:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI EN JULI 2010
PERSBERICHT: RELEASES JUNI EN JULI 2010
Bron: Homescreen - Datum: 2010-06-09 - Geplaatst door: Werner
ELOÏSE 

Een sensueel verhaal over twee jonge vrouwen die voor het eerst verliefd worden... De jonge, mooie Asia ligt in coma. Haar moeder en vriend Nathaniel houden steeds de wacht bij haar bed. In een flashback komen we meer te weten over haar leven voor de ziekenhuisopname. Asia studeert architectuur in Barcelona en lijkt ongelukkig met haar leven en haar vriend. Ook wordt ze geremd door haar bezitterige moeder die constant haar wil aan Àsia oplegt. Tot de mysterieuze Eloïse, een studente aan de kunstacademie, haar vraagt model te zijn. Eloïse komt er openlijk voor uit dat ze op vrouwen valt en is anders dan iedereen die Asia kent. Eloïse brengt gevoelens in haar naar boven die ze niet eerder kende. Hoewel Asia bang is verliefd op haar te worden, kan ze niet anders dan toegeven. Een nieuwe wereld opent zich voor Asia, maar ze moet kiezen tussen het volgen van haar hart en de afwijzing van haar moeder... Een prachtige film over de eerste grote liefde.

Regie: Jesus Garay
Releasedatum: 22 juni 2010
 

PLAN B

Bruno wordt gedumpt door zijn vriendin. Ze blijven elkaar nog geregeld zien, maar zijn ex heeft tegelijkertijd een enorm knappe nieuwe vriend, Pablo. Uiterlijk lijkt Bruno hier vrede mee te hebben, maar stilletjes bedenkt hij een plan om hen uit elkaar te drijven. Bruno wordt vrienden met Pablo met het idee hem aan een andere vrouw te koppelen. Maar een andere optie doet zich voor, plan B. Een veel effectiever plan, maar dit zal wel Bruno's eigen seksualiteit ter discussie stellen... Bruno's revanche neemt een wel erg onverwachte wending!
Regie: Marco Berger
Releasedatum: 22 juni 2010
 

INFERNO
 
Om met haar suikerzoete Sissi-imago te breken, aanvaarde Romy Schneider in 1964 de hoofdrol in L'Enfer, een gewaagde film over hartstocht en bedrog van de beroemde Franse regisseur Henri-Georges Clouzot. Al van te voren werd de film, met z'n psychedelische kleuren en experimentele vormen, als baanbrekend meesterwerk bestempeld. Maar na drie maanden draaien werd het project afgekapt. De geschoten beelden verdwenen. Pas decennia later, na de dood van Romy Schneider en Henri Georges Clouzot, werden deze teruggevonden in 185 oude, verstofte filmblikken. Regisseurs Serge Bromberg en Ruxandra Medrea maakten hier een meeslepende documentaire over, waarin Romy Schneider weer in volle glorie schittert. 

"Romy op haar allermooist (en gevaarlijkst)"- Het Parool
"Unieke film. Nooit tevoren was Romy zo mooi en hypnotiserend" - De Morgen 

César Doc. feature Beste documentaire 2010
Regie: Ruxandra Medrea & Serge Bromberg
Verpakking: amaray in o-card
Releasedatum: 22 juni 2010
 

UN AMOUR À TAIRE
 
Parijs, 1942. De Joodse Sarah probeert uit handen van de nazi's te blijven nadat haar hele familie onder haar eigen ogen op brutale wijze door de Gestapo is vermoord. Ze zoekt hulp bij Jean, een oude jeugdliefde, die een onderduikadres regelt bij Philippe, een vriend van hem die in het verzet zit. Philippe weet een vals paspoort voor Sarah te regelen, waardoor ze in de stomerij van Jeans familie kan werken. Sarah leert Jeans broer Jacques kennen, die duidleijke en oogje op haar heeft. Hoewel Jacques op de hoogte is van Sarahs identiteit en die stilhoudt, wantrouwt Sarah hem toch. Sarah, nog steeds heimelijk verliefd op Jean, komt erachter dat Jean en Philippe méér dan alleen vrienden zijn. Aanvankelijk teleurgesteld onstaat er een diepe vriendschap met hen. Dit tot ziekelijke jaloezie van Jacques. Hij besluit zijn broer een hak te zetten die fatale consequenties heeft...
 
Regie: Christian Faure
Releasedatum: 15 juni 2010
 

VALENTIN
 
Valentin is een film vol humor over een Argentijns jongetje dat onvermoeibaar doorgaat met het najagen van zijn dromen. De kleine Valentin heeft als belangrijkste wens een normaal gezin. Zijn moeder verdween vlak na zijn geboorte en hij woont nu bij zijn oma (Carmen Maura). Zijn vader (Alejandro Agresti) komt alleen langs om zijn zoveelste nieuwe vriendin voor te stellen. Als Valentins vader thuiskomt met Leticia, een vriendin die Valentin voor de verandering óók aardig vindt, lijkt hij toch een nieuwe moeder te krijgen. Leticia neemt echter al snel de benen, mede door Valentins grote mond. Maar Valentin weet van alles het beste te maken: als hij geen echte ouders heeft, dan kan hij toch gewoon zijn eigen gezin creëren? Regisseur Alejandro Agresti, bekroond met een Gouden Kalf en diverse internationale filmprijzen, baseerde Valentin op zijn eigen jeugd in het Argentinië van de jaren zestig.
 
Regie: Alejandro Agresti,
Releasedatum: 15 juni 2010
 

THE CITY OF NO LIMITS
 
De stervende Max (Fernando Fernán Gómez) gedraagt zich vreemd. Zijn afstandelijke vrouw (Geraldine Chaplin) en drie zonen wachten op zijn naderende einde, maar de doodsbange Max probeert steeds weer uit het ziekenhuis te vluchten. Terwijl de rest van de familie zich vooral bezighoudt met de erfenis wil zijn jongste zoon Victor (Leonardo Sbaraglia) weten wat zich afspeelt in het hoofd van zijn vader. Waarvoor is hij zo bang? Victor gaat op onderzoek uit en ontdekt dat achter de verwardheid van zijn vader een vreselijk familiegeheim schuilgaat...
 
Regie: Antonio Hernández
Releasedatum: 15 juni 2010
 

BETTER THAN CHOCOLATE
 
Maggie is gestopt met haar studie. Ze werkt nu in een erotische boekhandel. 's Nachts treedt ze op in een girls-dancing. Op een dag loop te Kim tegen het lijf, die met haar camper van plaats naar plaats trekt en de kost verdient met het maken van portretten op straat. Het is liefde op het eerste gezicht. Maggie zit zonder woonruimte. Tot overmaat van ramp wordt ze gebeld door haar moeder Lila met de mededeling dat ze gaat scheiden. Maggie heeft haar moeder wijsgemaakt dat ze een ruime flat heeft en voor ze het weet heeft Lila aangekondigd dat ze, samen met Maggie's broer Paul, bij haar in komt trekken. Gelukkig mag ze tijdelijk in de woning van een lesbo die op reis is. Lila begint langzaam te ontdekken dat er iets vreemds is aan haar nieuwe omgeving. Maar haar Maggie is er nog niet aan toe om haar te vertellen dat ze een relatie heeft met Kim... Better Than Chocolate is een heerlijke romantische en hilarische komedie over 'coming out' en jezelf zijn.
 
Regie: Anne Wheeler
Releasedatum: 15 juni 2010
 

HEAVENLY CREATURES
 
De intelligente, maar naïeve Pauline (Melanie Lynskey) groeit op in het stoffige plaatsje Christchurch in Nieuw-Zeeland. Op een dag arriveert de Engelse Juliet (Kate Winslet) op school. Juliet oefent op Pauline een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit en de twee meisjes worden hartsvriendinnen. Ze delen dezelfde fantasieën en creëeren hun eigen droomwereld die ze toevertrouwen aan hun dagboeken. Pauline en Juliet raken meer en meer vervreemd van hun familie voor wie de vriendschap te intiem wordt. Als de ouders van Juliet overwegen hun dochter naar Zuid-Afrika te sturen bdenken Pauline en Juliet bedenken een gruwelijk plan... Heavenly Creatures is gebaseerd op een biar en waargebeurd verhaal en was de erste filmrol voor Kate Winslet.
 
