:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: ANIME-RELEASES OKTOBER 2011
PERSBERICHT: ANIME-RELEASES OKTOBER 2011
Bron: Filmfreaks - Datum: 2011-10-07 - Geplaatst door: Werner
BLEACH FILM 1: MEMORIES OF NOBODY (Blu-ray)

Deze eerste Bleach film is tot stand gekomen met de laatste animatietechnieken en stort u in een zinderende race tegen de klok om het evenwicht tussen de werelden te herstellen! Een absolute aanrader. Een zorgbarend voorval verontrust de Soul Society: boven de hemel van de Seireitei is een weerspiegeling van een stad uit de mensenwereld verschenen. Deze riskeert het evenwicht tussen de twee werelden te verbreken en dit kan elk moment tot hun vernietiging leiden. Een mysterieuze groep, waarvan de leden zich de Dark Ones noemen, eist de verantwoordelijkheid voor het vernietigingsplan op. Aan het hoofd staat de charismatische Ganryu. Ichigo en de Shinigami's hebben nog maar een uur om de verwoesting van de werelden te verhinderen.
 

Blu-ray details:

Label: Kaze
Kijkwijzer: 12 jaar.
Herkomst: Japan, 2006
Speelduur: 93 min
Geluid: Japans, Engels & Frans 5.1
Beeld: 16:9 1920x1080p
Nederlands, Engels en Frans ondertiteld.
Releasedatum: 20 oktober 2011
 

BLEACH FILM 2: THE DIAMOND DUST REBELLION (Blu-ray)
 

Tijdens het transport naar de Soul Society wordt een onschatbaar voorwerp, het zogenaamde "Koninklijk Zegel", door een mysterieuze groep gestolen. Toshiro, kapitein en belast met de bewaking van de zegel, stort zich onmiddellijk in de achtervolging om te de dieven te vinden. Als de kapitein ook verdwijnt, verklaart de Soul society hem schuldig aan diefstal en veroordeelt hem ter dood. Maar enkele Shinigami's waaronder Ichigo, Rukia, Rangiku en Renji weigeren te geloven dat hun kameraad hen verraden heeft. Om de zegel te vinden en tevens hun kameraad's onschuld te bewijzen, besluiten ze op onderzoek uit te gaan en ontdekken ze een vreselijk geheim. Deze tweede Bleach-film is gemaakt met de laatste animatie-technieken en zal u de diepste geheimen van de Soul Society onthullen.

 

Blu-ray details:

Label: Kaze
Kijkwijzer: 12 jaar.
Herkomst: Japan, 2008
Speelduur: 93 min
Geluid: Japans, Engels & Frans 5.1
Beeld: 16:9 1920x1080p
Nederlands en Frans ondertiteld.

Releasedatum: 20 oktober 2011

 

BLEACH FILM 3: FADE TO BLACK (DVD, Blu-ray)
 

Eindelijk is hij er. De derde Bleach film: Fade To Black.

 

Als een door kapitein Kurotsuchi uitgevoerd experiment op een fiasco uitloopt, stort een massa spirituele deeltjes zich uit over de Soul Society. De deeltjes nemen iedereen die in de buurt komt gevangen en zaaien onrust onder de Shinigami's. De Bleach serie is gebaseerd op de gelijknamige en immens populaire manga van Kubi Tite. Elke week komen er steeds nieuwe anime episodes en manga chapters bij. We kunnen Bleach zeker tot een van de meest populaire anime series rekenen.

 

DVD & Blu-ray details:

Label: Kaze
Kijkwijzer: 12 jaar.
Herkomst: Japan, 2008
Speelduur: 90 min
Geluid: Japans, Engels & Frans 5.1
Beeld: 16:9 (dvd), 1920x1080p (blu-ray)
Nederlands, Engels en Frans ondertiteld.
Releasedatum: 20 oktober 2011
 

AFRO SAMURAI RESURRECTION (Blu-ray)

 

Eindelijk het lang verwachte vervolg op de eerste fel bejubelde Afro Samurai. Nu hij de dood van zijn vader gewroken heeft, hoopt Afro Samurai dat er gelukkige dagen zullen aanbreken. Hij rekent echter buiten een mooie, maar gevaarlijke jonge vrouw uit zijn verleden. Sio is vastbesloten om de koning der strijders te verslaan. Afro zwaaide dood en verslagenheid in zijn dorp, maar de haat brandt nergens zo intens als in de ogen van Sio. Gewone wraak interesseert haar niet. Ze zal pas rusten wanneer de drager van de Eerste hoofdband hetzelfde lot heeft ondergaan als iedereen die zijn pad kruiste. Met de stemmen van Samuel L. Jackson, Lucy Liu en Mark Hammill en een nieuwe, unieke soundtrack van The RZA (Wu-Tang Clan). De saga van Afro Samurai, het wereldwijde succes van 2007, gaat verder in Afro Samurai: Ressurection.

