:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2014
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2014
Bron: Filmfreaks - Datum: 2014-04-07 - Geplaatst door: Werner
HET NIEUWE RIJKSMUSEUM

Optimistisch wordt in 2003 begonnen aan de renovatie van het Rijksmuseum in Amsterdam. In 2008 zou de belangrijkste toeristische trekpleister van het land in hernieuwde glorie zijn deuren heropenen. Maar het grand projet wordt vanaf het prille begin geplaagd door stroeve tegenkrachten en het paleis van Rembrandt verandert in een ogenschijnlijk permanente bouwput. Voor de unieke en veelbekroonde documentaire-serie Het Nieuwe Rijksmuseum filmde Oeke Hoogendijk tien jaar lang achter de gesloten deuren van het museum. Wat een enkelvoudige documentaire moest worden, groeide uit tot een vierdelig epos over ambitie, liefde voor kunst en oer-Hollandse besluitvorming, met tenslotte de historische en ontroerende ‘thuiskomst’ van de meesterwerken in het voorjaar van 2013.

Regie: Oeke Hoogendijk
Herkomst: Nederland, 2013
Label: Cinema Delicatessen
Releasedatum DVD: 8 april 2014

AT ANY PRICE

De rebelse Dean Whipple droomt van een carrière als professioneel autocoureur. Zijn ambities worden echter geremd door de verplichtingen die hij heeft in het boerenbedrijf van zijn familie. Zijn vader Henry, die jarenlang alles op het spel heeft gezet om het bedrijf groot te maken en daardoor vervreemd is geraakt van zijn familie, ziet Dean als zijn opvolger. Wanneer er een groot onderzoek wordt ingesteld dat moet uitwijzen of het bedrijf volgens de regels handelt, komen vader en zoon in een onverwachte situatie terecht waarin de toekomst van het bedrijf en het leven van de familie op het spel staan.

Regie: Ramin Bahrani
Herkomst: Verenigde Staten, 2011
Label: Imagine
Releasedatum DVD: 8 april 2014

THE ASYLUM

The Asylum is een modern, bij vlagen gruwelijk sprookje van cineast Saskia Vredeveld en fotograaf Roger Ballen over de meest diepgewortelde menselijke verlangens. De onoverbrugbare tegenstelling tussen heerszucht en het verlangen lief te hebben wordt indringend verbeeld aan de hand van de relatie tussen mens en dier en man en vrouw. Voor deze compromisloze zwart-wit vertelling maakte Vredeveld geen gebruik van professionele acteurs; de film wordt gedragen door mensen uit de sociale onderlaag van de Johannesburgse samenleving.

Ook op deze dvd: Memento Mori (2005/12) en Selfportrait (2002), twee documentaires over fotograaf Roger Ballen.

Regie: Saskia Vredeveld
Herkomst: Nederland, 2012
Label: Piecefield Films
Releasedatum DVD: 8 april 2014

PRINCE AVALANCHE

Het is 1988. Lance (Emile Hirsch) en Alvin (Paul Rudd) brengen de zomer door in de bossen van Texas, waar ze aan de weg werken. Lance, zo hyperactief en hitsig als je van een twintiger mag verwachten, verveelt zich. Lance, een serieuze dertiger, houdt juist van het isolement en de natuur. Bovendien, nu heeft hij eindelijk tijd voor zijn cursus Duits. Een confrontatie tussen de twee tegenpolen kan niet uitblijven en escaleert uiteindelijk op hilarische wijze. Maar misschien hebben Lance en Alvin wel meer gemeen dan ze aanvankelijk dachten.

