:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES MEI-JUNI 2012
PERSBERICHT: RELEASES MEI-JUNI 2012
Bron: Homescreen - Datum: 2012-05-08 - Geplaatst door: Werner
ROMA
 

In Roma, ook wel Fellini's Roma genoemd, geeft Fellini een oogverblindend persoonlijk eerbetoon aan zijn geliefde Rome, de eeuwige stad. Door middel van de wereldgeschiedenis, persoonlijke herinneringen en een lyrische fantasie neemt Fellini ons mee op een magische tocht door zijn geliefde Rome. 'Rome heeft mij gecreëerd en ik creëer Rome', aldus Fellini. Roma werd bekroond op het Filmfestival van Cannes en werd genomineerd voor een

Golden Globe.

 
Regie: Federico Fellini
Releasedatum: 15 mei 2012
 

FELLINI'S SATYRICON
 

Fellini's sprookjesachtige Satyricon speelt zich af in het Rome ten tijde van Keizer Nero. In het decadente, prikkelende Rome van deze tijd heerst een losse moraal. Twee studenten, Encolpio en Ascilto, strijden beiden om dezelfde minnaar, maar laten uiteindelijk de keuze aan hem. Als hij uiteindelijk voor Ascilto kiest ziet Encolpio het leven niet meer zitten en verliest zich een een surrealistisch avontuur vol uitspattingen. Fellini's sprookjesachtige Satyricon is losjes gebaseerd op de teksten van Petronius en bevat wederom prachtige muziek van Nino Rota. De film werd genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe.

 
Regie: Federico Fellini
Releasedatum: 15 mei 2012
 

REVANCHE
 

Ex-gedetineerde Alex werkt in een nachtclub. Hij is stapelverliefd op Tamara die daar als prostituee werkt. Samen dromen zij van een beter leven, zonder schulden, ver weg van het criminele leven. Alex besluit een bank te beroven, maar Tamara wordt tijdens de roofoverval getroffen door een dodelijke kogel. Alex ontkomt en vlucht naar de afgelegen boerderij van zijn opa. Daar komt Alex tot een ontdekking die leidt tot zijn fatale plan om de dood van zijn geliefde te wreken... Revanche werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse film.

 

'Een beklemmend noodlotsdrama over schuld, God en wraak' **** de Volkskrant

'Indringende film, die het tot Oscarnominatie bracht' **** Het Parool

'De traag uitgesponnen film is iedere minuut boeiend. Prachtige rol van Johannes Krisch' **** De Telegraaf

 

Regie: Götz Spielman

Releasedatum: 15 mei 2012

 

GARDE À VUE
 

Het is een regenachtige oudejaarsavond. Inspecteur Antoine Gallien wordt naar kantoor geroepen om een verhoor af te nemen van notaris Martinaud omtrent de dood van twee jonge meisjes. Martinaud heeft het lijk van een van de meisjes gevonden, dat verkracht en gewurgd blijkt te zijn.  Inspecteur Gallien heeft zo z'n bedenkingen bij het verhaal van

Martinaud en is ervan overtuigd dat Martinaud de dader is. Gallien stelt steeds lastigere vragen, waar Martinaud ontwijkende antwoorden op geeft. Zijn alibie werkt in zijn nadeel. Hij vertelt steeds meer over zijn privéleven, maar blijft de moorden hardnekkig ontkennen. Als de vrouw van Martinaud (Romy Schneider), waar hij een slecht huwelijk mee heeft, een belastende verklaring over hem afgeeft wordt zijn positie bijna onhoudbaar.

 

Regie: Claude Miller

Releasedatum: 15 mei
 

SKOONHEID [BEAUTY]
 
Every familyman has his secrets...
 

François, een blanke Zuid - Afrikaan, runt een goedlopende houthandel in Bloemfontein. Hij heeft een mooi huis, een lieve vrouw en twee geslaagde kinderen. Zijn leven oogt perfect en hij bezit alle status die hij als Afrikaan nodig heeft. Zo af en toe rijdt hij naar een afgelegen boerderij en blijft hij een avondje weg. Wat daar gebeurt weet niemand en hoeft ook niemand te weten. François lijkt zijn hele leven onder controle te hebben. Tot zijn ogen op de bruiloft van zijn dochter op de jonge knappe Christian vallen. Hij kan hem niet meer loslaten en een onschuldige fascinatie slaat om in blinde obsessie. Skoonheid vertelt het aangrijpende verhaal van een man die bang is om eerlijk naar zichzelf en de wereld te zijn. Oliver Hermanus liet zich voor Skoonheid inspireren door Thoman Manns Dood In Venetië. Skoonheid werd bekroond in Cannes, won meerdere awards en werd door Zuid Afrika ingezonden voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.

 
- 'Rauw en indrukwekkend' - VPRO Gids

- 'Gedurfde, intelligente film' - Trouw

- 'Taboedoorbrekend' - NRC Handelsblad
 
Regie: Oliver Hermanus
Releasedatum: 19 juni
 

FOUR MOUR YEARS

 

Verliefd op je grootste politieke tegenstander... Partijleider David Holst is al jaren een van de meest populaire politici van Zweden. Hij is knap, grappig en de gedoodverfde kandidaat om de nieuwe ministerpresident van Zweden te worden. Maar na een dramatische verkiezingsstrijd gaan zijn tegenstanders, de sociaal-democraten, er opeens toch met de winst vandoor.

Volledig gedesillusioneerd sleept David zich na zijn nederlaag weer naar zijn werk. Zijn leven voelt betekenisloos. Tot hij opeens Martin ontmoet. Martin is aantrekkelijk, houdt van het leven en David valt als een blok voor hem. Maar David is getrouwd en overtuigd heteroseksueel. En tot overmaat van ramp komt hij erachter dat Martin ook nog eens een machtig lid is van één van zijn grootse politieke rivalen is, die zijn liberale partij net met de grond gelijk gemaakt hebben. David wordt enorm met zichzelf en zijn positie geconfronteerd. Moet hij zijn carrière en huwelijk opgeven? En dat allemaal voor een sociaal-democraat die meer one-night stands heeft gehad dan David stemmen? Four Mour Years is een heerlijke Zweedse komedie met gevatte dialogen en een hartverwarmend verhaal.

 

Regie: Tova Magnusson-Norling

Releasedatum: 19 juniUIT HET ARCHIEF