941 in zijn Palais Regina in Nice. De twee mannen zagen elkaar daarna bijna dagelijks gedurende 2 jaar. In 1970 publiceerde Aragon het boek Matisse, een Roman, "een dik maar puur boek". De film keert terug naar de ontmoeting van de twee grootheden uit de Franse cultuur, door de prachtige vertellingen van Aragon en de grootse tekeningen en schilderijen van Matisse. Gedurende de bezetting en de tragedie van de oorlog vond Aragon dat Matisse "De Franse vrijheid die anders is dan elke andere" vertegenwoordigde. "Op de momenten dat Frankrijk vernederd werd, schilderde Matisse de Franse glorie. Hij is de schilder van eeuwigdurend geloof".
 
• Informatief en educatief
• Met de stem van Jacques Weber
 
Regie: Richard Dindo
Releasedatum: 6 mei 2010
Talen: Frans, Engels, Duits
Speelduur: 52 min
Regio: Region 0, NTSC
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Dolby Stereo 2.0
Genre: Documentaire
 

J.M.W. TURNER

Synopsis J.M.W. Turner

Joseph Mallard William Turner (1775-1851) is naar alle waarschijnlijkheid de beroemdste Britse schilder. Een kunstenaar die op jonge leeftijd al "De Schilder van het Licht" werd genoemd, zelfs al voor het ontstaan van het impressionisme. Deze film is niet een gewone documentaire maar een studie die wordt geleid door enkele specialisten rondom thema's die betrekking hebben op het leven en het werk van deze ongewone en lichtgeraakte man: Water: aquarellen en zeegezichten. Vuur: geel en rood, vuur, industriegebieden. Land: Engels, Franse en Italiaanse landschappen, het erfgoed van Claude Lorrain, woestijn. Lucht: wolken, het veranderen van de vormen, de verleiding van nirwana. Geheimen: het dubbele karakter, erotiek, absolute vrijheid. Reizen: een jaloersmakende eenzaamheid, de ontdekking van de wereld. Uitvindingen: de nieuwe aquareltechnieken, het mobiele atelier, de dwaasheid van vernis.
 
Regie : Alain Jaubert
Releasedatum: 6 mei 2010
Talen: Frans, Engels, Duits
Speelduur: 52 min
Regio: Region 0, NTSC
Beeldverhouding: 16/9
Audio: Dolby Stereo 2.0
Genre: Documentaire