Regie: David Gordon Green
Herkomst: Verenigde Staten, 2012
Label: Remain in Light
Releasedatum DVD: 15 april 2014

LES PROFS

Met slechts een slaagkans van 12% is het lyceum Jules Ferry één van de slechtste scholen in Frankrijk. Wanneer alle methodes om de resultaten op te krikken mislukken, beslist de inspecteur om het over een wel heel andere boeg te gooien. Zijn assistent adviseert hem om een nieuw lerarenkorps aan te stellen volgens een volledig nieuwe formule: slechte leerlingen krijgen slechte leraren, bestrijd het kwaad met het kwaad. Dit is de laatste kans om 50% van de leerlingen te laten slagen.

Regie: Pierre-François Martin-Laval
Herkomst: Frankrijk, 2013
Label: Victory Productions
Releasedatum DVD: 15 april 2014

MINUSCULE (SEIZOEN 1)

Eindelijk kan ook jij mee op avontuur in de microscopische wereld van Miniscule en volg de avonturen van lieveheersbeestjes, mieren en een moeder-rups. De allerkleinsten onderons beleven er de grappigste avonturen en leren ondertussen over de natuur en al zijn wonderen. Dompel je onder in de wondere wereld van knotsgekke insectjes die vliegen van avontuur naar avontuur...

Regie: Hélène Giraud / Thomas Szabo
Herkomst: Frankrijk, 2006
Label: Victory Productions
Releasedatum DVD: 15 april 2014

EVERYWHEN

Een jongen moet zich een weg terug zien te vechten vanuit een alternatieve realiteit. Hij moet zijn 5 jaar oude suïcidale broertje redden. 3 miljard mensen worden vermist. Dylan, het 5 jaar oude broertje van Ian Finch lijkt niet op zijn plaats in onze wereld. Hij blijft alleen thuis als Ian naar zijn werk gaat. Intussen blijken steeds meer mensen vermist te raken. Ian realiseert zich ineens dat zijn broertje op het punt staat zelfmoord te plegen en haast zich naar huis, dan verandert alles. Zijn huis is niet meer hetzelfde, de kamer van zijn broer is stoffig en verlaten. Het lijkt alsof er tientallen jaren niemand is geweest. Ian doet een poging de waarheid te ontrafelen en ontmoet daarbij een mysterieuze vreemdeling, die besluit hem te helpen met zijn reddingspoging.  Met zijn 17 jaar is Jarand Breian Herdal de jongste Noorse regisseur ooit van wie een film in de bioscoop werd uitgebracht.

Regie: Jarand Breian Herdal
Herkomst: Noorwegen, 2013
Label: Parovisie
Releasedatum DVD, Blu-ray: 15 april 2014

BEHIND THE REDWOOD CURTAIN

Het Amerikaanse Redwood Forest is een besloten wereld die tot de verbeelding spreekt. Het woud bestaat uit enorme sequoia’s en geeft onderdak aan verschillende gemeenschappen; een sluier van torenhoge bomen sluit het bos en zijn bewoners van de buitenwereld af. Hier zijn geen Walmarts of Starbucks te bespeuren, het landschap wordt gevormd door kleine dorpjes, grote bomen en letterlijk en figuurlijk een dikke mist. Maar de oprukkende verstedelijking dreigt het gordijn open te breken. Een mijmerende blik op een unieke biotoop die dreigt verwoest te worden door de oprukkende buitenwereld.

Regie: Liesbeth De Ceulaer
Herkomst: België, 2013
Label: Dalton Distributie
Releasedatum DVD: 15 april 2014

MUCH ADO ABOUT NOTHING

Regie: Joss Whedon
Herkomst: Verenigde Staten, 2012
Label: Imagine

De jonge geliefden Hero en Claudio zullen binnen een week gaan trouwen. Om de tijd te doden zetten ze samen met Don Pedro een val op voor Benedick, een arrogante vrijgezel, en Beatrice, diens favoriete sparringpartner. Ondertussen probeert de slechte Don Jon het huwelijk dwars te bomen door Hero vals te beschuldigen.

Regie: Joss Whedon
Herkomst: Verenigde Staten, 2012
Label: Imagine
Releasedatum DVD: 22 april 2014
UIT HET ARCHIEF