:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: ANIME-TITELS SEPTEMBER 2011
PERSBERICHT: ANIME-TITELS SEPTEMBER 2011
Bron: Filmfreaks - Datum: 2011-09-17 - Geplaatst door: Werner
AKIRA

2019, Tokio is vernietigd in de Derde Wereldoorlog. Op de grondvesten van de vernietigde stad verrijst Neo-Tokio, een duistere stad waar rebellen en motorbendes de dienst uitmaken.In het grootste geheim houdt de regering in een ondergronds complex drie kinderen met bijzondere gaven vast. Wanneer een van hen weet te ontsnappen, wordt ze aangereden door Tetsuo. Tetsuo wordt gevangengenomen door de militairen die hem onderwerpen aan wetenschappelijke experimenten waardoor hij bijzondere krachten krijgt. Wanneer Tetsuo wraak wil nemen op degenen die hem onrecht hebben aangedaan, dreigt de zaak uit de hand te lopen. Er is maar een persoon die hem kan stoppen: de held Akira.

Het meesterwerk van Katsuhiro Otomo. Akira is de film die anime-geschiedenis schreef. Deze film is lange tijd (4 jaar) niet meer leverbaar geweest in Nederland en Belgie. Maar dankzij Dybex is de meest bekende anime ter wereld wederom leverbaar in een geremasterde versie.

DVD details:
Label: Dybex
Herkomst: Japan, 1988
Speelduur: 120 min
Geluid: Japans 2.0 & 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld.
Releasedatum: 19 september
Kijkwijzer: 16 jaar.


GARDEN OF SINNERS FILM 6 (DVD + CD)
Zesde film van deze populaire reeks: Oblivion Recorder.

In The Garden Of Sinners is Mikaya Kokuto geïntrigeerd door zowel de schoonheid van Ryougi Shiki als de vreemde serie gewelddadige moorden in zijn stad. Deze twee blijken op een supernatuurlijke manier met elkaar verbonden te zijn. Ryougi Shiki heeft namelijk na een zwaar auto-ongeluk en twee jaar coma, het vermogen gekregen om ‘de lijnen van de dood’ te zien. Een aanrader voor al wie van bovennatuurlijke anime houdt, met animatie van een hoog niveau.

DVD details:
Label: Kaze
Kijkwijzer: 16 jaar.
Japan, 2008
Speelduur: 57 min + 30 min soundtrack
Geluid: Japans & Frans 2.0 & 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld.
Releasedatum: 19 september
Kijkwijzer: 16 jaar.

Extra:
• Originele soundtrack op aparte cd.

Opgelet: Franse Inlay!!!


WITCH HUNTER ROBIN COMPLETE COLLECTION (6DVD)

Witch Hunter Robin vertelt het verhaal van het STN Japan (STN-J) team, dat de bevolking moet beschermen tegen hedendaagse heksen. STN-J is een subdivisie van een Europese organisatie genaamd Solomon, die op basis van hun afkomst individuen met de vereiste genetische aanleg voor hekserij volgt en waar nodig hun STN teams laat ingrijpen alvorens de eventueel nog latente vermogens de gewone bevolking schade kunnen berokkenen. De reeks start op het ogenblik dat Robin arriveert op het STN-J hoofdkwartier om een teamlid te vervangen dat tijdens een opdracht om het leven gekomen is. Ze is een jong meisje, 15 jaar oud, afkomstig uit Italië en ze heeft het vermogen vuur op te roepen en te manipuleren (Pyrokinese). Maar STN-J kent, zoals de meeste geheime organisaties, ook zijn politieke spelletjes en achterdocht. Sommige leden hebben hun eigen agenda en proberen die ten allen koste voor Solomon verborgen te houden.

Deze box bevat de complete serie, 26 afleveringen.

DVD details:
Label: Beez
Kijkwijzer: 12 jaar.
Herkomst: Japan, 2002
Speelduur: 750 min
Geluid: Japans & Frans 2.0
Beeld: 4:3
Nederlands, Engels, Frans en Duits ondertiteld.
Releasedatum: 19 september
Kijkwijzer: 12 jaar.

Extra's:
• Concert video,
• interviews,
• Karaoke,
• karakter-files..

