:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: SPLICE
PERSBERICHT: SPLICE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2010-12-24 - Geplaatst door: Werner
SPLICE
Splice is een Frans-Canadese science ficition thriller, geregisseerd door Vincenzo Natali, met Adrien Brody (The Pianist, King Kong, Predators) en Sara Polley (Dawn Of The Dead, Mr. Nobody) in de hoofdrollen. De film werd geproduceerd door Guillermo del Toro (Hellboy, Hellboy II, Pan’s Labyrinth).

Clive Nicole (Adrien Brody) en Elsa Kast (Sarah Polley), een koppel wetenschappers, hopen roem te verwerven door dierlijk DNA te mengen tot nieuwe hybride soorten. Ze willen ook menselijk DNA gebruiken, maar N.E.R.D., het bedrijf dat hun onderzoek bekostigt, weigert om daarin mee te gaan. Clive en Elsa zetten in het geheim hun project voort en creëren een wezen, dat ze DREN noemen (NERD omgekeerd). DREN, half dier, half mens, is een succes: ze groeit en leert aan een verbazend tempo. Maar wanneer de grond te heet wordt onder hun voeten, besluiten Clive en Elsa het wezen vanuit het wetenschappelijk center te verhuizen naar de boerderij van Elsa’s overleden moeder.

Splice werd geschreven én geregisseerd door regisseur Vincenzo Natali. De film moest er normaal al komen eind jaren negentig, na Natali's Cube (1997), een science fiction thriller die 13 film awards won. Het project kon toen niet doorgaan wegens het beperkte budget en technische problemen. In 2007 kwam er eindelijk schot in de zaak toen Frans-Canadees geld werd gevonden om de film te bekostigen, en Brody en Polley werden gecast voor de hoofdrollen. Het resultaat is een spannende, originele en geloofwaardige science fiction film, of zoals Natali zelf zegt: "Splice is very much about our genetic future and the way science is catching up with much of the fiction out there. This is a serious film and an emotional one. And there's sex... Very unconventional sex. The centerpiece of the movie is a creature which goes through a dramatic evolutionary process. The goal is to create something shocking but also very subtle and completely believable."

Splice werd released in juni 2010 en kreeg wereldwijd positieve persaandacht. De film won de award voor Best Special Effects op het Sitges Film Festival en werd genomineerd tot beste horrorfilm/thriller op de Teen Choice Awards.

Reviews
Veronica Magazine: 4 sterren
Splice combineert onberekenbare spanning met prikkelende kwesties over hoe ver je mag gaan met het creëren van nieuw leven.”
Metro
“De fraai vormgegeven film biedt volop ruimte voor Adrien Brody en Sarah Polley om de onderhuidse spanningen overtuigend neer te zetten.”
FilmTotaal
“Moderne variant op Frankenstein is een verrassend sterke sciencefictionfilm, met name door de uitstekend acterende Adrien Brody en Sarah Polley.”
Preview
“Ergens tussen Frankenstein en David Cronenberg's The Fly weet Splice een eervol plekje in de horrorcanon te veroveren.”
TVFilm
Splice behandelt een interessante ethische kwestie, zonder de amusementsfactor uit het oog te verliezen.”

Synopsis
Van de maker van de cultfilms Cube en Cypher komt een nieuwe Sci-Fi thriller in de traditie van David Cronenbergs The Fly en Species.

Elsa en Clive zijn twee jonge wetenschappers die ethische en wettelijke regels aan hun laars lappen teneinde hun droom waar te maken: een nieuwe levensvorm ontwikkelen. Door dierlijk en menselijk DNA te combineren creëren ze een nieuw organisme, dat ze Dren noemen. Bij geboorte is Dren een afzichtelijke mutant, maar ze groeit al snel uit tot een beeldschone jonge vrouw. Beeldschoon… en dodelijk. Elsa en Clive zijn echter zo gehecht geraakt aan Dren, dat ze het gevaar niet op tijd onderkennen. Met bloederige gevolgen…

Tagline
She's not human... not entirely

Specificaties
Product: DVD, Blu-ray
Details: DVD / BR + slip case, extra's
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 25 januari 2011
Regie: Vincenzo Natali (Cube, Cypher)
Cast: Adrien Brody (The Pianist, King Kong, Predators), Sarah Polley (Dawn Of The Dead, Mr. Nobody)
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (1.85:1) (dvd), 16:9 Widescreen (1.85:1) Full HD 1080p (blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 5.1 + DTS (dvd), Dolby Digital 5.1 + DTS HD (blu-ray)
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Speelduur: 103 minuten (dvd), 108 minuten (blu-ray)
Genre: Sci-Fi/Thriller
Classificatie: 16, geweld, grof taalgebruik,angst

Extra’s:
• A Director’s Playground – Behind the Scenes Featurette
Speelduur extra’s: 66 minuten