:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: DAYBREAKERS
PERSBERICHT: DAYBREAKERS
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2010-07-12 - Geplaatst door: Werner
DAYBREAKERS
Vampierenfilm met Ethan Hawke en Willem Dafoe
The battle for blood begins
Na de Blade-trilogie, de Underworld-films en de tv-serie True Blood is er nu Daybreakers, een razendspannende vampierthriller!

Het jaar 2019. Door een pandemie zijn bijna alle mensen getransformeerd in vampiers. Een vampierenorganisatie maakt jacht op de laatste mensen, terwijl ze ondertussen een vervangmiddel voor menselijk bloed zoekt. Het werk van hoofdonderzoeker Edward Dalton (Ethan Hawke) wordt gestoord door een groep mensen onder leiding van voormalig vampier Elvis (Willem Dafoe). Die heeft een middel gevonden dat het menselijk ras kan redden…

Daybreakers is een science fiction-horrorfilm, geschreven en geregisseerd door de identieke tweelingsbroers Michael en Peter Spierig, oftewel The Spierig Brothers. Beide broers, geboren in Duitsland (1976) maar getogen in Brisbane (Australië), schrijven, producen en regisseren hun eigen films. Undead (2003), een zombiefilm die op verschillende festivals wereldwijd in de prijzen viel, betekende hun internationale doorbraak. Daybreakers gaat door op hetzelfde elan, maar dit keer dus met vampieren. De special effects werden uitgevoerd door Weta Workshop, de ondertussen befaamde studio die ook de The Lord Of The Rings-effecten creëerde. Na enige geëxperimenteer met de make up van de vampieren, besloten de broers Spierig die zo minimaal mogelijk te houden. Less is more, vonden ze, en het effect des te sterker.

Acteur Ethan Hawke twijfelde eerst maar besloot toen toch de hoofdrol te aanvaarden van deze ‘genre’ film. Voor Hawke is de film een allegorie van de strijd van de mens met de natuurlijke elementen: "We're eating our own resources so people are trying to come up with blood substitutes, trying to get us off of foreign humans." Maar verder, voegt hij eraan toe, is de film volledig pretentieloos en silly.

Daybreakers komt uit op DVD en Blu-ray met als extra's The Making Of en het kortverhaal "The Big Picture".

Synopsis
Het jaar 2019. De mensheid is ten prooi gevallen aan een vampiervirus. De laatste overlevenden worden opgejaagd voor hun bloed. Langzaam maar zeker raakt de bloedvoorraad op. Dat zou het einde betekenen van zowel de mensheid als de vampiers. Wetenschapper Edward Dalton, zelf een vampier, werkt aan een bloedvervanger. Maar zonder resultaat. Dan ontmoet hij een man die beweert een manier te hebben gevonden om vampiers te genezen. Edward ziet daarin een kans om de mensheid te redden. Maar de machtige vampiers willen helemaal niet genezen worden. Zij willen bloed! Een vurige strijd ontbrandt…

Specificaties
Product: DVD + O-card / Blu-ray + O-card
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 20 juli 2010
Regie: Michael Spierig (Undead), Peter Spierig
Cast: Ethan Hawke (Brooklyn’s Finest, Training Day), Willem Dafoe (Spider Man 3, Inside Man), Isabel Lucas (Transformers, The Cove), Sam Neill (Jurassic Park, Skin)
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.35:1) (dvd) - 16:9 widescreen [2.40:1] (Blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands Ondertiteld
Speelduur: 94 minuten (dvd) - 98 minuten (Blu-ray)
Genre: Horror
Klassificatie: 16 jaar, angst, geweld, grof taalgebruik

Extras:
• Making Of
• Short Story "The Big Picture"
Speelduur extra’s: 131 minuten