ONE PIECE FILM 1
 

De allereerste film van de gelijknamige populaire serie. Luffy en zijn bemanning ontmoeten Tobio, een jochie dat ervan droomt bij de crew van Woonan, de grote goudpiraat, te horen. De legende vertelt dat deze een goudberg op zijn schateiland verstopt heeft. Luffy gaat er met Tobio naar op zoek en komt onderweg El Dorago tegen. Deze piraat heeft een demonenvrucht gegeten en zijn vernietigende stem verwoest nu alles.De grootvader van Tobio, Ganzo, voegt zich bij de groep, maar blijkbaar verbindt iets belangrijkers dan goud hem met de legendarisch piraat.

 

One Piece is een de meest populaire anime en manga-series van het moment. Gezien de populariteit van deze serie hebben naast deze film ook reeds een aantal boxsets van de serie uitgebracht.

 

DVD / Blu-ray details:

Label: Kaze

Kijkwijzer: 12 jaar.

Herkomst: Japan, 2000

Speelduur: 50 min

Geluid: Japans 2.0

Beeld: 16:9 (DVD), 1920x1080p (Blu-ray)

Nederlands en Frans ondertiteld.

Releasedatum: 30 september 2011

     

KING OF THORN
 

Op een paar miljard mensen zullen er slecht 100 overleven. Maar hun droom om in een betere wereld te ontwaken verandert in een heuse nachtmerrie. 2012: Een destructief virus genaamd Medousa teistert de wereld. Overlevingskans bij infectie: 0%. De wereldleiders besluiten 100 mensen in een cryogene slaap te brengen in de hoop dat er in de toekomst een medicijn wordt gevonden. Wanneer deze 100 wakker worden is het onderzoekscentrum, waar ze al die tijd hebben gelegen, veranderd in een onheilspellende gevangenis omgeven door bloeddorstige wezens. De 100 moeten leren samenwerken om aan de monsters en het Medousa virus te ontsnappen.

Zo begint een wanhopige strijd om te overleven. Wie zal er sterven voor ze de buitenwereld bereiken,en wat zullen ze daar aantreffen?

 

King Of Thorn: Een nieuwe mijlpaal in de survival horror waar actiescènes een monumentale schoonheid bereiken. Een volmaakte mengeling van beklemmende intriges en feilloze regie die films als Alien en Cube evenaren.

 
DVD / Blu-Ray details:  

Label: Kaze

Kijkwijzer: 12 jaar.

Herkomst: Japan, 2009

Speelduur: 109 min

Geluid: Japans & Frans 5.1

Beeld: 16:9 (DVD), 1920x1080p (Blu-ray)

Nederlands en Frans ondertiteld.

Releasedatum: 30 september 2011

 
Recent verschenen titels:
     
Spotlight:
ARRIETY - CeCecile Corbel (CD)

Onlangs brachten we de Soundtrack-CD van de Ghibli film Arrietty uit. Deze cd is enkel verkrijgbaar via Sonic-Rendezvous. Meer info en bestelmogelijkheid vindt u via hun website: www.sonicrendezvous.com


Recent verschenen titels:
• Afro Samurai Resurrection
Label: Dybex
• Appleseed (Blu-ray)
• Canaan Complete Box (3DVD)
• Durarara Compl. Box (4DVD)
• Garden Of Sinners Film 5
Label: Kaze
Kreeg een score 8/10 in de nieuw Aniway (Nederlandstalig anime/manga magazine met een oplage van 7000 stuks)
• Ghost Hound Box 1 (2DVD)
• Ghost Hound Box 2 (2DVD)
Label: Kaze
Kreeg een score 7/10 in de nieuw Aniway (Nederlandstalig anime/manga magazine met een oplage van 7000 stuks)
• Hack // Sign Box 1 (5DVD)
• Hack // Sign Box 2 (5DVD)
• Kenshin Seizoen 1 Box (6DVD)
• Kenshin Seizoen 2 Box (6DVD)
• Kenshin Seizoen 3 Box (6DVD)
• Durarara!! (4DVD)
Label: Dybex
Ontving een score 8/10 in de nieuw Aniway (Nederlandstalig anime/manga magazine met een oplage van 7000 stuks)