:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: BACK TO THE FUTURE OP BLU-RAY
PERSBERICHT: BACK TO THE FUTURE OP BLU-RAY
Bron: Universal - Datum: 2010-06-28 - Geplaatst door: Werner
BACK TO THE FUTURE TRILOGY
Eén van de grootste filmtrilogieën aller tijden voor het allereerst op Blu-ray
Ervaar Back To The Future zoals nooit tevoren met meer dan twee uur nieuwe extra's
Voor het eerst op Blu-ray op 28 oktober 2010 via Universal Pictures International Entertainment.

Tegen meer dan 150 km per uur voerden Michael J. Fox en Christopher Lloyd miljoenen kijkers mee op een ongezien avontuur doorheen het tijd-ruimtecontinuüm, met drie waanzinnig inventieve verhalen die tal van boxofficerecords verbraken en wereldwijd meer dan 1 miljard dollar opbrachten. Om de 25ste verjaardag van deze met een Oscar bekroonde franchise te vieren, zal de Back to the Future 25th Anniversary Trilogy voor het eerst op Blu-ray verschijnen op 28 oktober 2010, via Universal Pictures International Entertainment.

Voor het allereerst in de geschiedenis zullen verleden, heden en toekomst in oogverblindende hoge definitie op elkaar botsen dankzij een nieuwe digitale restauratie die beeld en klank optimaal tot hun recht zal laten komen. Bovendien gaat deze release gepaard met meer dan twee uur gloednieuw bonusmateriaal, waaronder een exclusieve, zesdelige retrospectieve documentaire met nooit eerder vertoonde interviews met de cast, crew en filmmakers.

Op 26 oktober 1985 kroop Marty McFly achter het stuur van de DeLorean van Dr. Emmet Brown voor een dollemansrit die een nieuw tijdperk van filmtovenarij inluidde en die het genre van de avonturenkomedie helemaal heruitvond. Het creatieve team achter de films bestond uit legendarische Hollywoodcoryfeeën zoals regisseur Robert Zemeckis, uitvoerend producenten Steven Spielberg, Frank Marshall en Kathleen Kennedy, producer en scenarist Bob Gale en producer Neil Canton. Fox en Lloyd werden tijdens hun verschroeiende rit door de familiegeschiedenis van de McFlys bijgestaan door filmsterren als Lea Thompson (Caroline In The City), Crispin Glover (Hot Tub Time Machine), Elisabeth Shue (Leaving Las Vegas), Billy Zane (Titanic), Jason Scott Lee (Balls Of Fury), Elijah Wood (Lord Of The Rings trilogy) en Mary Steenburgen (The Proposal), benevens muzikale 80’s-iconen als Huey Lewis en ZZ Top.

Synopses
Back To The Future
Oscar-winnaars Steven Spielberg en Robert Zemeckis werkten samen aan deze hilarische, originele en baanbrekende avonturenfilm die het begin vormde van een van de meest succesvolle filmtrilogieën aller tijden! Wanneer tiener Marty McFly (Michael J. Fox) terugreist naar 1955 aan boord van de DeLorean, een uitvinding van het excentrieke genie Doc Emmett Brown (Christopher Lloyd), zet hij een tijdschokkende kettingreactie in gang die zijn toekomst uitwist en hem voor eeuwig vastzet in het verleden! Met zijn grensverleggende special effects, onvergetelijke songs en nonstop actie doorstond deze film de tand des tijds moeiteloos.

Back To The Future Part II
Terugkeren was één zaak, maar hoe moet het nu verder? Het spectaculairste tijdreisverhaal aller tijden wordt voortgezet in Back To The Future Part II, de sequel die bewees dat de bliksem wel degelijk twee keer op dezelfde plek kan inslaan! Marty en Doc (Michael J. Fox en Christopher Lloyd) bevinden zich precies waar ze vorige keer eindigden en ze stoten meteen door naar het jaar 2015 om er enkele kleine wijzigingen aan te brengen in de toekomst. Voor ze er erg in hebben, veroorzaken ze echter een scheur in het tijd-ruimtecontinuüm en zit er niets anders op dan wéér naar 1955 te reizen voor het te laat is. Oscar-winnaars Steven Spielberg en Robert Zemeckis zorgen met Back To The Future Part II andermaal voor de tijdloze opwinding die van Back To The Future zo’n onvergetelijk avontuur maakte.

Back To The Future Part III
Ze spaarden hun grootste reis voor het allerlaatst! De populairste tijdreisfilmtrilogie ooit bereikt zijn onvergetelijke climax met Back To The Future Part III. Door een stom ongeluk zit Marty McFly (Michael J. Fox) opnieuw vast in 1955. Hij komt erachter dat hij terug moet naar 1885 om er te voorkomen dat Doc Brown (Christopher Lloyd) smoorverliefd wordt op onderwijzeres Clara Clayton (Mary Steenburgen). Nu is het Marty’s beurt om de Doc uit de penarie te helpen, de DeLorean op te starten, en verleden, heden en toekomst weer op één lijn te brengen, zodat iedereen terugkan naar waar – én wanneer – hij of zij thuishoort. Oscar-winnaars Steven Spielberg en Robert Zemeckis breien met Back To The Future Part III een spectaculaire en spetterende finale aan hun onvergetelijke kaskrakertrilogie.

