:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #134
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #134
Bron: DVD Info - Datum: 2023-03-06 - Geplaatst door: Didier
Een nieuwe Cineweetjes alweer en die beginnen we in de Berliniale. De Gouden Beer, de hoofdprijs voor de beste film op het Filmfestival van Berlijn, ging dit jaar naar de documentaire film Sur L'Adamant van regisseur Nicolas Philibert, die het leven in een dagcentrum voor mensen met mentale problemen in Parijs toont. Juryvoorzitter actrice Kristen Stewart omschreef de documentaire als "het filmische bewijs van de vitale noodzaak van menselijke expressie" en zei dat de jury "overweldigd" was door dit meesterwerk. De Zilveren Beer voor beste regie ging naar Le Grand Chariot van Philippe Garrel. De genderneutrale acteursprijs ging naar de achtjarige Spaanse actrice Sofia Otero voor haar vertolking in 20.000 Especies De AbejasHere, de nieuwe speelfilm van Bas Devos, heeft de Prijs voor Beste Film van de Encounters-competitie gewonnen. De Generation Kplus kinderjury gaf eveneens een speciale vermelding aan Zeevonk van Domien Huyghe.



Ondanks het feit dat hij zich volop aan het voorbereiden is om Deadpool opnieuw te spelen, is Ryan Reynolds nog steeds bezig met het ontwikkelen van andere films. Hij heeft een nieuwe komedie op de planning: Boy Band, dat bij Paramount uitkomt. Volgens The Hollywood Reporter is Reynolds gehecht aan de hoofdrol en productie van het project, dat hij samen met Jesse Andrews van Me And Earl And The Dying Girl schreef. Reynolds bedacht het concept, dat voorlopig stil wordt gehouden, maar het zou zich richten op het weer bij elkaar brengen van een boysband. Regisseur/producent Shawn Levy, die een frequente medewerker van Reynolds is geworden na Free Guy, The Adam Project en Deadpool 3, zal Boy Band regisseren, maar alles zal afhangen van zijn agenda, die voorlopig gevuld zal zijn met Deadpool-taken.



In 2015 verwierf producer Scott Rudin de rechten op Kazuo Ishiguro's boek The Buried Giant. Het filmproject kwijnde weg in het ongewisse, maar in een recent interview met The Telegraph zei Guillermo del Toro dat hij van plan was het boek zelf in stop-motionvorm te draaien. De regisseur heeft nu officieel bevestigd dat hij de nieuwe film voor Netflix gaat maken. Ishiguro's boek speelt zich af in een gemythologiseerd Groot-Brittannië uit de vijfde eeuw, waarin een oud stel besluit een reis te ondernemen om de zoon te vinden die ze al jaren niet meer hebben gezien. Hun ogenschijnlijk eenvoudige zoektocht wordt echter belemmerd door een mysterieuze mist die het land omhult en geheugenverlies veroorzaakt bij al zijn inwoners. De trollen, ogres, draken en reuzen vormen ook een probleem.



De familie van Tom Sizemore heeft beslist om de 61-jarige acteur uit zijn lijden te verlossen nadat hij op 18 februari een hersenaneurysma had opgelopen. Volgens een verklaring hadden artsen zijn familie laten weten dat er geen hoop meer is en hebben ze een beslissing over het levenseinde aanbevolen. De familie beslist nu over zaken rond het levenseinde. Op 18 februari stortte Sizemore in zijn huis in Los Angeles in elkaar en naar het ziekenhuis vervoerd. Daar stelden doktoren vast dat hij een hersenaneurysma had opgelopen als gevolg van een beroerte. De behandeling van Sizemore is intussen stopgezet en de man is overleden.



Woody Harrelson ging destijds flink tekeer tegen de COVID-protocollen op filmsets. De acteur, die nu in Champions speelt, een indie-sportdrama van regisseur Bobby Farrelly, sprak in een interview zijn onzekerheid uit over de toekomst van indiefilms door alle bestaande COVID-protocollen absurd te noemen. Volgens Harrelson heeft niemand het recht om te eisen dat je gedwongen wordt om je te testen, om een masker te dragen en om de drie jaar later gevaccineerd te worden. "Ik heb zoiets van, laten we klaar zijn met deze onzin.", aldus Harrelson.



