Dans La Maison is François Ozons ijzersterke opvolger van het succesvolle POTICHE en zijn eerste samenwerking met Kristin Scott Thomas. Germain (Fabrice Luchini, Potiche, Les Femmes Du 6e Étage) is leraar Frans op een middelbare school. Hij raakt ontmoedigd door het ingeleverde huiswerk van zijn leerlingen tot hij het korte verhaal 'In het huis' leest. In het opstel dringt een 16-jarige jongen binnen in de woning en familie van een klasgenoot. De schrijver van het verhaal is Claude, een onopvallende jongen op de achterste rij van de klas. Germain leest het opstel vol enthousiasme voor aan zijn vrouw (Kristin Scott Thomas, Il Y A Longtemps Que Je T'aime, Haar Naam Was Sarah) en besluit Claude aan te moedigen verder te schrijven aan het verhaal. De enige manier voor Claude om dat te doen is door binnen te dringen in het huis van zijn klasgenoot. Waarom is Claude zo geobsedeerd door het huis? Wat heeft hij daar te zoeken? En wat gebeurt er met zijn fascinatie voor de sensuele moeder van zijn klasgenoot? Germain raakt steeds meer gebiologeerd door het verhaal, maar de inbreuk op de privacy leidt tot een serie van oncontroleerbare gebeurtenissen. Germain en zijn vrouw raken verzeild in een subtiel spel, waarin realiteit en fictie met elkaar aan de haal lijken te gaan. Dans La Maison is een knappe en spannende film over obsessie en verlangen.
- 'Prikkelend psychodrama. Ozon is terug op intrigerende Freudiaanse grond.' .... Het Parool
Regie: François Ozon
Releasedatum: 21 februari
De relatie tussen Zack en Casey zit in het slop. Wanneer de jongens in de zomer naar een kamp gaan, ontmoet Zack Benji en er ontstaat meteen een connectie tussen de twee. Benji wil echter niet tussen Zack en Casey in komen te staan en doet net alsof hij hetero is. Wanneer Benji en Zack een verliefd stelletje moeten spelen in een toneelstuk, wordt hun zelfbeheersing op de proef gesteld. De vonk tussen de twee lijkt toch over te slaan, dus Casey's goede vriendin Penny besluit Benji uit te schakelen, zodat Casey zijn rol kan overnemen. Wanneer Casey wordt versierd door de sexy Beau, vraagt hij zichzelf af of hij en Zack wel écht bij elkaar horen. Inmiddels het vierde deel van de Eating Out-reeks: Drama Camp zit weer vol heerlijke humor en dito smakelijk half ontklede jongens.
Every familyman has his secrets...
François, een blanke Zuid-Afrikaan, runt een goedlopende houthandel in Bloemfontein. Hij heeft een mooi huis, een lieve vrouw en twee geslaagde kinderen. Zijn leven oogt perfect en hij bezit alle status die hij als Afrikaan nodig heeft. Zo af en toe rijdt hij naar een afgelegen boerderij en blijft hij een avondje weg. Wat daar gebeurt weet niemand en hoeft ook niemand te weten. François lijkt zijn hele leven onder controle te hebben. Tot zijn ogen op de bruiloft van zijn dochter op de jonge knappe Christian vallen. Hij kan hem niet meer loslaten en een onschuldige fascinatie slaat om in blinde obsessie. Skoonheid vertelt het aangrijpende verhaal van een man die bang is om eerlijk naar zichzelf en de wereld te zijn. Oliver Hermanus liet zich voor Skoonheid inspireren door Thoman Manns Dood In Venetië. Skoonheid werd bekroond in Cannes, won meerdere awards en werd door Zuid Afrika ingezonden voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.
Vol dromerige beelden vertelt regisseur Andrew Haigh het romantisch liefdesverhaal van een one night stand die uitgroeit tot een verloren en meeslepend weekend. Net voor sluitingstijd pikt Russel de mooie Glen op. Ze worden dronken, vertellen elkaar verhalen en hebben seks. Het wordt een ontmoeting die ze zich hun hele leven zullen herinneren... Weekend won o.a. de gerenommeerde British Independent Film Award en verscheidene prijzen op festivals wereldwijd, zoals het London Film Festival, London Critics Circle Awards, en het Los Angeles Outfest. De film oogstte vele lovende kritieken en recensies.
- "De leukste en intelligentste date-movie van het jaar!" - NRC Handelsblad ****
- "Het knappe van Weekend zijn de uiterst natuurlijke dialogen en het al even natuurlijke spel van de twee hoofdrolspelers." - NRC Next ****
- "Een prachtig intieme en wijze film! Gaat dat zien." - Trouw
- "Lief, teder en oprecht! Grappig en oprecht!" - Sp!ts ****
- "Zachte, levensechte en ontroerende liefdesfilm met fantastische hoofdrolspelers." - de Volkskrant ****
- "De verliefdheid spettert van het scherm!" - Het Parool ****
Shakespearedrama van grootmeesters Paolo en Vittorio Taviani, de regisseurs van de klassiekers Kaos, Fiorile & Padre Padrone. De opvoering van het Shakespearestuk Julius Caesar loopt ten einde, de artiesten worden onthaald op een uitbundig applaus. De lichten gaan uit, de acteurs verlaten de scène en keren terug naar hun cellen. De acteurs zijn zware, levenslang gedetineerden die hun dagen slijten binnen de muren van een strengbewaakte Romeinse gevangenis. De Taviani's volgen hen vanaf de audities tot en met de opvoering. Tijdens die audities wordt ook meteen duidelijk: dit zijn geen kruimeldieven maar echt zware jongens. Als het stuk gespeeld is en de spelers uit hun rol weer terugkeren naar hun cel, zijn ze weer de gedetineerden in de zwaarbewaakte Rebibbia-gevangenis.
