:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2017
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2017
Bron: Remain In Light - Datum: 2017-07-11 - Geplaatst door: Werner
A UNITED KINGDOM

In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botwana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken: zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid-Afrikaanse regering. Het idee van een biraciaal echtpaar dat het buurland regeert van een republiek waar onlangs de Apartheid werd ingevoerd is ondenkbaar. Diplomatieke druk of niet, Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar. De strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig, en inspireerde de wereld. A United Kingdom is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Regie: Amma Asante
Cast: Rosamund Pike, Tom Felton, Jack Davenport, David Oyelowo
Releasedatum dvd: 2 augustus 2017





LADY MACBETH

Het Engelse platteland, 1865. Katherine is getrouwd met een veel oudere man. Ze haat haar liefdeloze huwelijk en zijn koude familie. Als ze een affaire krijgt met een jonge arbeider ontketent dat de kracht in haar om met alle middelen te vechten voor wat ze zelf wil. Lady Macbeth is een tragisch portret van een mooie, sterke en meedogenloze vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld. Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Naomi Ackie, Paul Hilton en Christopher Fairbank spelen de hoofdrollen in het speelfilmdebuut van William Oldroyd naar het boek Lady Macbeth Uit Het District Mtsensk van Nikolaj Leskov.

Regie: William Oldroyd
Cast: Florence Pugh, Christopher Fairbank, Cosmo Jarvis, Naomi Ackie
Releasedatum dvd: 15 augustus 2017





GOLD

In dit ongelofelijke, maar waargebeurde verhaal kruipt Oscarwinnaar Matthew McConaughey in de huid van Kenny Wells, een zakenman die dringend een nieuw succes nodig heeft. Samen met avonturier Michael Acosta (Edgar Ramírez) gaat hij op zoek naar goud in de jungle van Indonesië. Na maanden van tegenspoed stuiten de twee hedendaagse goudzoekers op iets wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden: de grootste goudader ter wereld. Op slag worden Wells en Acosta de supersterren van Wall Street en kijkt de wereld toe hoe de twee zich wentelen in miljarden, vrouwen en feestjes. Het miraculeuze succesverhaal wekt al snel de argwaan en de jaloezie op van de Wall Street-bonzen, die maar al te graag Wells ten gronde willen richten.

Matthew McConaughey (Interstellar, The Wolf Of Wall Street), Edgar Ramirez (Joy) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World) schitteren in deze meeslepende en soms zelfs hilarische film over een onwaarschijnlijke held. Gold betekent de terugkeer van regisseur Stephen Gaghan (Syriana, Traffic), in deze productie met de makers van The Imitation Game.

Regie: Stephen Gaghan (The House Of Mirth)
Cast: Matthew McConaughey, Bryce Dallas Howard, Édgar Ramírez, Rachael Taylor
Releasedatum dvd en Blu-ray: 22 augustus 2017





ALONE IN BERLIN

Berlijn, 1940. De stad is verlamd door angst. Arbeiderskoppel Otto en Anna Quangel leven in een vervallen appartmentenblok en proberen, net als hun omgeving, niet op te vallen terwijl de Nazis heersen. Maar wanneer hun enige kind aan het front sterft, leidt hun verlies hen naar een uitzonderlijke vorm van verzet. Ze beginnen met het door de hele stad achterlaten van anonieme ansichtkaarten waarop ze Hitler en zijn regime aanvallen. Een daad waar de doodstraf op staat. Al snel wordt hun stille strijd opgemerkt door de Gestapo-inpecteur Escherich, waarmee een moorddadig kat- en muisspel begint dat het nut van Otto en Annas daden en hernieuwde liefde voor elkaar alleen maar versterkt. Hun kleurloze leven en huwelijk transformeert door hun vredige maar intensieve verzet. Meer dan zestig jaar na de eerste publicatie vlak na WOII werd Hans Falladas roman een wereldwijde bestseller. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, werd de indrukwekkende en bevrijdende vertelling door de Italiaanse schrijver en Auschwitz-overlever Primo Levi omschreven als "het beste boek over het Duitse verzet tegen de nazis ooit geschreven.

Regie: Vincent Perez
Cast: Emma Thompson, Brendan Gleeson, Daniel Brühl
Releasedatum dvd: 22 augustus 2017





THE LOST CITY OF Z

Aan het begin van de 20ste eeuw ontdekt de legendarische avonturier Percy Fawcett op een van zijn tochten door het onontgonnen Amazonewoud restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving. Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal afgedaan als onzin en wordt het idee van het bestaan van een mythische stad El Dorado belachelijk gemaakt. Fawcett is echter vastbesloten om terug te keren naar de jungle en met de steun van zijn vrouw en zoon deze mysterieuze stad te vinden. Een levensgevaarlijke tocht die de hele wereld in zijn greep hield.

Geregisseerd door James Gray (The Immigrant, Two Lovers, We Own The Night) vertelt deze boekverfilming het verhaal, dat gebaseerd is op waargebeurde feiten, van een van de moedigste ontdekkingsreizigers van de 20e eeuw. In de cast vinden we klinkende namen als Sienna Miller, Charlie Hunnam, Tom Holland en Robert Pattinson terug. Het scenario is geschreven door David Grann, gebaseerd op zijn gelijknamige boek De Verloren Stad Z.

Regie: James Gray
Cast: Sienna Miller, Charlie Hunnam, Tom Holland, Robert Pattinson
Releasedatum dvd: 29 augustus 2017






UIT HET ARCHIEF