:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> JustBridge >> PERSBERICHT: DE STRANGORIANEN
PERSBERICHT: DE STRANGORIANEN
Bron: JustBridge - Datum: 2010-11-17 - Geplaatst door: Werner
DE STRANGORIANEN
Op 16 november is de dubbele dvd van De Strangorianen te koop!

In 1991 zond VTM De Strangorianen uit, waarin de groepsleden van het Antwerps collectief “De Strangers” samen hun filmdebuut maakten. Na het overlijden van de abt blijven in de orde van de Strangorianen slechts drie paters over… Omdat zij de laatste zijn, worden ze ontheven van hun zwijgplicht. Voortaan mogen ze hun laatste dagen slijten met gebed en devotie. Maar de paters hebben andere plannen. Ze willen naar Rome reizen en er het graf van hun stichter bezoeken. Bovendien krijgen ze te maken met een nieuwe intrede...

De Strangers was een Antwerps collectief die vooral bekendheid verwierf door humoristische - vaak maatschappijkritische - teksten in het Antwerps dialect op zeer bekende hit-melodieën te zingen. Hun bekendste nummers zijn "Schele Vanderlinden", "Oh Mijnen Blauwe Geschelpte" en"Bij de Rijkswacht" (gezongen op de melodie van ‘In the Navy’ door The Village People).

De groep werd op 8 mei 1952 opgericht door Gust Torfs, Alex Boeye, Pol Bollansee en John De Wilde, al zongen ze toen nog in het Standaardnederlands. Hun eerste optreden vond plaats op 7 januari 1953 in Hoboken. In 1964 stapte Gust Torfs uit de groep en werd vervangen door Bob Van Stayen. Tegen 1965 hadden ze al 1000 keer opgetreden. In 1984 overleed Pol Bollansee. Nest Adriaenssen vervoegde de groep.

Het laatste optreden van de groep vond plaats op 14 mei 2002 in de Koningin Elisbathzaal te Antwerpen ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de groep. In 2003 schonken ze hun volledige archief aan de stad Antwerpen. In 2006 vond een éénmalig herenigingsconcert plaats ter ere van het Bal van de Burgemeester in Antwerpen, waarbij burgemeester Patrick Janssens aanwezig was.

De dubbele dvd bevat de volledige serie van Strangorianen (ongeveer 360 min.) en ligt vanaf 16 november in de reguliere handel.
Recent nieuws van dezelfde bron