:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: WHAT WOMEN WANT
PERSBERICHT: WHAT WOMEN WANT
Bron: RCV - Datum: 2001-09-10 - Geplaatst door: Serge
De film:
Nick Marshall (Mel Gibson) is een succesvol ontwerper bij een groot reclamebureau. Hij mag dan wel vrijgezel zijn, hij is een expert in het versieren van vrouwen. Niet enkel zijn carrière maar ook zijn sociaal leven verloopt vlekkeloos totdat hij te horen krijgt dat zijn naam circuleert voor de functie van art director. Nick is in zijn nopjes maar al gauw blijkt dat de roddels niet helemaal op waarheid berusten. Zijn baas Dan Wanamaker (Alan Alda) heeft op het laatste moment gekozen voor Darcy Maguire (Helen Hunt). Nick is teleurgesteld en voelt zich danig gepaseerd. Zijn plan bestaat erin zijn nieuwe bazin het vuur aan de schenen te leggen om vooralsnog de job in te pikken. Maar dan doet zich een vreemde gebeurtenis voor in de badkamer. Nick glijdt uit door een slippartij en komt in de met water gevulde badkuip terecht waar eveneens de haardroger invalt. Hij tracht te ontkomen maar is iets te laat waarop Nick's lichaam een hevige stroomstoot te verwerken krijgt. Wanneer hij opnieuw bij bewustzijn komt, is niets meer wat het is. Het voorval heeft er blijkbaar voor gezorgd dat Nick in staat is de gedachten van vrouwen te horen en weet zo wat ze nu precies willen. Deze gave zal hij ten volle benutten om Darcy buiten te werken. Zo kruipt hij in haar hoofd, steelt haar nieuwe ideeën en presenteert ze zelf als eerste aan de grote baas. Dit leidt tot hilarische scènes maar al gauw duikt er een nieuw probleempje op: Nick en Darcy worden verliefd op elkaar.

De extra's:
Wat extra's betreft, kunnen we de fans geruststellen. RCV heeft haar best gedaan om deze release van voldoende extra materiaal te voorzien. We gaan van start met een audiocommentaar door regisseuse Nancy Meyers waarin ze het één en ander verduidelijkt en uitleg verschaft bij allerhande aspecten van de film. Voorts bevat deze schijf eveneens een documentaire over het maken van de film waarin het productieproces kort toegelicht wordt, en een kijkje achter de schermen (de gebruikelijke B-Roll). Gedurende enkele afzonderlijke interviews komen de acteurs bovendien ook aan het woord. Zij vertellen over hun rvaring bij het draaien van de film. Een interview met regisseuse Nancy Meyers is hierbij ook selecteerbaar. Vervolgens krijgen we exclusieve beelden van de première te zien, hetgeen bestaat uit een montage van verschillende opnames. De volgende twee leuke features bieden voor de mannen onder ons heel wat nuttige informatie: "De decoder: wat bedoelen vrouwen eigenlijk" gaat dieper in op hetgeen vrouwen denken en wat ze precies bedoelen met hun handelingen. De tweede feature is een quiz waarin een 15-tal tips worden gegeven hoe je bij vrouwen gegarandeerd succes verkrijgt. En tenslotte zijn er nog de originele bioscooptrailer en een handvol bijkomende trailers voor overige DVD releases.

What Women Want verschijnt bij RCV 28 november.

Wist u dat:
• Mel Gibson met zijn vrouw Robyn zeven kinderen heeft: Hannah, tweeling Edward en Christian, William, Louis, Milo en Tommy.
• Mel Gibson enkele jaren geleden door het magazine People uitgeroepen werd tot één van de 50 aantrekkelijkste mannen ter wereld?
• Mel Gibson in aanmerking kwam voor de rol van James Bond in Goldeneye.
• Helen Hunt tijdens het laatste seizoen van de komische TV-serie "Mad About You" 1 miljoen dollar per aflevering verdiende.
• Marisa Tomei in 1992 genomineerd werd en nadien daadwerkelijk de oscar in de wacht sleepte voor haar bijrol in My Cousin Vinny?

Specificaties:
Beeld: 1:85:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: AL
Speelduur: 126 min.

Extra's:
• Originele bioscooptrailer
• Interviews met hoofdrolspelers Mel Gibson, Helen Hunt
• Interview met regisseuse Nancy Meyers
• Kijkje achter de schermen
• Documentaire over het maken van de film
• Audiocommentaar door regisseuse
• Exclusieve beelden van de première
• De decoder: wat bedoelen vrouwen eigenlijk
• Quiz met 15 tips voor gegarandeerd succes