:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Septemberfilm >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2017
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2017
Bron: Septemberfilm - Datum: 2017-08-03 - Geplaatst door: Werner
HET VERLANGEN

Synopsis:
Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn direct mogelijkheden. De uitgeverij verkeert in zwaar weer waardoor een succes zeer welkom is. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. Met Herman - hoe goed zijn boek ook is - weten de broers dat ze bij de media niet hoeven aan te komen. De truc werkt; het boek wordt een megasucces en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer haar stijgende roem Herman teveel wordt, start de strijd om erkenning.

Regie: Joram Lürsen (Alles Is Liefde, Alles Is Familie, Publieke Werken)
Scenario: Frank Ketelaar (Klem, Publieke Werken, Overspel)
Cast: Chantal Janzen, Gijs Naber, Alex Klaasen, Peter Bolhuis, Jelka van Houten, Bram van der Vlugt, Anne-Wil Blankers, Cynthia Abma, Jochum ten Haaf
Land van herkomst: Nederland
Taal: Nederlands
Ondertitels: Engels
Genre: Komedie
Speelduur: 89 min
Releasedatum dvd en Blu-ray: 23 augustus 2017

20TH CENTURY WOMEN

Synopsis
Santa Barbara, 1979. De vijftienjarige Jamie groeit op bij zijn alleenstaande moeder Dorothea in een groot pand waar verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en duidelijk van een andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen. Hulp – ook bij de opvoeding – krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die een grote impact hebben op het leven van de gevoelige, slimme Jamie. 20th Century Women is een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie en zijn excentrieke moeder. Een ode aan de mensen die ons opvoeden en de jaren die ons vormen.

Oscarnominatie beste scenario
Golden Globe-nominatie beste comedy/drama
Golden Globe-nominatie beste actrice (Annette Benning)
Internationaal Filmfestival Rotterdam - slotfilm

Regie: Mike Mills (Beginners)
Cast: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig, Lucas Jade Zumann, Billy Crudup
Land van herkomst: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Speelfilm
Speelduur: 113 min
Releasedatum dvd: 23 augustus 2017

BRAM FISCHER

Synopsis
In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

Regie: Jean van de Velde (Hoe Duur Was De Suiker, Wit Licht)
Cast: Peter Paul Muller, Sello Motloung, Antoinette Louw
Land van herkomst: Zuid-Afrika
Taal: Afrikaans, Engels
Ondertitels: Nederlands, Engels
Genre: Speelfilm
Speelduur: 121 min
Releasedatum dvd: 23 augustus 2017

DANCER

Synopsis
Gezegend met een onwaarschijnlijke hoeveelheid lichaamskracht en elegantie bestormde Sergei Polunin op zeer jonge leeftijd de professionele balletwereld. Hij maakte grote indruk en werd de jongste eerste solist die het Royal Ballet ooit had gehad. Toen hij 25 jaar was werd het succes hem echter teveel. Zijn beroemdheid maakte hem zelfdestructief en zijn talent zag hij steeds meer als een zware last dan een gave. Deze documentaire biedt een unieke kijk in het leven van een complexe jongeman. Hij heeft ballet zoals we het kennen volledig weten te veranderen en naar een ander niveau getild. Maar tegen welke prijs? Is het mogelijk je ooit nog vrij te voelen als je het meest waardevolle bezit van de balletwereld bent?

Winnaar Publieksprijs Parool Film Fest

Regie: Steven Cantor
Met een bijdrage van: David LaChapelle
Cast: Sergei Polunin
Land van herkomst: Oekraïne
Taal: Oekraïens
Ondertitels: Nederlands
Genre: Documentaire
Speelduur: 81 min
Releasedatum dvd: 23 augustus 2017

MARCH OF THE PENGUINS 2

Synopsis
In March Of The Penguins 2 keert regisseur Luc Jacquet terug met een even verbluffend vervolg, en voert de kijker met behulp van drones en onderwatercamera’s mee naar onherbergzame plekken op Antartica. Ditmaal volgen we een jonge pinguïn die op het punt staat zijn eerste grote reis te maken, vol gevaar en obstakels. Het vervolgverhaal vertelt de lotsbestemming van één pinguïn, wiens krachtige en mysterieuze instincten hem in staat stellen om te overleven.

Regie: Luc Jacquet
Verteld door: Thomas Acda
Land van herkomst: Frankrijk
Taal: Nederlands
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Documentaire
Speelduur: 81 min
Releasedatum dvd: 23 augustus 2017Recent nieuws van dezelfde bron