:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> JustBridge >> PERSBERICHT: SPROOKJES VAN GRIMM
PERSBERICHT: SPROOKJES VAN GRIMM
Bron: JustBridge - Datum: 2011-03-18 - Geplaatst door: Werner

Op 22 maart komen de mooiste sprookjes van Grimm uit op een driedelige dvd-box!

Sneeuwwitje
Sneeuwwitje vlucht voor haar boze, jaloerse stiefmoeder wiens toverspiegel zegt dat niet zij, maar Sneeuwwitje de mooiste van het land is. Sneeuwwitje komt terecht bij de Zeven Dwergen in het bos, maar haar stiefmoeder komt haar al snel op het spoor. De kwade heks probeert haar driemaal op slinkse wijze om te brengen, maar steeds zijn de Dwergen haar te slim af. De derde keer lijkt het echter scheepsrecht. Of zou het de prins lukken om Sneeuwwitje weer tot leven te brengen?

Tafeltje dek je.
De jonge Max trekt de wereld in om zich te bewijzen tegenover zijn familie en geliefde Lotte. Door zijn onhandigheid zijn niet veel leermeesters blij met hem, maar door een toevalstreffer weet hij er het bij zijn laatste baantje toch goed vanaf te brengen. Als dank krijgt hij een 'knuppel in de zak' mee. Als hij onderweg zijn succesvolle broers in een herberg tegenkomt, worden ze beroofd door bandieten. Zou de kleine Max zijn broers kunnen helpen?
 
Vrouw Holle
De ijverige Marie raakt verzeild bij de sprookjesachtige Vrouw Holle. Marie helpt Vrouw Holle een jaar lang met de huishouding en het opschudden van de bedden, wat ervoor zorgt dat het op aarde genoeg sneeuwt om de bloemen en planten te beschermen tegen de vorst. Als Marie na een jaar hard werken terugkeert naar het dorp, is ze door de dankbare bewoners uit het land van Vrouw Holle bedekt met goud. Haar jaloerse zus wil dat ook wel, en vertrekt naar Vrouw Holle. Maar in tegenstelling tot Marie heeft haar zus helemaal geen zin om hard te werken. Ze komt er al snel achter dat Vrouw Holle daar niet van is gediend…
 
Wie kent ze niet? De eeuwenoude sprookjes van Grimm? In het najaar van 2010 verwende Ketnet de sprookjesliefhebbers elke zondagavond met een pareltje uit de Grimm-verzameling: Sneeuwwitje, Tafeltje Dek Je, Vrouw Holle, Het Dappere Kleermakertje, Broertje En Zusje, Koning Lijsterbaard, De Slimme Boerendochter, De Bremer Stadsmuzikanten, Rapunzel, Doornroosje, De Ganzenhoedster, De Gelaarsde Kat, Repelsteeltje en De Kikkerkoning. De Gebroeders Grimm, Jacob en Wilhelm Grimm verzamelden rond 1806 maar liefst 210 sprookjes die dreigden te verdwijnen voor het nageslacht. De sprookjes van Grimm groeien uit tot het tweede meest gelezen boek ter wereld. Just Bridge brengt nu voor jong en oud een hele reeks dvd's uit waarin de sprookjes van Grimm prachtig in beeld worden gebracht. De serie zijn Nederlands gesproken. Op deze dvd –box staan alvast drie geweldige sprookjes verzameld, goed voor 180 minuten kijkplezier voor iedereen die zich graag terug eens wil onderdompelen in de wonderlijke wereld van Grimm! In de loop van 2011, plant Just Bridge nog een aantal andere sprookjes uit te brengen.
 
De dvd-box is vanaf 22 maart verkrijgbaar in de reguliere handel!
 


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron