:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #133
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #133
Bron: DVD Info - Datum: 2023-02-28 - Geplaatst door: Didier
Welkom bij alweer een nieuwe Cineweetjes. All Quiet On The Western Front werd de grote winnaar bij de British Academy Film Awards, afgekort de BAFTA's en die worden gezien als een indicator voor de Oscars volgende maand. Het Netflix-drama won in totaal zeven prijzen: beste film, aangepast scenario, film in een andere taal dan de Engelse, beste regisseur, cinematografie, geluid en originele score. De BAFTA voor beste acteur werd gewonnen door Austin Butler, voor de vertolking van Elvis Presley in Elvis, terwijl Cate Blanchett de prijs won voor beste actrice in Tár.



Daniel Kwan en Daniel Scheinert - ook bekend als de Daniels - het duo achter de sciencefictionkomedie Everything Everywhere All At Once wonnen dan weer de grote prijs bij de Directors Guild of America's DGA-awards. Ze werden het derde regieduo dat ooit won. De Daniels versloegen Steven Spielberg, die het record heeft voor de meeste nominaties en overwinningen. De DGA heeft 19.000 leden die mogen stemmen. Gedurende zijn 75-jarige geschiedenis is de DGA Awards de meest betrouwbare barometer geweest voor de de Oscars. Slechts acht DGA-winnaars zijn er niet in geslaagd om daarna de Academy Award in ontvangst te nemen, het meest recent was dat Sam Mendes die met 1917 in 2020 verloor van Bong Joon Ho met Parasite.



De live-action remake van Lilo & Stich zal Zach Galifankis in zijn cast hebben. De details van het personage van Galifanakis worden geheim gehouden, dus is het onduidelijk of de Hangover-ster een live-action-personage zal spelen, of dat hij gewoon de stem van een CGI-personage zal inspreken. Omdat de originele animatiefilm voornamelijk was gericht op inheemse Hawaïaanse personages, zal Galifanakis waarschijnlijk een nieuw personage voor de film spelen, of wie weet is hij één van de buitenaardse wezens zoals Captain Gantu.



Judi Dench vecht al bijna tien jaar tegen maculaire degeneratie waardoor acteren onmogelijk is geworden vanwege het verlies van haar gezichtsvermogen. "Het is onmogelijk geworden. Omdat ik een fotografisch geheugen heb, moet ik een machine zien te vinden die me niet alleen mijn tekst leert, maar mij ook vertelt op welke pagina ze verschijnen", zei Dench tijdens The Graham Norton Show. De Oscarwinnares zei eerder dat ze vastbesloten was om een andere manier te vinden om haar teksten te leren.



Nadat de familie van Bruce Willis in maart 2022 aankondigde dat bij de 67-jarige Bruce Willis afasie was vastgesteld en hij zou stoppen met acteren, is zijn toestand nu uitgegroeid tot frontotemporale dementie. Zijn familie plaatste donderdag een verklaring over de laatste diagnose van Willis: "Sinds we in het voorjaar van 2022 de diagnose afasie van Bruce hebben aangekondigd, is de toestand van Bruce vooruit gegaan en hebben we nu een meer specifieke diagnose: frontotemporale dementie (bekend als FTD). Helaas zijn communicatieproblemen slechts één symptoom van de ziekte waarmee Bruce wordt geconfronteerd. Hoewel dit pijnlijk is, is het een opluchting om eindelijk een duidelijke diagnose te hebben," aldus de familie. Frontotemporale dementie, dat vaak op jongere leeftijd wordt gediagnosticeerd dan andere vormen van dementie, kan worden gekenmerkt door persoonlijkheidsveranderingen, spraakmoeilijkheden en motorische beperkingen.



Dogman moet de comeback worden van Luc Besson als regisseur na zijn Lucy uit 2019. Dogman heeft een donkerder randje dan de meest recente films van Besson. Het doet denken aan zijn eerdere werk zoals Leon met Jean Reno, The Big Blue, La Femme Nikita met Anne Parillaud en zijn debuut Subway. Deze worden allemaal gedreven door hoofdrolspelers die buitenstaanders zijn of aan de rand van de samenleving leven. De hoofdrol wordt vertolkt door Caleb Landry Jones, een in Texas geboren muzikant en acteur, die vooral bekend is van Nitram.



Marvel krijgt weer een opdoffer. De door critici slecht onthaalde Ant-Man And The Wasp: Quantumania stond tijdens het openingsweekend bovenaan de box office-hitlijst in China, met een start van 19,4 miljoen $. Maar voor de Marvel-film viel dat tegen in vergelijking met zijn franchise-voorganger, en wat niet genoeg was om de Chinese kassamarkt nieuw leven in te blazen.



Matthias Schoenaerts en Michaël R. Roskam, die al eerder Rundskop, The Drop en Le Fidèle samen deden, werken weer samen aan een nieuwe film: Le Faux Soir, een op feiten gebaseerd WO II-drama.



Barbara Bosson, de voor een Emmy genomineerde actrice die bekend staat om haar rol als Fay Furillo in Hill Street Blues, is overleden in Los Angeles. Ze werd 83 jaar oud. De dood van Bosson werd bevestigd door haar zoon, Jesse Bochco. Van 1981 tot 1986 was Bosson een hoofdrolspeler in Hill Street Blues, waarin ze Fay Furillo speelde, de ex-vrouw van politiecommandant Frank Furillo (Daniel J. Travanti). Ze ontving tijdens de serie vijf Emmy-nominaties voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie. Ze werd in 1995 in dezelfde categorie genomineerd voor Murder One, waarin het leven wordt getoond van de prominente advocaat Theodore Hoffman bij een advocatenfirma in Los Angeles.



David Zaslav, CEO van Warner Bros. Discovery, kondigde aan dat de nieuwe studioleiders Mike De Luca en Pam Abdy een deal hebben gesloten om "meerdere" films te maken op basis van de geliefde J.R.R. Tolkien-boeken. De projecten worden ontwikkeld via New Line Cinema. De eerste Lord Of The Rings-trilogie van Peter Jackson bracht wereldwijd bijna 3 miljard $ op. Jackson's vervolgtrilogie, gebaseerd op Tolkiens The Hobbit, deed ongeveer hetzelfde. Er zijn nog geen filmmakers aan de projecten verbonden, maar in een verklaring aan Variety zeiden Jackson en zijn belangrijkste Lord Of The Rings-medewerkers Fran Walsh en Philippa Boyens dat Warner Bros. de weg kent. Warner Bros. heeft een drukke agenda. Om het tweede kwartaal af te ronden komt Shazam! Fury Of The Gods er binnen enkele weken aan. De zomer begint met The Flash met Ezra Miller, gevolgd door het langverwachte Barbie van regisseur Greta Gerwig en met Margot Robbie en Ryan Gosling. In augustus zal Jason Statham opnieuw een prehistorische haai tegenkomen in Meg 2: The Trench. Het einde van het jaar zou een grote hit moeten opleveren met Dune: Part Two, en daarna is het de beurt aan het verhaal over de oorsprong van Willy Wonka, en er is ook nog Jason Momoa in Aquaman And The Lost Kingdom.



Avatar: The Way Of Water heeft, zelfs met de recente heruitgave van Titanic, nu wereldwijd 2,2433 miljard dollar opgebracht. Hiermee verbreekt James Cameron zijn eigen record, en die zal ongetwijfeld blij zijn om te zien dat de nieuwe Avatar het zo goed doet, gezien de minder gunstige kassa-omstandigheden. Op de lijst aller tijden staat op de derde plaats Avengers: Endgame met 2,7 miljard dollar en daarna Avatar voor 2,92 miljard dollar. Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron