:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2013
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2013
Bron: Filmfreaks - Datum: 2013-07-31 - Geplaatst door: Werner

LINES OF WELLINGTON

 

27 september 1810. Na de overwinning op Napoleon's leger bij Serra do Bucaco trekken de troepen van Generaal Wellington zich terug. Hun doel: de numeriek superieure vijand naar Torres Vedras te lokken, waar zich de ondoordringbare versterkte linie van de Anglo-Portugese strijdkrachten bevindt. Om te voorkomen dat Franse troepen zich opnieuw bevoorraden wordt het hele gebied tussen de twee linies platgebrand. Opgejaagd door de Fransen is de bevolking genoodzaakt, in het spoor van Wellington, het door oorlog verscheurde land te ontvluchten. Een bonte mix van onschuldige burgers, criminelen, prostituees en wraakzuchtige officiers ontmoeten elkaar bij de slaglinie van Torres, waar de ultieme veldslag over hun toekomst zal beslissen. Lines Of Wellington van Valeria Sarmiento is een epische kroniek met een bijzondere cast waaronder John Malkovich, Mathieu Amalric, Nuno Lopes, Jemima West, Miguel Borges, Melvil Poupaud, Vincent Perez, Catherine Deneuve, Isabelle Huppert en Michel Piccoli.

 

Genomineerd voor de Gouden Leeuw in Venetie

Winnaar beste acteur op het Golden Globe Festival in Portugal

 

DVD/Blu-ray details:

Regie: Valeria Sarmiento
Label: Remain in Light

Cast: John Malkovich, Nuno Lopez, Catherine Deneuve, Mathieu Almaric en Isabelle Huppert

Herkomst: Frankrijk / Portugal, 2012

Speelduur: 145 minuten

Beeldformaat: 16:9

Geluid: Engels, Portugees Dolby Digital 5.1

Nederlands en Frans ondertiteld

Releasedatum: 6 augustus 2013

 

Extra's:

• Making Of
• Trailers
 

LILET NEVER HAPPENED

 

Lilet is een rebels elfjarig meisje, die vecht om te overleven in de straten van Manila maar dreigt af te glijden in de prostitutie. Sociaal werkster Claire, gespeeld door Johanna ter Steege, probeert wanhopig het meisje te redden maar haar pogingen stranden keer op keer. Hoewel Lilet genoeg kansen krijgt om eruit te stappen kiest ze, in al haar weerbarstigheid, de moeilijkste weg. De film is gebaseerd op interviews met Lilet, een jong meisje, die uiteindelijk de meest bekende prostituee van Manila werd.

 
DVD details:

Regie: Jacco Groen

Label: Spring Film

Cast: Sandy Talag, Johanna ter Steege, John Arcilla

Herkomst: Nederland / Filipijnen / Groot-Brittannië, 2012

Speelduur: 104 minuten

Geluid: Engels / Tagalog Dolby Digital 5.1

Beeldformaat: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Releasedatum: 6 augustus 2013

 

Extra's:

• Verwijderde scènes
 

LITTLE SPARROWS

 

Midden in een Australische zomer ontmoeten we drie zussen, alle drie worstelend met zichzelf, met elkaar en hun liefdes. Als de kanker van hun moeder Susan terugkomt staat de familie voor moeilijke beslissingen en komt de realiteit dat het hun laatste kerstdiner samen zal zijn steeds dichterbij. Een prachtig, hartverscheurend en liefdevol verhaal over de emotionele banden binnen een familie. Deze oprechte en knap ontworpen film vertoont een diepgang die de West-Australische regisseur Yu-Hsiu Camille Chen kenmerkt als een talent in opkomst.

 

Genomineerd voor de Gouden Marcus Aurelius Award op het Filmfestival van Rome (2010)

 
DVD details:
Regie: Yu-Hsiu Camille Chen
Label: Remain in Light

Herkomst: Australië, 2010

Speelduur: 88 minuten

Geluid: Engels 2.0

Beeldformaat: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Releasedatum: 6 augustus 2013

 

Extra's:

• Trailers,
• Overige releases
 

DE L'AUTRE CÔTÉ DU PÉRIPH
 

Eponine Chaligny, echtgenote van de invloedrijke Jean-Eric Chaligny , de belangrijkste werkgever van Frankrijk, wordt in de vroege ochtend vermoord aangetroffen in de Parijse buitenwijk Bobigny. De stijve François Monge, kapitein van de Parijse gerechtelijke politie, wordt tegen zijn wil gedwongen om samen te werken met Ousmane Diakite, een flik met twijfelachtige methoden uit de banlieu, die zichzelf door een truc laat toewijzen aan het onderzoek. Hun speurtocht leidt hen van de mooiste wijken van Parijs met zijn High Society, naar de grimmige buitenwijken van Bobigny waar de misdaad regeert en brengt al snel enkele onverwachte verbanden aan het licht. Het Franse antwoord op Lethal Weapon met een sterke cast: Omar Sy (Intouchables) en Laurent Lafitte (Crimson Rivers, Les Petits Mouchoirs).