Hun film Caesar Must Die (Cesare Deve Morire) laat zien hoe het universele karakter van Shakespeares taal de acteurs helpt hun eigen rol te begrijpen en in zijn wereld te stappen waarin ook een interactie bestaat tussen vriendschap en verraad, macht, oneerlijkheid en geweld. Winnaar van de Gouden Beer voor Beste Film op het Filmfestival van Berlijn 2012. Tevens werd Caesar Must Die door Italië ingezonden voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.
- 'Mooi tonen de regisserende broers hoe de gevangenen steeds meer bezeten raken door hun rol. De tekst van het stuk neemt de plot van de film als het ware over. Gewaagd!' de Volkskrant ****
- De Taviani's werken in een prachtige Italiaanse traditie die reikt van de 16e eeuwse schilderwerken van Caravagio tot de 20ste eeuwse films van Pasolini. Trouw ****
- 'Het resultaat is het intrigerende Caesar Must Die, waarin moordenaars, verkrachters en maffiosi hartstochtelijk Shakespeare opvoeren.' De Telegraaf ****
- 'Ontroerende Gouden Beer-winnaar! Als het hun laatste film is, is het een waardig slotstuk.' Het Parool ****
Regie: Vittorio Taviani & Paolo Taviani
Releasedatum: 8 maart
Rebecca (Barbara Niven) is mooi en rijk en heeft een perfect maar nogal saai leven. Ze is de ideale echtgenote en heeft 3 kinderen met haar man, maar diep van binnen is ze ongelukkig met haar liefdesleven. Ze mist romantiek en passie. Als ze aan haar vrienden bekent dat ze dit mist stellen ze haar voor aan Paris (Jessica Clark, True Blood). Paris is een slimme prachtige vrouw die werkt als een hele dure call-girl. Rebecca ontsnapt haar saaie familieleven en man door geheime afspraakjes met Paris te maken. Ze had nooit verwacht dat ze juist door Paris de antwoordenn op haar vragen zou vinden die ze haar hele leven al heeft.. Haar ontdekkingstocht van de perfecte controle naar ongekende passie brengt haar in contact met haar eigen lichaam en seksualiteit. Soms is het perfect einde niet wat je ervan verwacht. Na Elena Undone en Claire Of The Moon is Nicole Conn terug met een zinderend, romantisch maar ook komisch liefdesverhaal van een vrouw die op zoek gaat naar passie.
Regie: Nicole Conn
Releasedatum: 29 maart
Jenn en Mat zijn beste vrieeden sinds de middelbare school en inmiddels beiden dertigers. Jenn is single, helemaal klaar met de dating scene in New York, en vult haar dagen met het geven van yogalessen en boodschappen doen voor haar baas. Matt lukt het maar niet om over zijn ex heen te komen. Hij heeft zich teruggetrokken in zijn baan in een stripboekwinkel en zijn droom om professioneel striptekenaaar te worden oppgegeven. Als Jenn besluit Matt aan hun ooit gemaakte afspraak te houden om samen een kind te krijgen, voelt het
als het juiste idee op het juiste moment. Jenn vertrouwt echter totaal niet op doktoren en Matt ziet zichzelf als een man die met iedereen seks kan hebben.... ze gaan voor de ouderwetse manier. Gayby volgt het paar als ze proberen om hun carrières en liefdesleven weer op de rit te krijgen in voorbereiding op het ouderschap. Een heerlijke komedie over vriendschap, ouder worden, seks, eenzaamheid en de familie die je kiest.
'The pacing is brisk and the zingers plentiful... Harris deserves special credit for her deft displays of physical comedy..' - Joe Leydon, Variety
Regie: Jonathan Lisecki
Releasedatum: 29 maart
Codependent Lesbian Space Alien Seeks Same volgt het avontuur van 3 buitenaardse wezens van de planeet Zots, die naar de aarde worden gezonden om hun romantische emoties kwijt te raken. Deze gevoelens worden gezien als giftig voor de dampkring van hun planeet. Ze moeten naar aarde om hun harten te laten breken, waar liefdesverdriet normaal is. Twee van de aliens, Zylar (promiscue en onbeschaamd) en Barr (afhankelijk en onhandig) worden hopelooos verliefd op elkaar. Zoinx, de derde alien, komt Jane tegen, een vrouw die een rustig leven leidt en in een boekwinkel werkt. Jane wordt enorm verliefd en heeft totaal niet door dat Zoinx een alien is, dit ondanks haar kale hoofd en monotone stem. De gevoelens tussen Zoinx en Jane zijn wederzijds.... Codependent Lesbian Space Alien Seeks Same is een originele mix van romantische komedie en science-fiction vol met (buiten)aardse humor, liefde en een geweldige soundtrack!
- 'Sweet, Funny, Clever, Comedy' - Variety
- 'A hilarious date movie for couples of all orientatiions.' - The Hollywood Reporter
- 2019-03-04 :: PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2019
- 2019-01-09 :: PERSBERICHT: WHAT WILL PEOPLE SAY
- 2016-10-03 :: PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2016
- 2016-08-16 :: PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2016
- 2016-07-31 :: PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2016