:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2010
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2010
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2010-10-16 - Geplaatst door: Werner
ROCKSTEADY THE ROOTS OF REGGAE

Na 40 jaar komen de beste zangers, zangeressen en muzikanten uit Jamaica's glorietijd, de Rocksteady, bij elkaar om een CD met hun grootste hits op te nemen, om samen op te treden op het reünie concert in Kingston en om hun levensverhaal te vertellen. Rocksteady – The Roots of Reggae laat klassieke Rocksteady hits herleven, zoals You Don't Love Me Anymore, No No No, The Tide Is High en Rivers Of Babylon. De film bevat tevens optredens in de legendarische Tuff Gong Studios in Jamaica van Hopeton Lewis, Dawn Penn and Marcia Griffiths en zeldzame interviews met o.a. Rita Marley, Wilburn Stranger Cole, Ken Boothe en Derrick Morgan.
 
• Een film vol wereldberoemde Rocksteady muziek.
• Met zeldzame interviews met de bekendste mensen uit de Rocksteady tijd, waaronder Rita Marley, de weduwe van Bob Marley.
 
Regie: Stascha Bader
Releasedatum: 11 november 2010
Talen: Engels
Speelduur: 98 min
Ondertiteling: Nederlands
Regio: PAL,
Regio: 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85:1)
Audio: 2.0 stereo, 5.1 Dolby Digital
Genre: Muziek
 

CHELSEA ON THE ROCKS
 
Voor een lange tijd werd het Chelsea Hotel gezien als het creatieve epicentrum van New York, een verzamelplek voor alle vernieuwende kunstenaars, schrijvers en muzikanten van de stad. Hoewel het Chelsea Hotel werd beschouwd als een onneembaar, onaantastbaar monument van de creatieve geest, lijkt het nieuwe management na de verbouwing aan het begin van de 21ste eeuw het unieke verleden van hotel niet te respecteren. Dennis Hopper, Milos Forman, R. Crumb, Ethan Hawke, Grace Jones en vele andere vaste gasten van het hotel delen hun mooiste herinneringen over dit historische monument en laten hun gedachten gaan over de toekomst van dit veelbesproken gebouw.
 
• Official selection Cannes Film Festival
• De film bevat persoonlijke gesprekken met vele bekende bezoekers van het Chelsea Hotel waaronder: Dennis Hopper, Ethan Hawke, Grace Jones, Adam Goldberg en vele anderen.
 
Regie: Abel Ferrara
Releasedatum: 11 november 2010
Talen: Engels
Speelduur: 85 min
Ondertiteling: Nederlands
Regio: PAL,
Regio: 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.78:1)
Audio: 2.0 stereo, 5.1 Dolby Digital (o.v.)
Genre: Special interest
 
Bonus:
• trailer
 

SAY MY NAME
 
In de door mannen gedomineerde en vrouwonvriendelijke hiphop-en R&B wereld, spreken vrouwelijke tekstschrijvers in Say My Name zich uit over maatschappelijke rangen en standen, rassen en de twee seksen tijdens het uitoefenen van hun passie als vrouwelijke MC's. Deze documentaire neemt de kijker mee in de wereld van de 'urban' cultuur en muziek: van de geboorteplaats van de hiphop in de Bronx tot de grime van de Eastside in Londen. Deze sterke documentaire duikt in de verrassende persoonlijke verhalen van vrouwen die balanceren tussen hun professionele dromen en de grimmige realiteit van het leven in een arme stedelijke omgeving, ras, seksisme en moederschap. De meer dan 18 vrouwelijke artiesten die te zien zijn in Say My Name vechten voor een plaats in een samenleving die slechts enkele kansen biedt voor vrouwen. Van komende artiesten, gewapend met nieuwe creativiteit, tot ware pioniers als MC Lyte, Roxxanne Shante en Monie Love. Dit zijn sterke vrouwen die in staat zijn om een tegenslag te kunnen omzetten tot kunst.
 
• Met interviews met een grote verscheidenheid aan vrouwen zoals Remy Ma, Rah Digga, Jean Grae, Erykah Badu, Estelle en nieuwkomers Chocolate Thai, Invincible en Miz Korona.
• De documentaire Say My Name heeft veel succes op diverse festivals wereldwijd.
 
Regie: Nirid Peled
Releasedatum 25 november 2010
Talen: Engels
Speelduur: 73 min
Ondertiteling: Nederlands
Regio: PAL, regio 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85:1)
Audio: 2.0 stereo, 5.1 Dolby Digital
Genre: Muziek
 
Bonus:
• Trailer
 

THE COMPLETE METROPOLIS (2DVD)

Direct na de filmpremière van Metropolis in 1927 in Berlijn werd de film aanzienlijk ingekort om meer bezoekers te kunnen trekken, waarna de geknipte scènes als verloren werden beschouwd. In 2001 werd Metropolis opnieuw uitgebracht met enkele van die verloren gewaande scènes. Toen ging men ervan uit dat de scènes die toen nog ontbraken nooit meer gevonden zouden worden. Totdat men in de zomer van 2008 in een klein museum in Buenos Aires een paar dozen met een kopie van de originele lange versie van Metropolis vond. Na jaren van restaureren kon in 2010 tijdens de 60ste Berlinale, en 83 jaar na de première, Metropolis eindelijk opnieuw vertoond worden in de originele lengte. Deze complete, met 25 minuten extra, versie van de legendarische film Metropolis is nu eindelijk op DVD.
 