 

Blu-ray details:

Label: Kaze
Kijkwijzer: 12 jaar.
Herkomst: Japan, 2009
Speelduur: 100 min
Geluid: Japans & Frans 2.0 & 5.1
Beeld: 16:9 1920x1080p
Nederlands en Frans ondertiteld.

Releasedatum: 20 oktober 2011

 

ESCAFLOWNE THE MOVIE (Blu-ray)
 

Hitomi Kanzaki is zo terneergeslagen dat ze het liefst zou willen wegkwijnen om haar ellende te vergeten. Haar wens komt plotseling uit en Hitomi belandt in de vreemde wereld van Gaïa. Ze wordt er verwelkomd als Gevleugelde Godin, die de macht heeft de legendarische Escaflowne aan te roepen. Hitomi's lot is verbonden met dat van Van; de jonge en ongedurige krijger voor wie het leven ook elke betekenis lijkt te hebben verloren.

 

Blu-ray details:

Label: Kaze
Kijkwijzer: 12 jaar.
Herkomst: Japan, 2000
Speelduur: 100 min
Geluid: Japans & Frans 5.1
Beeld: 16:9 1920x1080p
Nederlands en Frans ondertiteld.

Releasedatum: 20 oktober 2011

 

Reeds leverbaar:
                                                                         
BLEACH FILM 1: MEMORIES OF NOBODY (DVD)
 

Deze eerste Bleach film is tot stand gekomen met de laatste animatietechnieken en stort u in een zinderende race tegen de klok om het evenwicht tussen de werelden te herstellen! Een absolute aanrader. Een zorgbarend voorval verontrust de Soul Society: boven de hemel van de Seireitei is een weerspiegeling van een stad uit de mensenwereld verschenen. Deze riskeert het evenwicht tussen de twee werelden te verbreken en dit kan elk moment tot hun vernietiging leiden.

 
Label: Kaze
                                                                         
BLEACH FILM 2: THE DIAMONDDUST REBELLION (DVD)
 

Tijdens het transport naar de Soul Society wordt een onschatbaar voorwerp, het zogenaamde "Koninklijk Zegel", door een mysterieuze groep gestolen. Toshiro, kapitein en belast met de bewaking van de zegel, stort zich onmiddellijk in de achtervolging om te de dieven te vinden. Als de kapitein ook verdwijnt, verklaart de Soul society hem schuldig aan diefstal en veroordeelt hem ter dood. Maar enkele Shinigami's waaronder Ichigo, Rukia, Rangiku en Renji weigeren te geloven dat hun kameraad hen verraden heeft. Om de zegel te vinden en tevens hun kameraad's onschuld te bewijzen, besluiten ze op onderzoek uit te gaan en ontdekken ze een vreselijk geheim.

 
Label: Kaze
                                                                         

AFRO SAMURAI (DVD, BR)

 

Deze geweldige productie van studio Gonzo (o.a. Hellsing) biedt de crême de la crême van de Japanse tekenfilm en een topcast uit Hollywood met de stemmen van zowel Samuel L. Jackson (Pulp Fiction), Ron Perlman (Hellboy) en Kelly Hu (X-Men 2). Deze explosieve serie is vervolmaakt door de muziek van RZA (Wu Tang clan). De regels zijn eenvoudig: er zijn twee haarbanden. Degene die haarband Nr. 1 draagt staat gelijk aan een godheid. Hij is de grootste aller strijders. Niemand mag hem uitdagen. Niemand, behalve de drager van haarband Nr. 2. Zijn nadeel is echter dat iedereen hem wel kan uitdagen en mag nooit een duel weigeren.