Eastern Promises krijgt niet het beloofde vervolg, volgens acteur Vincent Cassel. De ster zei dat een geplande sequel op de film van David Cronenberg uit 2007 nu zo goed als zeker geannuleerd is, ondanks dat er een script in de maak is. Cronenberg had een geweldig script, vertelde Cassel aan The Independent. Een vervolg was voor het eerst in de maak vanaf 2012, maar er kon geen budget overeengekomen worden tussen Focus Features en Cronenberg. Sindsdien is een vervolg op Eastern Promises in meerdere vormen besproken, zowel met als zonder Cronenberg, waaronder recentelijk met Steven Knight, die Small Dark Look maakte met Jason Statham. Maar ook hier is sinds 2020 geen beweging in te bespeuren.



Een echte podcast-tip is You Must Remember This van Karina Longworth. Het nieuwe seizoen van de veelgeprezen podcast bevat maar liefst 21 afleveringen die over de erotische jaren '90 van Hollywood gaan. Het seizoen begint op 28 maart. Gastheer en bedenker Longworth schrijft en produceert de podcast, en is nu gericht op seks in film en tv in de jaren negentig, met nieuwe afleveringen die elke dinsdag worden gestreamd o.a. op Spotify. Voor dit seizoen werkt Longworth samen met The American Cinematheque.



Films maken kost geld, en dat geldt eveneens voor filmstudenten die kortfilms maken waarvan sommige de cineasten van morgen kunnen worden. Filmfanaat en student Florian Saerens is zo één van die mensen. Florian is momenteel bezig aan de productie van zijn afstudeerfilm aan LUCA School of Arts waarin Sien Eggers en Lindsy Dias de hoofdrollen vertolken, en met Els Olaerts in een bijrol. Om dit te financieren heeft Florian een crowdfunding aangemaakt en één van zijn vorige films online gezet in de hoop dit wat te kunnen boosten. Een warme oproep van DVDInfo om deze warme boodschap van Florian op je Facebook-tijdlijn te delen. https://www.facebook.com/100001986992105/videos/1233001910637116



Op de 23ste editie van de World Soundtrack Awards - de jaarlijkse filmmuziekprijzen van Film Fest Gent - zal de Italiaanse componist Nicola Piovani worden bekroond voor zijn bijdrage aan de filmmuziek. De World Soundtrack Academy eert Piovani, bij ons vooral bekend voor zijn Oscarwinnende muziek voor La Vita È Bella, met een Lifetime Achievement Award. De World Soundtrack Awards worden aan het slot van Film Fest Gent 2023 uitgereikt tijdens een ceremonie en concert op zaterdag 21 oktober. Nicola Piovani wordt wel eens in één adem genoemd met Ennio Morricone. Niet alleen omdat er lang verwarring bestond over Piovani - door een slechte Engelse vertaling van een interview vermoedde men dat "Piovani" een pseudoniem was voor Morricone - maar ook omdat beiden monumenten zijn van de Italiaanse filmmuziek. Hij schreef muziek voor meer dan 200 films en series, en wisselt dit nog steeds af met het componeren voor zijn andere grote liefde: theater. Na de dood van Nino Rota in 1979 werd Piovani de vaste componist van Federico Fellini. Zo voorzag hij de scores voor Fellini's drie laatste speelfilms: Ginger E Fred (1986), Intervista (1987) en La Voce Della Luna (1990). Eiko Ishibashi is dit jaar ook een van de gasten bij de World Soundtrack Awards. Ze heeft de Discovery of the Year Award in 2022 gewonnen voor haar betoverende jazzy score in de film Drive My Car geregisseerd door Ryusuke Hamaguchi.



Recent nieuws van dezelfde bron