:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> JustBridge >> PERSBERICHT: VERMIST
PERSBERICHT: VERMIST
Bron: JustBridge - Datum: 2012-10-17 - Geplaatst door: Werner
VERMIST
Drie 3 seizoenen Vermist samen in één dvd-box!

Op 16 oktober komen de eerste 3 seizoenen van het populaire Vermist uit in één complete box!

In Vermist van regisseurs Jan Verheyen (Dossier K, Los, Team Spirit en Zot Van A) en Joël Vanhoebrouck (Code 37 de serie, zijn film Brasserie Romantiek komt uit in december) staat de Cel Vermiste Personen, een speciale unit binnen de Federale Politie, centraal. Hoofd van de Cel, Walter Sibelius leidt een team van vier speurders. Vanaf seizoen twee neemt Axel Daeseleire de hoofdrol over van Koen De Bouw. Het politieteam focust op het terugvinden van vermiste personen. Door onder meer de zaak-Dutroux en de moord op Annick Van Uytsel door Ronald Janssen heeft de serie een hoog actualiteitsgehalte.

Naast de vaste cast met Joke Devynck, Stan Van Samang en Kevin Janssens pakt Vermist uit met een indrukwekkend lijstje van gastacteurs. Verder maken ook Filip Peeters, Tom Van Bauwel, Marleen Merckx, Stany Crets, Geert Hunaerts, Maxime De Winne,Geert Van Rampelberg, Gene Bervoets, Luk Wyns, Louis Talpe, Marc Van Eeghem, Nico Sturm, Ben Van Ostade, Ianka Fleerackers, Jeroen Perceval, Lotte Heijtenis en vele anderen hun opwachting.

In totaal telt de serie dertig afleveringen topmisdaad, verspreid over drie seizoenen. Het vierde seizoen zendt Vier sinds 19 september uit. In december verschijnt het ook op dvd. De kijkcijfers van Vermist stegen jaar na jaar, om vanaf seizoen drie een gemiddelde te halen van meer dan 400.000 kijkers! De pilot-film van Jan Verheyen lokte ruim 200.000 bezoekers naar de bioscoop.

De crew van Vermist deed ruim een jaar research in de archieven van de Cel Vermiste Personen. Hierdoor werden een reeks verhaallijnen ontwikkeld, sterk gebaseerd op waargebeurde feiten. De ervaren Amerikaanse scenarist Matt Witten (CSI: Miami, Law & Order en House MD) sleutelde mee aan de scenario's. De lat voor Vermist ligt hoog. Niet alleen op het vlak van scenario en acteurs, maar ook op het vlak van de beeldkwaliteit. De volledige televisieserie is gedraaid op pellicule. Veel aandacht gaat naar cameravoering, locaties, decors, montage en speciale effecten.

De erkenning volgt snel. Vermist wordt genomineerd voor diverse televisieprijzen, waaronder de Prijs van de Radio- en Televisiekritiek, Vlaamse Televisie Sterren en de televisieprijzen van het Festival de télévision de Monte-Carlo. Ook in het buitenland is er grote belangstelling: anno 2012 is de reeks in 92 verschillende landen te zien!

Speelduur: ca 1540 minuten
aantal discs: 3x 3DVD Digipack+Amaray
ondertiteling: Nederlands

Vanaf 16 oktober verkrijgbaar in de reguliere handel!



UIT HET ARCHIEF