Technische informatie Blu-ray:
Release: 28 oktober 2010
Number of Discs: 3-Disc Set
Copyright: 2010 Universal Pictures International Entertainment
Layers: BD-50
Aspect Ratio: Widescreen, 1.85:1
Rating: PG

Blu-ray extra's:
* Duidt nieuw materiaal aan dat voor het eerst op de 25th Anniversary Trilogy verschijnt
• Tales from the Future: Nieuwe, zesdelige retrospectieve documentaire met interviews met Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Regisseurs Robert Zemeckis, Producers Bob Gale en Neil Canton, alsook Uitvoerend Producent Steven Spielberg.*
- In the Beginning . . .: De ontstaansgeschiedenis van het project, de casting, de re-casting, de DeLorean, de sets en de algemene pre-productie.
- Time to Go: Verhalen over de productie tot en met de release van de eerste film.
- Keeping Time: De soundtrack en de songs van de Back To The Future Trilogy.
- Time Flies: De ontstaansgeschiedenis van de sequel, de futuristische look, de speciale en visuele effecten, de herschepping van 1955 en meer.
- Third Time’s the Charm: Alles over het opbouwen van een westernstadje, het liefdesverhaal van Doc Brown, de casting van Mary Steenburgen, het treintafereel en het afronden van de Trilogy.
- The Test of Time: Back To The Future wordt een fenomeen! President Reagan citeert film, het Universal Studios pretpark pakt uit met een Back To The Future -attractie en fans brengen de iconische DeLorean opnieuw tot leven. De cast en crew van de film blikken terug en vertellen waarom deze geliefde films de tand des tijds hebben doorstaan.
• De Fysica achter Back To The Future: Een Gesprek met de bekende bestsellerauteur en fysicus Dr. Michio Kaku over de algemene evaluatie van de wetenschap achter de Back To The Future Trilogy*
• Storyboardsequens van het Einde op het Nucleaire Testterrein: Storyboardsequens van het oorspronkelijk voorgestelde einde van de film.*
• 16 Deleted Scenes
• Vraag & Antwoord met Michael J. Fox
• Vraag & Antwoord Commentaren met Regisseur Robert Zemeckis en Producer Bob Gale
• Filmcommentaar met Producers Bob Gale en Neil Canton
• Featurettes uit de Oude Doos
- Making the Trilogy: Chapters One, Two & Three: De originele dvd-documentaire uit 2002, die terugblikt op het maken van de trilogie.
- The Making Of Back To The Future Part I, II & III: De oorspronkelijke, historische eerste terugblik op het maken van de drie films.
- The Secrets of the Back To The Future Trilogy: een tv-special gepresenteerd door Kirk Cameron, waarin de fans hun onbeantwoorde vragen i.v.m. Back to the Future konden stellen.
- Back To The Future Night: een half uur durende originele special die gepresenteerd werd door Leslie Nielsen, en uitgezonden werd op de NBC als inleiding op de allereerste televisievertoning van Back To The Future .
• Behind-the-Scenes
- Outtakes
- Originele Make-up Tests
- Productiedesign
- Storyboarding
- Het ontwerpen van de DeLorean
- Het ontwerpen van de Tijdreizen
- Hoverboardtest
- Het ontwerpen van Hill Valley
- Het ontwerpen van de Campagne
Back To The Future: De Attractie
• Muziekvideo’s:
- Huey Lewis and the News “Power of Love”
- ZZ Top “DoubleBack”
• Fotogalerijen, met o.a. Productieschetsen, Bijkomende Storyboards, Foto’s, Marketingmaterialen en Portretten van de Personages
• Bioscooptrailers

Interactieve Blu-ray extra's:
• U-Control: Universals exclusieve, merkeigen module die kijkers toelaat om meer te weten te komen over hun favoriete film zonder het kijkplezier te moeten onderbreken.
- Voorzetjes & Ontknopingen: Tijdens het bekijken van de drie films krijg je “voorzetjes” die een toekomstig scenariopunt voorbereiden. Als het dan zover is, krijg je de “ontknoping” voorgeschoteld.
- Storyboardvergelijkingen: Vergelijk sleutelmomenten in de film met de originele storyboards.
- Triviatrack: Weetjes en trivia bekijken zonder de films te onderbreken.
• BD-LIVE: Krijg toegang tot het BD-Live Centre via je speler met Internet-toegang voor nog meer content, om de recentste trailers te bekijken en meer!
- My Scenes: Duid je favoriete scènes uit de films aan met een bladwijzer.
• pocket BLU: Universals grensverleggende pocket BLU app linkt iPhone, iPod touch, iPad, Blackberry, Android, Windows en Macintosh computers en andere apparaten op naadloze wijze aan een Blu-ray-speler met netwerkmogelijkheden om geavanceerde extraatjes aan te bieden zoals:
- Geavanceerde afstandsbediening: Een vlotte, elegante nieuwe manier om je Blu-ray-speler te bedienen. Gebruikers kunnen vlotjes door menu’s navigeren en de afspeel- en BD-Live functies bedienen.
- Videotijdslijn: Gebruikers kunnen gemakkelijk de videotijdslijn oproepen, zodat ze onmiddellijk naar een bepaald punt in hun favoriete aflevering kunnen springen.
- Mobile-To-Go: Laat de gebruiker toe om via hun Blu-ray-schijfjes select bonusmateriaal op te halen en te streamen via eender welk Wi-Fi netwerk, en stelt hem/haar in staat om waar of wanneer dan ook van deze exclusieve content te genieten.
- Titels doorbladeren: Gebruikers hebben toegang tot een volledige lijst van pocket BLU-enabled titels die nu en in de toekomst beschikbaar (zullen) zijn op Blu-ray. Mogelijkheid tot het bekijken van gratis previews en de bijkomende content die beschikbaar zal zijn om via hun apparaat te ontsluiten.
- Toetsenbord: Voer gegevens in op je Blu-ray-speler via het makkelijke en intuïtieve toetsenbord van je apparaat.


UIT HET ARCHIEF