:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: ANIME-RELEASES OKTOBER 2012
PERSBERICHT: ANIME-RELEASES OKTOBER 2012
Bron: Filmfreaks - Datum: 2012-10-08 - Geplaatst door: Werner
BERSERK FILM 1: THE HIGH KING'S EGG

Na de succesvolle release van de dvd, is nu de blu-ray verkrijgbaar.

Midland: een koninkrijk dat verwikkeld is in een genadeloze oorlog met haar buurland. Op het slagveld vecht een jonge huursoldaat voor zijn leven. Hij vecht met de woede van een dolle hond, legt een enorme vaardigheid voor de dag en sleept een indrukwekkend groot zwaard achter zich aan. Na het einde van zijn zoveelste gevecht wordt Guts lid van de Troep van de Valk, krijgsvaardige huursoldaten die geleid worden door Griffith, een jonge charismatische en mysterieuze man die voorbestemd lijkt voor een grootse toekomst. Berserk: The High King's Egg is de langverwachte eerste Berserk speelfilm waarop menig anime-liefhebber zat te wachten. De start van een trilogie die niemand mag missen!!!

Blu-ray details:
Label: Dybex
Herkomst: Japan, 2012
Speelduur: 75 min
Geluid: Japans en Frans 2.0 & 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld.
Kijkwijzer: 12 jaar.
Releasedatum: 9 oktober 2012


FULLMETAL ALCHEMIST BROTHERHOOD BOX 2

De alchemie is de mystieke wetenschap van de transmutatie. De beste alchemisten zijn in staat om de materie te ontleden en samen te voegen door de wet van de gelijkwaardige ruil te respecteren om zo geweldige dingen te creëren. Niettemin bestaat er een taboe dat niet overtreden mag worden: de menselijke chemie. De broertjes Edward en Alphonse Elric hebben dat verbod doorbroken en hebben geprobeerd om hun overleden mama terug tot leven te wekken. Als gevolg hebben ze alles verloren. De ziel van Al werd in een harnas geplaatst en Ed is een arm en been kwijt, die werden vervangen door mechanische automails. Om hun lichamen terug te krijgen, storten de twee broers zich in een hachelijk avontuur en gaan ze op zoek naar de legendarische Filosofische Steen.

Deze box bevat aflevering 23 tot en met 43.

Blu-ray details:
Label: Dybex
Herkomst: Japan, 2009
Speelduur: 525 min
Geluid: Japans & Frans 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld.
Kijkwijzer: 12 jaar.
Releasedatum: 9 oktober 2012


JOURNEY TO AGARTHA (AKA CHILDREN WHO CHASE LOST VOICES)

Het nieuwe bekroonde verhaal uit de hele wereld bekende regisseur Makoto Shinkai (Voices Of A Distant Star en 5cm Per Second). Asuna klimt vaak boven op een berg in de buurt van haar huis om te luisteren naar de radio die haar overleden vader haar als aandenken achter liet. Op een dag wordt ze aangevallen door een monster maar wordt ze gered door Shun, een jongen die vlakbij woont. Hij legt haar uit dat hij afkomstig is uit een ander land: Agartha. Wanneer ze de volgende dag terugkomt is Shun nergens te bespeuren... Journey To Agartha (Children Who Chase Lost Voices) vertelt het verhaal van Asuna's zoektocht naar Agartha en Shun. Door de betoverende muzikale achtergrond en de gepolijste animatie levert regisseur Makoto Shinkai ons opnieuw een anime pareltje af. Makoto Shinkai, bekend van 5cm Per Second and Voices Of A Distant Star, wordt beschouwd als een van de meest talentvolle van de nieuwe generatie anime-regisseurs. In deze visuele topfilm neemt hij ons mee op een reis vol actie en heftige emoties!

Dvd details:
Label: Kaze
Herkomst: Japan, 2011
Speelduur: 116 minuten
Geluid: Japans & Frans 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld.
Kijkwijzer: +6 jaar.
Releasedatum: 9 oktober 2012


PATLABOR FILM 1

Ontdek in deze eerste film het talent van regisseur Mamoru Oshii, regisseur van Ghost In The Shell! In een toekomstige wereld wordt door de politie van Tokio gebruik gemaakt van enorme robots: Labors. Door de grootschalige inzet van deze Labors is de stad bezig een modern Babylon te worden. De overheid constateert echter steeds meer incidenten met de robots die de bevolking in gevaar brengen. De oorzaak van deze ongevallen zou liggen in het besturingssysteem, ontworpen door het invloedrijke bedrijf Shinohara. Is er sprake van een fabricagefout of kwaad opzet? Agenten Noah en Azuma gaan op onderzoek uit.

Dvd details:
Label: Kaze
Herkomst: Japan, 1989
Speelduur: 116 min
Geluid: Japans & Frans 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands, en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: 12 jaar.
Releasedatum: 9 oktober 2012UIT HET ARCHIEF