Regie: Peter Jackson
Venice International Film Festival Zlveren Leeuw
Verpakking: amaray in o-card
 

MY LIFE AS A DOG
 
De twaalf-jarige Ingemar woont met zijn broer en moeder in een klein Zweeds dorpje. Ingemar is dol op zijn hond Sickan. Zijn vader is afwezig. Als Ingemars moeder ernstig ziek wordt, moet hij bij zijn oom en tante wonen. Zonder zijn geliefde hond. Ingemars gedachtenwereld wordt beheersd door twee gebeurtenissen – zijn naamgenoot die vecht voor het wereldkampioen boksen en het lot van Laika, de hond die door de Russen de ruimte in wordt gestuurd. Vaderloos en geconfonteerd met de dreigende dood van zijn moeder, identificeert Ingemar zich met Laika's reis naar het onbekende als hij een plek zoekt tussen zijn excentrieke nieuwe familie. Winnaar van de Golden Globe Beste Buitenlandse Film en genomineerd voor 2 Oscars: My Life As A Dog is een van de meest tedere en nostalgische jeugdportretten ooit verfilmd.
 
Regie: Lasse Hallstrom
Golden Globe Beste Buitenlandse Film
Verpakking: amaray in o-card
 

AND THEN CAME - LOLA
 
Lola is een getalenteerd fotograaf maar voortdurend afgeleid. Ze balanceert op de rand van succes in haar werk èn de liefde. Ze staat op het punt alles te verliezen als ze niet op tijd komt op een belangrijke zakelijke afspraak van haar nieuwe vriendin met een nogal aantrekkelijke cliënte... Maar, zoals gewoonlijk is Lola laat. Met haar vriendin en haar baan op het spel, heeft ze 3 kansen om het goed te maken... In een wanhopige race tegen de klok door de straten van San Francisco, gestalkd door ex-vriendinnen en wanna-be lovers, probeert Lola op tijd te zijn. Zal ze het redden? Of verliest ze haar vriendin... And Then Came Lola, met de 'hottest lesbian cast ever' is losjes gebaseerd op de Duitse arthouse-hit Lola Rennt.
 
Regie: Ellen Seidler & Megan Siler
Releasedatum: 13 juli 2010
 

LA MASSERIA DELLE ALLODOLE [THE LARK FARM]

 
1915. In een kleine Turkse stad lijken de oorlog en de vervolging van Armeense minderheden ver weg. De rijke Armeense familie Avakian trekt zich dan ook weinig aan van de Turkse dreiging en bereidt zich voor op een familiereünie. De twee broers Aram en Assadour, de een landheer in Turkije en de ander succesvol arts in Venetië, staan op het punt hun familie in Armenië te bezoeken. Terwijl de voorbereidingen plaatsvinden wordt de politieke situatie in Turkije dreigend. De heersende groep wil een groot Turks Rijk creëren en de Armeense bevolking ombrengen. Aram en zijn familie worden ontdekt in hun schuilplaats. Alle mannen worden omgebracht en de vrouwen afgevoerd. De enige hoop is de Turkse soldaat Egon, de geheime liefde van dochter Nunik...
 
Regie: Vittorio Taviani & Paolo Taviani
Releasedatum: 13 juli 2010
 

LA NOTTE DI SAN LORENZO [THE NIGHT OF THE SHOOTING STARS]

 Tijdens de 'nacht van de vallende sterren' denkt een volwassen vrouw terug aan dezelfde nacht tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Als 6-jarige was ze getuige van de Duitsers die het kleine Toscaanse bergdorpje waar ze woonde bezetten en ondermijnden. Alle huizen die de Duitsers van plan die nacht op te blazen, zijn gemarkeerd met een kruis op de gevel. De dorpelingen kunnen zich verzamelen in de kerk waar ze veilig zijn... De inwoners van het Toscaanse dorpje San Martino verkeren in twijfel: zullen ze in hun dorp blijven en daar de bevrijding afwachten of zullen ze de Amerikanen zelf gaan zoeken over wie het gerucht gaat dat ze al vlakbij zijn?
 
Regie: Vittorio Taviani & Paolo Taviani
Releasedatum: 13 juli 2010
 

I VINTI
 
In zijn tweede film I Vinti laat Antonioni zien dat hij zijn tijd ver vooruit was. I Vinti is een drieluik over zinloos geweld en jeugdcriminaliteit in Parijs, Rome en Londen. Alle daders zijn rijke jongeren, die elk met hun eigen dubieuze motief een moord plegen. Het Franse deel gaat over een groep jongeren die een vriend vermoorden voor geld, ondanks dat ze het niet nodig hebben. In het Italiaanse deel smokkelt een student sigaretten, met dodelijke gevolgen. In het Britse deel vindt een jonge schrijver het lichaam van een dode vrouw, en probeert hij het verhaal aan de pers te verkopen... Elke moord wordt in de film onderzocht, hoewel de schuldigen zelden worden gevonden.
 
Regie: Michelangelo Antonioni
Releasedatum: 13 juli 2010