:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #15
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #15
Bron: DVD Info - Datum: 2019-05-02 - Geplaatst door: Didier
Deze week overleed Ken Kercheval op 83-jarige leeftijd. Ken was jarenlang een tv-icoon uit Dallas waarin hij de rol van Cliff Barnes vertolkte, de grote vijand van JR.



Stephen King doet het weer in de bios, na de remake van Pet Sematary staan nu ook It: Chapter Two, Doctor Sleep en In the Tall Grass in de steigers. En er is meer, James Wan en Gary Dauberman zijn bezig aan een remake van Salem’s Lot.



Martin Scorsese is bezig aan de opnames van een Bob Dylan-docu die door Netflix zal uitgezonden worden. Rolling Thunder zal vanaf juni op de streamingdienst te zien zijn.



Er is meer nieuws over de cast van Bond 25. Naast Daniel Craig (uiteraard!), Léa Seydoux (yes!), Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Naomie Harris, Rory Kinnear en Jeffrey Wright zitten ook Rami Malek, Billy Magnussen, Ana De Armas, Lashana Lynch, David Dencik en Dali Benssalah erbij. Malek wordt de schurk, benieuwd of we hiermee Freddie Mercury zullen kunnen vergeten!



Fans van Luke Perry kunnen de ster uit Beverly Hills 90210 die onlangs overleed binnenkort nog voor een laatste keer op het grote scherm zien. Perry speelt de rol van Scott Lancer in Quentin Tarantino’s Once Upon A Time In Hollywood.



De macht van Disney wordt alsmaar groter. Uit een peiling blijkt dat hun nieuwe streamingservice Disney+ een zware concurrent voor Netflix zal worden. Volgens die peiling zouden 14,5 procent van de Netflix-kijkers hun abonnement opzeggen.



Na Ellen Page gooit ook Kristen Stewart die onlangs uit de kast kwam zich in het debat van de LGBTQ in Hollywood. Volgens Stewart kan er nog heel veel beter en met met haar regiedebuut The Chronology Of Water wil Stewart daar op haar manier een steentje toe bijdragen.



Het verhaal van de 12 Thaise jongetjes die vorig jaar in een grot terecht is blijkbaar gedroomd filmvoer. Niet minder dan zes (!) filmprojecten staan hiervoor gepland, één komt uit via Netflix en het wordt een regiesamenwerking tussen John M. Chu en de Thaise cineast Nattawut “Baz” Poonpiriya.



Na Green Book zal regisseur Peter Farrelly opnieuw in zijn eentje een film maken. Het wordt The Greatest Beer Run Ever: A True Story Of Friendship Stronger Than War. Een vreemde titel dat het waargebeurde verhaal vertelt van John “Chickie” Donahue die in 1967 naar Vietnam trok nom er zijn oude vrienden die in de Vietnamoorlog op te sporen en samen met hen een pint te gaan drinken.



Those Who Wish Me Dead wordt de nieuwe film van Taylor Sheridan, en dat na het succes van Wind River. In deze thriller zul je naast Angelina Jolie ook Jon Bernthal, Nicholas Hoult, Aiden Gillen, Tyler Perry, Medina Senghore, Finn Little en Jake Weber kunnen zien.



Zoals verwacht heeft Disney met Avengers: Endgame de hit van het jaar te pakken en de superhelden sloegen ook een heleboel box office-records aan diggelen.



Jean-Luc Godard is bezig met een nieuwe film, en dat wordt er één over de gele hesjes-beweging in Frankrijk. Godard weet nog niet of hij met echte acteurs wil werken of niet.



Deze week overleed John Singleton. De regisseur kreeg een beroerte en viel daarna in een kunstmatige coma. Singleton die 51 werd, was de regisseur van Boyz N'The Hood, de remake van Shaft, 2 Fast 2 Furious en Four Brothers. Singleton was ook de eerste zwarte filmmaker die een Oscarnominatie voor Beste Regisseur kreeg, dat was voor Boyz N' The Hood.



Het filmfestival van Cannes heeft naast een affiche, een programma nu ook een jury. De voorzitter is Alejandro González Iñárritu en die krijgt de hulp van Yorgos Lanthimos, Pawel Pawlikowski, Enki Bilal en Robin Campillo, Elle Fanning, Maimouna N’Diaye, Kelly Reichardt en Alice Rohrwacher. Ook de sectie Un Certain Regard heeft haar jury en daar mag Lukas Dhont deel van uitmaken. Met zijn Girl won Dhont won vier prijzen waaronder de Caméra d’Or voor het beste debuut.



De tweede Fantastic Beasts-film was niet bepaald een hoogvlieger aan de kassa, en dat laat zich gelden voor het derde deel, want die zal pas in november 2021 in de zalen geraken.



Recent nieuws van dezelfde bron