:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2011
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2011
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2011-05-03 - Geplaatst door: Werner
LEMMY (2DVD)
 
Meer dan 40 jaar heeft de carrière van de drank en drugs gebruikende Lemmy Kilmister een bijdrage geleverd aan vele hoogtepunten in de wereld van de rockmuziek. Hij zag The Beatles in de Cavern Club, hij was roadie voor Jimi Hendrix, werkte met Sid Vicious en speelde in Merseybeat en psychedelische bands voordat punk en metal gecombineerd werden, wat de basis was voor het succes van Motörhead. Bovendien heeft hij beroemdheden als David Grohl, Slash en Metallica geïnspireerd, die allen voorkomen in deze film, net als Ozzy Osbourne, Alice Cooper en vele anderen. Gedurende 3 jaar hebben regisseurs Olliver en Orshoski de gitaarheld gevolgd. Vanuit zijn rommelige appartement in Hollywood tot de stadions in Europa. Door Kilmister vast te leggen in de rustige intieme sfeer van zijn huis, gedurende jamsessies met David Grohl of wanneer hij een testrit maakt met een tank uit WO2, is er een verrassend portret ontstaan van een complexe, filosofische en humoristische levende legende.
 
• 200 minuten aan extra materiaal!

• In Lemmy is het bijzondere leven van heavy metal pionier en cultuuricoon Lemmy Kilmister, de oprichter van Motörhead, vastgelegd

• Inclusief gesprekken met: Ozzy Osbourne, Billy Bob Thornton, Slash, Joan Jet, Mick Jones, Jarvis Cocker en Triple H. Regie: Greg Olliver en Wes Orshoski

 

Releasedatum: 16 juni 2011

Talen: Engels

Speelduur: 122 min

Ondertiteling: Nederlands, Frans

Regio: PAL, regio 2

Beeldverhouding: 16/9 (1.78:1)

Audio: Dolby Digital 5.1, Dolby Stereo 2.0 (o.v.)

Genre: Muziek

 
Bonus:

• Live Motörhead,

• The Making of Lemmy,

• Lemmy's 50th Birthday with Metallica,

• Lemmy interview outtakes,

• Lemmy & Metallica in Nashville,

• Phil Campbell aka 'Lord Axesmith' feature,

• Mikkiy Dee feature,

• Clarke-Kilmister-Taylor Motörhead: The Early Years,

• Matt Sorum featurette,

• We are the road crew,

• Meet the superfans,

• The sweet side of Lemmy,

• Lemmy in the studio/the making of Motorizer,

• Dave Grohl & Lemmy-full conversation,

• Billy Bob Thornton & Lemmy-full conversation,

• Triple H interview outtakes.

 

UPRISING
 
18 januari, 1943. Nazi soldaten overrompelen het getto van Warschau voor een opdracht die ze al talloze malen hebben uitgevoerd: Joden verzamelen om ze op het transport naar het dodenkamp Treblinka te zetten. Maar dit keer gaat het niet als gepland. Gewapende mannen en vrouwen van de Jewish Fighting Organization mengen zich tussen de massa gedeporteerden. Wanneer het signaal weerklinkt, storten ze zich met een wanhopige drang naar de vrijheid op hun onderdrukkers. Uprising is een uniek verhaal dat op een indringende wijze in beeld is gebracht. In een wereld vol gevaren, in een tijd van terreur waren het gewone mensen die de buitengewone strijd met het kwaad aandurfden. Hun erfenis blijft één van de meest inspirerende verhalen uit de geschiedenis.
 
Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.
 
Regie: Jon Avnet
Met o.a.: David Schwimmer, Jon Voight, Donald Sutherland
Releasedatum: 16 juni 2011
Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 153 min

Ondertiteling: o.a. Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Duits

Regio: PAL, regio 2

Beeldverhouding: 16/9 (1.77:1)

Audio: Dolby Digital 5.1,

Genre: Speelfilm

 
Bonus:
• Audiocommentaar van regisseur Jon Avnet en van de cast
 

SOMETHING THE LORD MADE
 
Something The Lord Made vertelt het emotionele, waargebeurde verhaal van twee mannen die in het Zuiden van de States een medische revolutie ontketenden, tegen de racistische segregatiewetten van hun tijd in. In het Baltimore van de jaren '40 ontwikkelt een onwaarschijnlijk team een revolutionaire techniek om hartoperaties te verrichten op zogenaamde "blauwe baby's". Het werk dat Dr. Alfred Blalock en labtechnicus Vivien Thomas afleveren is dan ook indrukwekkend. Maar hun inspanningen om een stervende baby te redden, worden extra bemoeilijkt door hun sociale afkomst. Blalock is het rijke diensthoofd van de afdeling Chirurgie; Thomas is een bekwame timmerman, maar arm en zwart. Terwijl Blalock en Thomas bijna eigenhandig een nieuwe geneeskundige discipline uitvinden die duizenden levens zal redden, dreigt de toenemende sociale druk hun samenwerking te ondermijnen en hun vriendschap te verbreken.
 
Something The Lord Made is winnaar van 3 Emmy's.
 
Regie: Joseph Sargent
Met o.a.: Alan Rickman, Mos Def
Releasedatum: 16 juni 2011
Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 110 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Regio: PAL, regio 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.78:1)
Audio: Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0
Genre: Speelfilm
 
Bonus:

• Audiocommentaar van regisseur Joseph Sargent, schrijver Peter Silverman en producenten Robert W. Cort en Eric Hetzel

 

OMDAT WIJ MOOI WAREN

Filmmaker Frank van Osch reisde, samen met fotograaf Jan Banning en journaliste Hilde Janssen door Indonesië, op zoek naar voormalige troostmeisjes. De inmiddels bejaarde vrouwen werden in de Tweede Wereldoorlog stelselmatig misbruikt door de Japanse bezetters. Vaak werden ze vastgehouden in speciale soldatenbordelen en moesten ze vrijwel dagelijks seksuele diensten verlenen aan de Japanse soldaten. De meisjes van toen zijn inmiddels rond de tachtig jaar, velen zijn al overleden. In Omdat wij mooi waren vertellen een aantal van hen hun verhaal, ondanks het taboe op het onderwerp. We zien intieme fotosessies en soms pijnlijke gesprekken over de verkrachtingen, de bordelen, de angst en hoe dit hun leven beïnvloedde. Het resulteert in een ontroerende documentaire vol schaamte, ontkenning, stilzwijgen, verdriet en schoorvoetend vertelde levensverhalen.

Documentaire kwam tot stand met steun van o.a. NOS en Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.
 
Regie: Frank van Osch
Interviews: Hilde Janssen
Releasedatum: 16 juni 2011
Talen: Indonesisch en Nederlands
Speelduur: 60 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels

Regio: PAL, regio 2

Beeldverhouding: 16/9
Audio: Dolby Stereo
Genre: Documentaire