 
DVD/Blu-ray details:
Regie: David Charhon

Label: Liberty Productions

Herkomst: Nederland, 2012

Speelduur: 95 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9 anamorf

Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 6 augustus 2013
 

LA CINQUIÈME SAISON
 

In een dorpje diep in de Ardense bossen wonen Thomas, een wat teruggetrokken tiener, en Alice, de dochter van een melkveehouder. Pol, een rondreizende bijenkweker, en zijn gehandicapte zoon Octave hebben hun caravan tegenover het dorpscafé geparkeerd. Met de dorpelingen wonen zij het traditionele jaarlijkse vreugdevuur bij om het einde van de winter te vieren. De stemming is opperbest, tot het vuur niet wil branden. De wereld wordt getroffen door een mysterieuze, allesomvattende natuurramp: de cyclus der seizoenen is volledig verstoord. De lente zou moeten beginnen, maar Pols bijen zijn verdwenen. Op het veld kiemt geen enkel zaadje en de koeien geven geen melk. Het vee wordt met legertrucks afgevoerd om geslacht te worden. Thomas en Alice groeien uit elkaar en er valt een eerste menselijk slachtoffer. In de zomer is men de wanhoop nabij. Insecten tieren welig en de voorraden slinken snel. Alleen Octave straalt nog enige hoop uit, tot ook hij verstomt. In de herfst sterft de aarde verder af. Alice gaat tot het uiterste om aan voedsel te komen en Thomas besteelt zijn ouders. Octave is helemaal in zichzelf gekeerd zodat Pol besluit te vluchten. De dorpelingen hebben echter een ander plan.

 

Young Jury Award & Green Drop Award Venetië 2012

Special Jury Award & Fipresci Award Valladolid 2012

 
DVD details:

Regie: Peter Brosens & Jessica Woodworth

Opgelet 2 verschillende versies: Vlaamse en Nederlandse versie!

Dvd NL: Label: Contact Film (NL), Liberty Productions (VL)

Herkomst: België / Nederland / Frankrijk, 2012

Speelduur: 93 minuten

Geluid: Frans 5.1

Beeldformaat: 16:9 anamorf

Nederlands ondertiteld (NL), Nederlands, Frans en Engels ondertiteld (VL)

Releasedatum: 6 augustus 2013
 
Extra's:
• Trailer,
• Making Of
 

FEU - CRAZY HORSE PARIS
 

Al sinds de vroege jaren 50 gonst het in het Parijse Le Crazy Horse, een theater dat berucht en befaamd is om hun erotisch danscabaret. Hun wervelende shows zijn even elegant als sexy - en hetzelfde kan gezegd worden over hun danseressen. Recent stonden iconen als Pamela Anderson, Carmen Electra en burlesque-boegbeeld Dita Von Teese bij Le Crazy Horse op het podium. Nu is het de beurt aan de wereldberoemde schoenontwerper Christian Louboutin om zijn creatieve visie los te laten op de nieuwste show van Le Crazy Horse: Feu. Louboutin, de bedenker van de legendarische rode schoenzool, erkent dat Le Crazy Horse altijd een belangrijke inspiratie is geweest voor zijn sensuele en uitdagende ontwerpen. Van Feu maakte hij een zinnelijke ervaring: sexy en ondeugend maar ook surreëel, sprankelend en van een onaardse schoonheid. Met Feu beleef je het theater van Le Crazy Horse op een manier die de live-ervaring doet verbleken, onder meer door een prachtige cameravoering en extra visuele effecten. De acts worden doorsneden met korte interviews met Louboutin. Ook maken we nader kennis met de prachtige danseressen van Le Crazy Horse. De debuutshow van Christian Louboutin die hiervoor samenwerkte met o.a. David Lynch, Swiss Beatz, Natacha Atlas en Mark Fast.

 

DVD/Blu-ray details:

Regie: Bruno Hullin

Opgelet: De Blu-ray van Feu bevat zowel een 3D alsook een 2D versie op 1 disc.

