:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: FRANKENWEENIE
PERSBERICHT: FRANKENWEENIE
Bron: Disney - Datum: 2013-02-22 - Geplaatst door: Werner
FRANKENWEENIE
 
Vanaf 20 februari 2013 beschikbaar op DVD en Blu-Ray
 

Het creatieve genie Tim Burton (Alice In Wonderland, The Nightmare Before Christmas) brengt ons Frankenweenie, een hartverwarmend verhaal over een jongen en zijn hond. Ontdek het fictieve New Holland waar we het verhaal volgen van de jonge Victor Frankenstein, een gepassioneerde amateurwetenschapper en de bullterrier Sparky, zijn trouwste vriend. Wanneer de vrolijke viervoeter sterft, wordt Victor verscheurd van verdriet. Zijn natuurkundeleraar brengt hem op het lugubere idee om Sparky terug op te graven en weer tot leven te wekken... Uiteraard kan Victor dit geheim niet lang voor zich houden en ontstaat er totale chaos bij zijn klasgenoten, leraren en uiteindelijk bij alle inwoners van stad. Zal Victor zijn omgeving ervan kunnen overtuigen dat Sparky nog steeds zijn trouwe vriend is ?

 

Disney's primeur is de vrucht van Burton's samenwerking met Allisson Abbate, Don Hahn en John August, heuse veteranen in de animatiewereld en bekend van successen als The Iron Giant, Corpse Bride, Charlie And The Chocolate Factory, Big Fish, Beauty And The Beast en The Lion King. Danny Elfman's muziek werkt wederom meeslepend en geeft de film dat kenmerkend vleugje magie. Frankenweenie brengt ons terug in de sfeer van de klassieke horrorfilms die Tim Burton in zijn jeugd hebben beïnvloed. Het verhaal van een jongetje dat moeilijk kan omgaan met het verlies van een huisdier, is - ook voor Tim Burton - een erg herkenbaar scenario en past perfect in het klassieke Frankenstein-script. De stop-motion animatiefilm is in zwart-wit gefilmd en gemaakt in 3D, waardoor de klassieke stijl een geheel nieuwe dimensie krijgt. Opvallend zijn de namen van de personages (Frankenstein, Elsa Van Helsing, Edgar "E" Gore) en de bijhorende esthetiek, die hommage brengen aan de klassieke horror scene van de jaren '30. Zo doet het haar van de zwarte poedel Persephone denken aan de fameuze bruid van Frankenstein, lijkt het Turtle Monster op Gamera uit Godzilla en verwijst de Vampire Cat duidelijk naar de beruchte graaf Dracula.

 

Laat je verleiden door de grappige stereotypes van New Holland en pink een traantje weg bij het verhaal van de Frankensteins en hun "ondode" vriend...
Recent nieuws van dezelfde bron