:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: GREAT MIGRATIONS
PERSBERICHT: GREAT MIGRATIONS
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2010-11-17 - Geplaatst door: Werner
GREAT MIGRATIONS
Move as millions, survive as one.
Meest ambitieuze project van National Geographic in 100 jaar

Overleven! Daarover gaat Great Migrations. Jaarlijks ondernemen miljoenen dieren een gevaarlijke reis, met als doel het voortbestaan van de eigen soort. Het team van National Geographic volgde hen: de zebra’s van Botswana, olifanten in Mali en de grote witte haai van de Stille Oceaan tot rode krabben op Kersteiland, de vleerhonden van Australië, mieren en zelfs plankton.

Great Migrations is het meest ambitieuze project van National Geographic in haar 100-jarige bestaan: een budget van meer dan 40 miljoen Euro, meer dan 3 jaar voorbereiding, geduld en wilskracht, 150 man personeel, de nieuwste en duurste cameratechnieken, meer dan 50.000.000 meter aan film,… De ploeg legde gedurende meer dan twee jaar meer dan 650 000 kilometer af op alle zeven continenten. Het resultaat is een even ambitieuze als indrukwekkende productie: zeven uur aan opnamen en feiten over migratiegedrag van dieren met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en spectaculaire beelden vanaf land, vanuit de lucht en onder water.

Great Migrations
is de volgende stap in de evolutie van succesvolle natuurdocumentaires als Planet Earth, Earth, Life en Oceans. Op 7 november kreeg de reeks een wereldwijde televisiepremière waarbij de serie op dezelfde dag in maar liefst 166 landen in 34 talen werd getoond. Een event om u tegen te zeggen!

Great Migrations is opgebouwd uit 4 episodes, ingesproken door Alec Baldwin. Iedere episode focust op een ander type motivatie die er voor de diverse migraties is.

Born To Move
Migraties hebben generaals, admiraals en pioniers nodig. Deze leiders moeten ten alle tijden de complete groep onder controle en op de juiste koers houden. Hun gevoel voor grensoverschrijdende navigatie en omgang met onbekend terrein bepaalt een al dan niet succesvolle uitkomst.

Need To Breed
Het in stand houden van de soort is voor iedere generatie genoeg reden om Een migratie te riskeren. Biljoenen dieren wagen de barre en gevaarlijke tocht naar het voortplantingsgebied.

Race To Survive
Migraties zijn een race tegen de klok. Met het steeds sneller veranderende klimaat zien vrijwel alle diersoorten zich genoodzaakt om een veilig heenkomen te zoeken tegen extreem lage temperaturen of verzengende hittes.

Feast Or Famine
De jaarlijkse zoektocht naar een beter oord zorgt dat de grote trek in maart start. Wanhopige kuddes struinen de planeet af op zoek naar een geschikt overlevingsgebied, altijd op de voet gevolgd door hongerige jagers.

Naast de 4 reguliere episodes zijn er ook nog drie extra documentaires:
Science of migrations: ontdek het mysterie van het fenomeen migraties vanuit wetenschappelijk oogpunt.
Behind the scenes: een overzicht van alle ontberingen tijdens de productie.
Rhythm of Life: een concert met muziek uit de serie op veelal ongebruikt beeldmateriaal.

Synopsis
Great Migrations geeft nieuwe betekenis aan het woord “bewegen”. Deze magistrale serie neemt de kijker mee op een gevaarlijke reis, die ondernomen wordt door miljoenen dieren. Het doel: het voortbestaan van de eigen soort. Met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en spectaculaire beelden vanaf land, vanuit de lucht en onderwater vertelt Great Migrations fascinerende verhalen over vele diersoorten en hun reizen. Reizen die worden ingegeven door het meest basale instinct: overleven!

Het team van National Geographic werkte maar liefst twee en een half jaar aan de opnamen en legde meer dan 650.000 kilometer af op alle zeven continenten. Het resultaat is een even ambitieuze als indrukwekkende productie, die in totaal zeven uur aan verbluffende opnamen en feiten bevat over het migratiegedrag van grote dieren als de zebra’s van Botswana, olifanten in Mali en de grote witte haai van de Stille Oceaan tot kleinere wezens als rode krabben op Kersteiland, de vleerhonden van Australië, de Monarchvlinder, mieren en zelfs plankton. En heel veel meer!

Productspecificatie
Product: DVD, Blu-ray
Details: 4 DVD + Slipcase / 2 Blu-ray + 1 DVD + Slipcase
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 15 november 2010
Cast: De serie wordt ingesproken door acteur Alec Baldwin (The Good Shepherd, The Departed, 30 Rock).
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen [1.78:1] (dvd) 16:9 Widescreen [1.78:1] Full HD 1080p (blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 2.0 (dvd), DTS HD (blu-ray)
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: 350 minuten
Genre: Documentaire/Natuur
Classificatie: 6 jaar