Label: Remain in Light

Herkomst: Frankrijk, 2012

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital 5.1 (dvd), Frans DTS-HD 5.1 (Blu-ray)

Beeldformaat: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 13 augustus 2013
 

Extra's:

• Promo,
• Trailers
 

CIGÁN
 

Cigán speelt zich af in een door Roma bevolkt dorp in Oost Slowakije, dat voornamelijk uit bouwvallige huizen in een modderrijk dal bestaat. De veertienjarige Adam verneemt dat zijn vader langs de kant van de weg is gevonden. Zijn moeder besluit te hertrouwen met de onbetrouwbare Žigo, de baas van de lokale misdaadorganisatie die door Adam met argusogen wordt bekeken. Terwijl Žigo pogingen doet de jongen bij zijn criminele activiteiten te betrekken tracht Adam uit te vinden wie zijn vader heeft gedood. Een priester stimuleert hem te sporten en op het rechte pad te blijven en zijn vriendin Julka dreigt uitgehuwelijkt te worden aan een welgestelde Tsjech. Dorpsbewoners houden zich bezig met lijmsnuiven, diefstal, illegale houtkap en Adam's wens zich te ontwikkelen buiten zijn dorp conflicteert met zijn verbondenheid met zijn gemeenschap. Om de film zo authentiek mogelijk te maken, filmde Šulík op locatie, een mistroostig dorpje in Oost-Slowakije, en castte hij Roma's die enkel het lokale dialect spreken. Met vreemde overgangen, komische en magisch-realistische intermezzo's en de sfeervolle muziek van Vladimir Godar creëert Šulík een krachtig portret van een Roma-gemeenschap. De Slowaakse cineast Martin Šulík maakte grote indruk met het sprookje Zahrada (The Garden) uit 1995, een van de kleine verborgen pareltjes uit de filmgeschiedenis.

 

Don Quijote Award - Best Film, Karlovy Vary International Film Festival

 
DVD details:

Regie: Martin Sulik

Label: Contact Film

Herkomst: Tsjechië / Slowakije, 2011

Speelduur: 107 minuten

Geluid: Slowaaks / Roma 2.0

Beeldformaat: 16:9 anamorf

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 20 augustus 2013

 

Extra's:

• Trailers
 

HOUSE (DOM)
 

Dom is het komisch-tragische relaas van een familie in een klein dorp in de heuvels. Imrich, de vader is jaren geleden naast zijn eigen huis gelegen op een kale heuvel begonnen met de bouw van een huis voor de oudste dochter Jana. Maar zijn dochter trouwt met een nietsnut en krijgt al op jonge leeftijd kinderen waarop hij haar verstoot. Daarom begint de knorrige, gesloten vader aan de bouw van het huis voor zijn tweede dochter Eva. Hij gebruikt daarvoor onderdelen van het niet afgemaakte eerste huis en laat haar zoveel mogelijk meehelpen in de bouw, ook om haar te behoeden voor de 'misstappen' van zijn oudste dochter. Ze kan echter weinig enthousiasme opbrengen en rebelleert opzichtig en wil naar het 'buitenland'. Daarnaast begint ze een relatie met een verlegen oudere man. Wanneer Jana met haar gezin terugkeert in het dorp en een winkel opent en Eva's relatie ontspoort, moet de moeder alles op alles zetten om de vrede binnen het gezin te bewaren. Met een scherp oog voor het non-verbale acteren creëerde Liová dit liefdevolle humoristisch-realistische portret van een gezin dat nauwelijks communiceert, maar op onbeholpen wijze hun wederzijdse genegenheid tot elkaar toont. Miroslav Krobot zet overtuigend de stugge, ruwe man neer. Onder zijn groezelige uiterlijk komen glimpen van de liefhebbende, zorgzame vader voorzichtig naar voren. Ook de debuterende Hongaars-Slowaakse actrice Judit Bárdos geeft haar karakter op indrukwekkende wijze vorm. De film ontving de Kryzstof Kieslowski ScriptEast award in Cannes, het was voor het eerst dat een debuut-scenario deze prijs kreeg.

 

DVD details:

Regie: Zuzana Liova

Label: Contact Film

Herkomst: Tsjechië / Slowakije, 2011

Speelduur: 100 minuten

Geluid: Tjechisch, Slowaaks 5.1

Beeldformaat: 16:9 anamorf

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 20 augustus 2013

 

Extra's:

• Trailer
 

EL GUSTO

 

