:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> JustBridge >> PERSBERICHT: KLEIN LONDEN, KLEIN BERLIJN
PERSBERICHT: KLEIN LONDEN, KLEIN BERLIJN
Bron: JustBridge - Datum: 2011-02-08 - Geplaatst door: Werner
KLEIN LONDEN, KLEIN BERLIJN

Op 22 februari is de populaire VRT -klassieker Klein Londen, Klein Berlijn te koop op dvd!

Klein Londen, Klein Berlijn vertelt het verhaal van Charley "de Canadees" (Paul Cammermans) en zijn familie. Hij heeft twee zoons. De jongste is Marc (Wim Danckaert) en woont thuis in. Gerard (Hans Royaards) is de oudste en is gehuwd met de rijke weduwe Hilda (Hilde Uitterlinden). Is Charley niet te spreken over de Duitsers, dan is zijn schoondochter Hilda als Vlaamsnationaliste daarentegen vol lof over de nazi's. "Laat ze maar komen, dat zal ook voor Vlaanderen positief uitvallen", is haar stelling. Geen wonder dat haar zoon Edwin (Eric Burke) lid is van het Verdinaso, het Verbond van Dietsche Nationaal Solidaristen. Echtgenoot Gerard spreekt zich niet uit; door zijn huwelijk is hij aardig opgeklommen op de sociale ladder, een positie die hij duidelijk niet graag in gevaar wil brengen.
 
De BRT zond in 1987 deze bijzonder populaire zevendelige TV-reeks Klein Londen, Klein Berlijn uit. De serie werd een enorm succes. Aan de serie werd drie jaar hard gewerkt. Het gegeven boodt voldoende stof tot discussie vermits hier een brok vaderlandse geschiedenis werd aangeroerd dat velen zich nog herinnerden. Klein Londen, Klein Berlijn vertelt het verhaal van een landelijke gemeente die door de oorlogsperikelen als het ware verscheurd wordt. Er vormen zich twee kampen, de "witten" en de "zwarten"...  Een hele schare van bekende Vlaamse acteurs passeren de revue, o.a. Roger Bolders, Sjarel Branckaerts, Erik Burke, Jef Burm, Ludo Busschots, Ilse Uitterlinden, Hilde Uitterlinden, Paul Cammermans, Anton Cogen, Walter Cornelis, Wim Dankaert etc. Voor regisseur Dré Poppe was dit zijn afscheid bij de BRT.
 
De driedelige dvd bevat de volledige serie en is vanaf 22 februari te koop in de reguliere handel.Recent nieuws van dezelfde bron