 
Label: Dybex
                                                                         

Afro Samurai Resurrection (DVD)

 

Nu hij de dood van zijn vader gewroken heeft, hoopt Afro Samurai dat er gelukkige dagen zullen aanbreken. Hij rekent echter buiten een mooie, maar gevaarlijke jonge vrouw uit zijn verleden. Sio is vastbesloten om de koning der strijders te verslaan. Afro zwaaide dood en verslagenheid in zijn dorp, maar de haat brandt nergens zo intens als in de ogen van Sio. Gewone wraak interesseert haar niet. Ze zal pas rusten wanneer de drager van de Eerste hoofdband hetzelfde lot heeft ondergaan als iedereen die zijn pad kruiste. Met de stemmen van Samuel L. Jackson, Lucy Liu en Mark Hammill en een nieuwe, unieke soundtrack van The RZA (Wu-Tang Clan). De saga van Afro Samurai, het wereldwijde succes van 2007, gaat verder in Afro Samurai: Resurrection.

 
Label: Dybex
 
ESCAFLOWNE THE MOVIE (DVD)
 

Hitomi Kanzaki kan het leven niet meer aan. Ze is zo terneergeslagen dat ze het liefst zou willen wegkwijnen om haar ellende te vergeten. Haar pijn valt samen met een pijn in een wereld die Gaia heet. Haar wens komt plotseling uit en Hitomi belandt in een vreemde wereld. Ze wrodt er verwelkomd als Gevleugelde Godin, die de macht heeft de legendarische Escaflowne aan te ropen. Hitomi's lot is nauw verbonden met dat van Van: de jonge en ongedurige koninklijke krijger voor wie het leven ook elke betekennis lijkt te hebben verloren. De komst van de Gevleugelde Godin bepaalt de uitkomst voor Van's gevecht, want in haar hart ligt de toekomst van een hele wereld besloten...

 
Label: Dybex
                                                                         
VISION OF ESCAFLOWNE (6DVD)
 

Vision Of Escaflowne is een onstuimige show, ontsproten aan de breinen van Shoji Kawamori (Macross) en Nobuteru Yuki (Record Of Lodoss’ War) met een animatiekwaliteit die in TV-series zelden eerder te zien is geweest. Voeg daarbij de imposante, bijna sacrale muziek uitgevoerd door het Warschau Filharmonisch Orkest en het sterke verhaal waarin elementen uit sciencefiction, fantasy en (oosterse) volksverhalen een belangrijke rol spelen, en het is duidelijk waarom Vision Of Escaflowne bij ieder een onuitwisbare indruk nalaat.

 
Label: Dybex
 

REDLINE (DVD, Blu-ray)

 
De meest gewelddadige race van het universum.
Geen regels, geen grenzen
Een razende race waarin alles kan gebeuren!
 

Redline, de nieuwste mega-productie van Studio Madhouse, is zeker een van de meest spectaculaire anime's ooit, waar geweld en snelheid worden overtroffen door een schitterende vormgeving.

 

Als berooide coureur probeert JP via races aan zijn geld te komen. Hoewel hij maar bar weinig overwinningen op zijn naam heeft staan, is hij dankzij zijn ouderwetse look en veelvuldige crashes erg poulair bij fans uit alle hoeken van de Melkweg. Na een superheftige kwalificatierace worden vele coureurs gediskwalificeerd. Dan komt het moment dat de deelnemers van Redline worden bekendgemaakt, de race waar werkelijk alles is toegestaan. Dankzij publieksstemmen mag JP toch onverwachts meedoen! Met de mooie Sonoshee en de meest ongeremde coureurs als tegenstanders heeft JP alle snelheid en adrenaline nodig om zijn droom te verwezenlijken: als eerste de finish van de legendarische Redline bereiken! Naar een idee van Katsuhito Ishi (Kill Bill), gemaakt door Studio Madhouse (Summer Wars) in een regie van Takeshi Koike (Animatrix).

 

Redline werd vertoond tijdens Camera Japan 2011. Redline wordt nog vertoond tijdens het Razor Reel Festival te Brugge en een hele week in de Melkweg te Amsterdam.

 

DVD & Blu-ray details:

Label: Kaze
Kijkwijzer: 12 jaar.
Herkomst: Japan, 2010
Speelduur: 97 min
Geluid: Japans & Frans 5.1
Beeld: 16:9 (dvd), 1920x1080p (Blu-ray)
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 27 oktober 2011