:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2013
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2013
Bron: Filmfreaks - Datum: 2013-05-11 - Geplaatst door: Werner
LE GRAND SOIR

De familie Bonzini runt het restaurant La Pataterie, gelegen aan een treurige winkelboulevard aan de rand van de stad. De oudste zoon Not is de meest hardnekkige 'punk met hond' van Europa. Zijn broer Jean Pierre is een matrassenverkoper. Als de werkdruk te groot wordt, belandt Jean Pierre op straat, bij Not. Le Grand Soir is het verhaal van een familie die beslist om in opstand te komen, maar dan op geheel eigen wijze.

Benoît Poelvoorde (C'est Arrivé Près De Chez Vous) en Albert Dupontel (Irréversible) spelen de hoofdrollen in deze originele komedie van het regisseursduo Benoît Delépine en Gustave Kervern (Mammuth). Verder zijn er opvallende cameo's van onder anderen Yolande Moreau, Serge Larivière, Bouli Lanners, Miss Ming en Gérard Depardieu. De film werd geselecteerd voor de sectie Un Certain Régard in Cannes en won er de Speciale Juryprijs.

DVD details:
Regie: Benoît Delépine / Gustave Kervern
Label: Filmfreak Distributie
Cast: Benoît Poelvoorde, Albert Dupontel, Brigitte Fontaine
Herkomst: Frankrijk / België, 2012
Speelduur: 92 minuten
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 12, geweld
Releasedatum: 18 juni 2013

Extra's:
• Originele trailer,
• trailers


THE IMPOSTOR

Nicholas Barclay, een dertienjarige Texaanse jongen, verdwijnt spoorloos. Drieënhalf jaar later duikt hij weer op, duizenden kilometers van huis in Spanje. Hij beweert dat hij is ontvoerd en gemarteld. Zijn familie is dolblij hem weer te zien, hoe vreemd zijn verhaal ook klinkt. Hoewel de familie hem accepteert, zijn er twijfels bij anderen. Hoe kan het dat de blonde jongen met blauwe ogen nu donker haar en bruine ogen heeft? Waarom ziet zijn familie die duidelijke verschillen niet? En als dit niet Nicholas is, wat is er dan met de echte Nicolas gebeurd? The Imposter is een documentaire die balanceert op de grens van waargebeurd misdaadverhaal en eigentijdse film noir. Net als de puzzel compleet lijkt te zijn, zet een nieuwe wending alles op zijn kop en word je als kijker dieper meegesleept in vragen over waarheid, perceptie en waarom mensen zich anders willen voordoen.

DVD details:
Regie: Bart Layton
Label: Imagine
Herkomst: Groot-Brittannië, 2012
Speelduur: 99 minuten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: 12, angst, grof taalgebruik
Releasedatum: 18 juni 2013

Extra's:
• Making of
• interview


UNE HISTOIRE D'AMOUR

Op een lenteavond ontmoet een machtige bankier een mooie, jonge vrouw. Die nacht nog wordt zij zijn maîtresse. Zij geven zich over aan hun eindeloze erotische verlangen. Een verlangen naar seks, naar overgave, naar het verleggen van grenzen. Hun spelletjes gaan steeds verder, worden steeds gevaarlijker. Hij belooft haar een miljoen euro, maar komt zijn belofte niet na. Een dodelijke band is bezegeld.

DVD details:
Cast: Benoît Poelvoorde, Laetitia Casta, Richard Bohringer
Regie: Hélène Fillières
Label: Imagine
Herkomst: Frankrijk / België, 2011,
Speelduur: 80 minuten
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0
Beeldformaat: 16:9 anamorf,
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 16, geweld, seks, discriminatie,
Releasedatum: 18 juni 2013

Extra's:
• Originele trailer,
• interview met de regisseur (Engels) (25')
UIT HET ARCHIEF