Metropolis speelt zich af in de toekomst, waar mensen zijn onderverdeeld in twee groepen: de arbeiders die onder de grond leven en de rijken die genieten van een decadente stad vol luxe. Na zijn kennismaking met de arbeidersdochter Maria, wordt Freder -zoon van Johann Fredersen, de leider van de stad – bewust van de ongelijkheid tussen de inwoners. Om de onrustige benedenstad te kalmeren stuurt Johann Fredersen een valse Maria, een robot gemaakt door uitvinder Rotwang, naar beneden.
 
• De Film Metropolis was een groot voorbeeld voor grote science fiction films uit de 20ste eeuw, zoals 2001: A Space Odyssey (Stanley Kubrick) en Blade Runner (Ridley Scott).
• De inlay is tweetalig: Nederlands en Frans.
• Complete (25 minuten langer) gerestaureerde versie
• Nieuwe extra feature: The Journey to Metropolis (ca 50 minuten)

Regie: Fritz Lang (M, Testament Dr. Mabuse)
Met o.a.: Afred Abel, Brigitte Helm
Releasedatum: 25 november 2010
Talen: Duits
Speelduur: ca 148 min
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Regio: 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1)
Audio: Dolby Digital 5.1, Dolby Digital Stereo
Genre: Science Fiction
 
Bonus/
• Documentaire: The Journey to Metropolis (ca 50 min)
 

IMAGINE JOHN LENNON (2DVD)

Imagine: John Lennon
werd samengesteld uit een onwaarschijnlijk rijke schat aan beeld materiaal: meer dan 240 uur film-en video-opnames uit de persoonlijke verzameling van deze legendarische muzikant, beelden die voor het overgrote deel onbekend zijn voor het grote publiek. Producers David L. Wolper en Andrew Solt (die samen This Is Elvis maakten) toveren de archiefbeelden -en een monumentale soundtrack met 36 songs -om tot het meeslepende relaas van een complexe, fascinerende man. Lennon's eigen stem fungeert als verteller van deze klassieke filmbiografie.
 
• 8 december 2010 is de 30ste sterfdag van John Lennon.
• Veel unieke extra's op de 2de disc.

Regie: Andrew Solt (This Is Elvis)
Releasedatum: 25 november 2010
Talen: Engels
Speelduur: 102 min
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Arabisch, Spaans en vele andere talen
Regio: PAL, regio 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85:1)
Audio: 2.0 stereo
Genre: Special interest
 
Bonus:
• A Tribute to John Lennon: The Man, The Music, The Menories met de filmmakers
• John Lennon Trivia Track
• Unieke vertolking van Imagine met John Lennon op akoestische guitaar
• Unieke beelden vanuit het Island House op Tittenhurst Estate
• John Lennon: Truth Be Told – Interview voor de BBC Radio
• Interview met William Ernest Pobjoy, directeur van John Lennon's Atheneum
• Bioscooptrailer
 

WILDERS,THE MOVIE
 
Geert Wilders weet zowel nationaal als internationaal discussie, woede en bewondering op te wekken. Tijdens de laatste verkiezingen (juni 2010) was zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) de grote winnaar. Filmmakers Joost van der Valk en Mags Gavan raakten gefascineerd; wie is Geert Wilders, wie zijn de mensen die op hem stemmen en hoe komt het dat hij zo succesvol is? In Wilders, The Movie onderzoeken de filmmakers de drijfveren van Wilders en zijn aanhang. Wie voelt zich aangetrokken tot de denkbeelden van Wilders en wat betekent de groei van de PVV voor Nederland? Via kiezers, partijgenoten, collega's en een onderzoek naar het verleden van Wilders, trachten de filmmakers het fenomeen Wilders te begrijpen. Wilders, The Movie is geen politiek pamflet en ook geen moralistisch of demoniserend statement; het is een portret van Geert Wilders en zijn tot nu toe onzichtbare kiezers.
 
• Nieuwe verbeterde versie! (Een andere versie dan uitgezonden op televisie)
• Actueel thema
 
Regie: Joost van der Valk en Mags Gavan
Releasedatum 2 december 2010
Talen: Nederlands
Speelduur: Ca 55 min
Regio: PAL, regio 2
Beeldverhouding: 16/9
Audio: 2.0 stereo, 5.1 Dolby Digital (o.v.)
Genre: Documentaire