Een ontmoeting in een kleine winkel in Algiers, 2003, zette de Algerijns-Ierse Safinez Bousbia op het spoor van de chaâbi, een populaire muziekvorm die halverwege de twintigste eeuw een grote bloei doormaakte. Voortgekomen uit de Arabisch-Andalusische muziek die men in de kasbah van Algiers speelde, werd het genre door de legendarische El Hadj Mohamed El Anka ontwikkeld tot een muziekvorm die de gevoelens van het volk vertolkte, - chaâbi betekent 'van het volk' –, een rythmische cocktail van Andalusische, Berberse en Flamencomuziek. In de jaren vijftig leidde hij een chaâbi-orkest op het conservatorium van Algiers, waarin Arabische en joodse studenten samen musiceerden. Geïntrigeerd door oude foto's van een muziekklas probeert Bousbia de leden van dit orkest, inmiddels mannen van over de zeventig, weer bij elkaar te brengen. Hun persoonlijke verhalen schetsen de roerige geschiedenis van het land, waarin de onafhankelijkheidsoorlog een breekpunt vormt. Sommigen voegden zich bij de strijd, anderen moesten vluchten naar Frankrijk, waar ze als pieds noirs niet bepaald welkom waren. Bousbia weet een groot deel van de toenmalige musici samen te brengen in een reünieconcert in Marseille: de opzwepende apotheose van een reis door de geschiedenis van Algerije. Het is de muziek van de kasbah, van de straat, de koffiewinkeltjes en trouwerijen die de Joden en islamieten samenbracht. Een prachtige documentaire over hoe muziek religieuze verschillen, klasse en etniciteit teniet doet.

 

DVD details:

Regie: Safinez Bousbia
Label: Contact Film

Herkomst: Algerije, Ierland, Verenigde Arabische Emiraten, 2011

Speelduur: 88 minuten

Geluid: Frans, Algerijns Dolby Digital 5.1

Beeldformaat: 16:9 anamorf

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 20 augustus 2013

 
Extra's:
• Concert live à Bercy augustus 2011 (60 min),
• Trailer
 

THE GARDEN (ZAHRADA)

 

The Garden is een visueel prachtig en absurd sprookje over de dertiger Jakub. Zijn relatie met de getrouwde Tereza hapert, met zijn vader staat hij op gespannen voet en zijn baan bevalt hem niet. Hij vertrekt voor enkele dagen naar het platteland, naar het verlaten huis van zijn opa. Niet bevroedend dat zijn verblijf in deze intrigerende, magisch-realistische tuin zijn leven zal veranderen. Als hij het vreemde dagboek van zijn grootvader vindt, ontdekt Jakub taken waarvan hij het bestaan lang vergeten was. In de overwoekerde tuin leert hij maaien met een zeis, boomhakken, pruimenjenever stoken en brood bakken. De jonge, mysterieuze Helena komt langs en hij krijgt bezoek van drie mannen met een ongebruikelijke boodschap. De sprookjesachtige wereld waarin hij plotseling verzeilt, helpt hem de relatie met zijn vader te vernieuwen en op een andere manier naar het leven te kijken. Martin Šulík heeft zich voor The Garden laten inspireren door Candide van Voltaire, een klassiek werk uit de Verlichting. Voltaire gebruikte een strakke indeling in kleine hoofdstukken met telkens aan het begin een klein expose van de komende gebeurtenissen. Ook de centrale plaats die 'de tuin' inneemt is klassiek. De tuin als plaats van reflectie en ontwikkeling, als plaats waar de mens in relatie tot de natuur, los van geloof en religie de zin van zijn bestaan ontdekt.

 
DVD details:

Regie: Martin Suli

Label: Contact Film

Herkomst: Slowakije, 1995

Speelduur: 100 minuten

Geluid: Slowaaks Dolby Surround 2.0

Beeldformaat: 16:9 anamorf

Nederlands en Engels ondertiteld

Releasedatum: 20 augustus 2013

 
Extra's:

• Trailers (Cigán, Krajinka, Orbis Pictus & The Garden)

 

COMIC CON EPISODE IV: A FAN'S HOPE

 

Kan jij je een plek inbeelden waar Vulcans en vampieren hand in hand lopen, waar wookies en tovenaars zichzelf kunnen zijn en waar Superman en R2D2 lachen om de grappen van de Joker? Welkom op Comic-Con San Diego. Wat begon als een klein congres voor 500 fans is uitgegroeid tot het Pop-Culture event van het jaar dat iedere vorm van entertainment beïnvloed en tegenwoordig een mega event is van meer dan 140.000 man sterk. Super Size Me regisseur Morgan Spurlock verkent samen met cult-iconen waaronder Stan Lee (Spiderman, X-Men), Joss Whedon (Firefly, The Avengers) , Frank Miller (300, Sin City), Kevin Smith (Clerks, Dogma) en Matt Groening (The Simpsons, Futurama), dit unieke culturele fenomeen. Hij volgt de zoektocht van 5 bezoekers in hun queste naar hun heilige grail. Voor de één in de liefde, voor de ander naar een job als illustrator, designer of de ultieme zoektocht naar die ene unieke comic.

 
DVD/Blu-ray details:
Regie: Morgan Spurlock
Label: Remain in Light

Herkomst: Verenigde Staten, 2011

Speelduur: 88 minuten

Geluid: Engels Dolby Surround 2.0

Beeldformaat: 16:9

Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 28 augustus 2013

 

Extra's:

• Interviews,

• Trailers


UIT HET ARCHIEF