:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: THE BUNKER E.A.
PERSBERICHT: THE BUNKER E.A.
Bron: Just Entertainment - Datum: 2010-04-28 - Geplaatst door: Werner
The Bunker en andere bijzondere oorlogstitels op DVD bij Just
In mei is het 65 jaar geleden dat België werd bevrijd van de Duitse bezetting. Om dit gedenkwaardige feit te onderstrepen, komt Just Entertainment in april met een reeks DVD-titels waarin de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Het aanbod is fascinerend en veelzijdig, van diepgravende documentaires tot gedramatiseerde verfilmingen van cruciale episodes uit de oorlog. Tot de releases die op stapel staan, behoren The Bunker, met Anthony Hopkins als Adolf Hitler, en The Last Nazis, over de laatste nog levende vertegenwoordigers van het Derde Rijk.

The Bunker is een miniserie naar een roman van James O'Donnel over de laatste dagen van Adolf Hitler in zijn Berlijnse bunker. We zien hoe de Führer door het onafwendbare einde van zijn heerschappij tot razernij wordt gebracht en hoe hij tot het einde toe twijfelt tussen zelfmoord en overgave. De makers van The Bunker hebben veel aandacht besteed aan de historische authenticiteit van hun verhaal. Maar het meest indrukwekkend is de met een Emmy Award bekroonde acteerprestatie die Anthony Hopkins levert in de rol van Hitler. Mensen die destijds op de filmset waren, vertelden dat Hopkins zo overtuigend was dat de acteurs die Hitlers lijfwacht speelden spontaan in de houding sprongen als hij binnenkwam om een volgende scène op te nemen.

The Last Nazis
is een serie van drie beklemmende documentaires over oorlogsmisdadigers van het Derde Rijk die de 20e eeuw overleefden. In The Hunt for Dr Death volgen we Nazi-jager Efraim Zuroff op zijn internationale speurtocht naar de beruchte Aribert Heim, alias 'Dokter Dood'. Most Wanted is het verslag van twee jonge filmmakers die op zoek gingen naar enkele van Hitlers laatste handlangers. Ze kregen hen te spreken en laten zien welke enorme impact deze Nazi's hebben gehad op het leven van vele anderen. En The Children Of The Master Race onthult wat er is geworden van de kinderen die destijds bij hun ouders werden weggeroofd om deel uit te maken van een superieur Arisch ras van blonde kinderen met blauwe ogen.

UIT HET ARCHIEF