:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #14
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #14
Bron: DVD Info - Datum: 2019-04-24 - Geplaatst door: Didier
Voor wie het 72e Festival in Cannes wil meemaken hebben we droevig nieuws, want Once Upon A Time In Hollywood van Quentin Tarantino is niet tijdig afgeraakt, wel kunnen de festivalgangers er Little Women van Greta Gerwig zien.



Jennifer Lawrence is, na een pauze, terug klaar voor het acteerwerk. Ze zal te zien zijn in de eerste film van Lila Neugebauer die alleen maar ervaring in de theaterwereld heeft en natuurlijk ook in X-Men: Dark Phoenix. Insiders beweren nu al dat deze laatste een flop aan de box office zal worden.



Regisseur Werner Herzog heeft niets tegen illegaal downloaden, zeker niet als je de films niet op Netflix of de tv kan zien. Anders zie je ze toch niet, aldus Herzog, en dus krijgt de dief de zegen van Herzog.



Deze week stierf auteur Warren Adler op 91-jarige leeftijd. Hij schreef heel wat boeken die verfilmd werden zoals Random Hearts van Sidney Pollack of The War Of The Roses met Michael Douglas en Kathleen Turner.



Travis Knight die eerder Bumblebee regisseerde, mag de filmversie van de Six Billion Dollar Man inblikken, de hoofdrol is weggelegd voor Mark Wahlberg.



Er is nog leven na Batman voor Ben Affleck. Affleck gaat opnieuw regisseren, en wel voor een drama dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog: Ghost War. Affleck zou ook de hoofdrol vertolken in zijn eigen film.



Critters Attack! Zo heet hij, de vijfde Critters-film. De opnames zijn in Zuid-Afrika gestart en volgens de roddels speelt Dee Wallace erin mee.



Deze week komt Baantjer, Het Begin in de bioscopen. Deze Nederlandse langspeelfilm is de pilootfilm van een gelijknamige dramaserie die ook op VTM te zien zal zijn. Er zitten heel wat Vlamingen in de cast zoals Tom Vermeir, Maarten Nulens, Hélène Devos en Joren Seldeslachts. De film en de serie zijn geset in de jaren 80, en staan naar verluidt mijlenver af van de brave televisiereeks met Piet Römer.



Tragisch nieuws uit Schotland. Bradley Welsh werd op 42-jarige leeftijd in Edinburgh doodgeschoten. Welsh was een succesvol bokser, maar in de filmwereld was hij te zien in T2, de sequel op Trainspotting.



Er is ook een filmkantje aan de tragedie van de Notre Dame verbonden. Disney gaat 5 miljoen dollar doneren voor de heropbouw. De kerk speelde een belangrijke rol in de animatiefilm The Hunchback Of Notre Dame.



Brie Larson mag zich één van de honderd invloedrijkste mensen ter wereld noemen, ten minste dat vindt Time Magazine. Deze schreven : “Als Brie Larson niet bezig is box-office-records en stereotypes aan diggelen te slaan, vecht ze voor gelijkheid en inclusie en tegen seksuele intimidatie op de werkvloer.”



Bad Boys For Life, de derde Bad Boys met Will Smith en Martin Lawrence is volledig ingeblikt. De actiekomedie die werd geregisseerd door onze landgenoten Adil El Arbi en Bilall Fallah en komt in januari 2020 in de zalen.



Roman Polanski blijft strijden tegen zijn verleden. Vorig jaar werd de regisseur uit de Academy of Motion Picture Arts and Sciences gegooid wegens seksueel misbruik. Polanski die al 28 Oscarnominaties kreeg vindt dat het stilaan genoeg is, en hij sleept de Academy voor het gerecht om hem opnieuw lid te maken.



David Milch, de man die Deadwood bedacht, liet deze week weten dat hij aan de ziekte van alzheimer lijdt.



Zack Snyder goes to Netflix. De regisseur die ons Batman V Superman: Dawn Of Justice "schonk" werkt aan een zombiefilm. Army Of The Dead zal die heten, Snyder regisseerde eerder al Dawn Of The Dead. In één van de hoofdrollen van de nieuwe zombieflick zul je Dave Bautista kunnen zien.



Wordt Netflix de nieuwe Icarus? Zo lijkt het toch als je puur over cijfers spreekt. Voor de zevende keer op vier jaar tijd gaat de streamingdienst een lening van ruim 1 miljard dollar aan. De schuldenberg van Netflix bedraagt ondertussen 12,3 miljard dollar.



Wie dacht dat Clint Eastwood na The Mule zou stoppen is er aan voor de moeite. In opdracht voor 20th Century Fox (nu Disney) zou Eastwood The Ballad Of Richard Jewell regisseren. Richard Jewell was volgens de media een link bij de aanslag tijdens de Olympische Spelen in Atlanta van 1996.



Alain Delon zal dit jaar op het Festival de Cannes de ere-Gouden Palm krijgen. Niet dat dit makkelijk was, volgens festivaldirecteur Thierry Frémaux was de acteur er helemaal niet wild van. Delon is al een tijdje gestopt met acteren.



Nightmare Alley wordt de nieuwe film van in Guillermo del Toro. Een film over goochelaars die er met de poen vandoor gaan. De film is gebaseerd op de roman van William Lindsay Gresham en naar verluidt zou Leonardo DiCaprio één van de hoofdrolspelers worden.



Recent nieuws van dezelfde bron