:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Docville >> NIEUWSBERICHT: DOCVILLE 2017
NIEUWSBERICHT: DOCVILLE 2017
Bron: Docville - Datum: 2017-01-31 - Geplaatst door: Werner
DOCVILLE 2017: DE EERSTE TITELS

Van 22 tot en met 30 maart strijkt Docville neer in de Leuvense binnenstad. Twee maanden vroeger dan voorheen pakt het het toonaangevende documentaire filmfestival uit met de meest spraakmakende, bekroonde, betoverende en begeesterde documentaire films van het moment. Docville kiest nadrukkelijk voor documentaire auteurscinema: originele, intrigerende, prikkelende films, gemaakt door mensen met een mening én met oog voor cinematografie. Kortom, films die het verdienen op het grote scherm gezien te worden.

Het festival pakt ieder jaar uit met een indrukwekkende reeks avant-premières en exclusieve vertoningen van festivaltoppers en bekroonde films. Zo zal onder meer de Hollandse arthousehit Down To Earth (75.000 bezoekers and counting) vertoond worden, evenals de IDFA publiekslieveling The Eagle Huntress, daarnaast ook bekende namen zoals Alex Gibney (Zero Days) en Morgan Spurlock (Rats). Er staan ook een aantal fascinerende portretten op het programma zoals Gringo: The Dangerous Life Of John McAfee, over de bedenker van de gelijknamige anti-virusscanner en Dries waarin de Belgische topontwerper Dries Van Noten een jaar lang gevolgd wordt. De Belgische co-productie en Oscargenomineerde film I'm Not Your Negro zal in Belgische première te zien zijn in Leuven. Daarnaast presenteert het festival de beste nationale en internationale documentaires, die in aanmerking komen voor een juryprijs. Ook in het segment Weten & Geweten waarin films vertoond worden over wetenschappelijke onderwerpen of maatschappelijke kwesties, wordt een juryprijs uitgereikt. Voor de beste TV documentaire kan de jury kiezen uit een selectie van een 5-tal documentaire series.

Maar er is meer: op Docville kan je ook kennis maken met de mensen achter de camera. Heel wat vertoningen vinden plaats in aanwezigheid van de regisseurs en worden gevolgd door nagesprekken met het publiek. Maar daar blijft het niet bij. Docville heeft van omkadering haar handelsmerk gemaakt. Docville is “meer dan cinema” en presenteert onder een reeks “Docville+ sessies”, debatten rond actuele thema’s naar aanleiding van een film op het programma, en “Docville2 –activiteiten”, die aansluiten bij de thema’s waar Docville op focust. Zo zal dit jaar dieper ingegaan worden op de gezonde voeding-hype, met naast een reeks films ook een aansluitende workshop gezond koken en een 'exotic fruit tasting'. Docville sluit af met de bekroning van de beste films door jury én publiek.

Docville gaat voor op verschillende locaties in de Leuvense binnenstad, het festivalcentrum is gevestigd Cinema Zed – Vesalius, gloednieuwe filmzalen in het centrum van de stad.

Het volledige festivalprogramma wordt bekend gemaakt eind februari, de ticketverkoop start op 13 maart.

www.docville.be
UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron