:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2020
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2020
Bron: Remain In Light - Datum: 2020-05-03 - Geplaatst door: Werner
21 BRIDGES

Nadat NYPD rechercheur Simpson (Chadwick Boseman) een operatie verknalt, krijgt hij nog één laatste kans om zijn baan te redden. Samen met zijn collega’s moet hij op Manhattan een voortvluchtige ‘cop killer’ zien in te rekenen. Naarmate de nacht vordert, moeten er steeds extremere maatregelen worden genomen. Voor het eerst in de geschiedenis van New York worden alle 21 bruggen gesloten, zodat de moordenaar geen kant meer op kan. Zo wordt Manhattan voor één nacht een afgesloten eiland en is de jacht op de moordenaar geopend...

Regie: Brian Kirk
Cast: Chadwick Boseman, Sienna Miller, Taylor Kitsch, J.K. Simmons
Releasedatum dvd en Blu-ray: 13 mei 2020 (enkel België)





MUIDHOND

Jonathan, een zachtaardige jongeman, wordt bij gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder die in een huisje bij de duinen woont. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen. Muidhond is een aangrijpende, gedurfde Vlaamse film over een jongen die worstelt met zijn identiteit en het vinden van een plek in de maatschappij. Regisseur Patrice Toye verfilmde de gelijknamige roman van Inge Schilperoord met veel sfeer en nuance. De indringende beelden, slimme montage en het overtuigende acteerwerk van Tijmen Govaerts (Girl) werden op het Filmfestival van Gent bekroond met de Publieksprijs.

Regie: Patrice Toye
Cast: Tijmen Govaerts, Ina Geerts, Julia Brown, Line Pillet
Releasedatum dvd: 13 mei 2020





THE INVISIBLE LIFE OF EURIDICE GUSMAO

Rio de Janeiro, 1950. Eurí­dice en Guida zijn twee onafscheidelijke zussen die thuis wonen bij hun conservatieve ouders. Terwijl ze opgroeien met de strikte regels van hun vader koesteren ze allebei grootse dromen: de getalenteerde Eurídice fantaseert over een carrière als pianiste, de avontuurlijke Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een onverwachte, dramatische gebeurtenis worden de zussen gescheiden en verliezen ze elkaar uit het oog. Terwijl de jaren verstrijken, bouwen ze een eigen leven op. Maar in de tijd dat ze beiden hun dromen najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden. The Invisible Life Of Eurídice Gusmão is een warmbloedig, hartstochtelijk drama over de onlosmakelijke band tussen twee zussen en hun zoektocht naar geluk. Regisseur Karim Aïnouz maakte van de gelijknamige roman van Martha Batalha een visueel overrompelde film die dit jaar in Cannes bekroond werd met de Un Certain Regard-prijs. The Invisible Life Of Eurídice Gusmão werd ook geselecteerd als de Braziliaanse Oscarinzending.

Regie: Karim Aïnouz
Cast: Carol Duarte, Julia Stockler, Gregorio Duvivier, Bárbara Santos, Fernanda Montenegro
Releasedatum dvd: 13 mei 2020





ADORATION

Adoration is het verhaal van Paul, een 14-jarige dromer. Zijn moeder is werkvrouw in een psychiatrisch ziekenhuis. Zijn vader is lang geleden uit hun leven verdwenen. Tijdens de zomervakantie wordt een nieuwe patiënte opgenomen, Gloria, een schizofreen tienermeisje. Paul wordt halsoverkop verliefd op haar en samen lopen ze weg van de wereld van de volwassenen…

Regie: Fabrice du Welz
Cast: Thomas Gioria, Fantine Harduin, Benoît Poelvoorde, Anaël Snoek, Peter Van Den Begin
Releasedatum dvd: 13 mei 2020





THE WILD GOOSE LAKE

Hij is de leider van een beruchte motorbende, zij is een prostituée die er alles voor over heeft haar vrijheid terug te winnen. Ze ontmoeten elkaar als hij aan een bloederige bendeoorlog probeert te ontsnappen. Beiden bevinden ze zich op een dood spoor, wanhopig op zoek naar een uitweg.

Regie: Nan Fang Che Zhan De Ju Hui
Cast: Diao YinanmetHu Ge, Gwei Lun Mei, Liao Fan
Releasedatum dvd: 13 mei 2020





LA BELLE EPOQUE

Het leven van zestiger Victor raakt ontregeld wanneer succesvol zakenman Antoine hem kennis laat maken met een nieuwe en unieke manier van entertainment. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten namelijk de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan, naar een moment naar keuze. Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, de week waarin hij zijn grote liefde voor het eerste ontmoette, veertig jaar eerder

Regie: Nicolas Bedos
Cast: Daniel Auteuil (Jean De Florette), Doria Tillier, Fanny Ardant, Guillaume Canet (Le Grand Bain).
Releasedatum dvd: 20 mei 2020





THE FAREWELL

Wanneer de familie van Billi (Awkwafina, Golden Globe winnaar 2020) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar eigenzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde. In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde, familieportret doordrenkt scenariste/regisseuse Lulu Wang een afscheidslied met warmte en liefde, terwijl een uitstekende ensemble cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weet te geven.

Regie: Lulu Wang
Cast: Awkwafina, Tzi Ma
Releasedatum dvd en Blu-ray: 20 mei 2020





A TALE OF THREE SISTERS

De zusjes Reyhan, Nurhan en Havva keren terug naar het afgelegen bergdorp in Anatolië waar ze met hun vader opgroeiden. Alle drie werden ze in de stad opgenomen in een rijk gezin als pleegdochter en hulp in de huishouding (besleme). De oudste dochter Reyhan moet het gezin verlaten nadat ze zwanger is geworden. Weer thuis wordt ze door haar vader, Şevket uitgehuwelijkt aan de niet al te snuggere herder Veysel. Ook de twee jongere zussen worden weer naar huis gestuurd; de rebelse Nurhan omdat ze ruzie maakte met de moeder van haar ‘pleeggezin’, en de jongste van de drie, Havva, na een sterfgeval. Şevket is te arm om zijn dochters te onderhouden en zoekt naar mogelijkheden om zijn dochters weer onder te brengen. Maar ook de zussen kunnen niet wachten om het dorp opnieuw te verlaten.

Regie: Emin Alper
Cast: Cemre Ebuzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir
Releasedatum dvd: 20 mei 2020





GOLDIE

De 18-jarige Goldie woont in New York en droomt ervan door te breken in de entertainment business door als hiphop-danseres te verschijnen in een videoclip. Ze wil hiermee geld verdienen om haar minderjarige zusjes uit de klauwen van de jeugdzorg te houden nadat hun moeder is opgepakt. De weg naar het gedroomde succes is echter vol tegenslagen maar de eigenzinnige Goldie laat zich daardoor niet uit het veld slaan. Goldie is de nieuwe film van Sam de Jong die in 2015 debuteerde met de veelgeprezen film Prins. De film is een volledig Amerikaanse productie en ging in wereldpremière tijdens de laatste editie van het Internationale Filmfestival van Berlijn. Het beroemde model Slick Woods speelt de hoofdrol en maakt met de film haar acteerdebuut. Voor Sam de Jong is dit zijn tweede speelfilm na Prins. Hij maakte eerder korte films, commercials en videoclips, waaronder Drank En Drugs van Lil’ Kleine en Ronnie Flex en Very First Breath van Hudson Mohawke.

Regie: Sam de Jong
Cast: Slick Woods, Danny Hoch, George Sample III
Releasedatum dvd: 20 mei 2020





A WHITE WHITE DAY

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt. A White, White Day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde. De film van regisseur Hlynur Pálmason werd internationaal bejubeld vanwege de visueel overrompelende beelden en het sterke acteerwerk van Ingvar Sigurðsson (Of Horses And Men) die in Cannes voor zijn vertolking bekroond werd met de Rising Star Award van de Semaine de la Critique.

Regie: Hlynur Pálmason
Cast: Ingvar E. Sigurðsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir, Hilmir Snær Guðnason
Releasedatum dvd: 27 mei 2020





EXTRA ORDINARY

Rose, een liefdevolle rij-instructrice in een kleine stad, is begaafd met bovennatuurlijke vaardigheden, hetgeen betekent dat ze kan praten met de spirituele wereld. Ze heeft een haat-liefdeverhouding met deze capaciteiten, na te hebben gezien wat ze met haar vader Vincent hebben gedaan. Ze probeert de constante, kleine, spirituele verzoeken van de lokale bevolking te negeren. Maar wanneer haar hulp wordt gevraagd door Sarah, raakt ze in de verleiding.

Regie: Mike Ahern, Enda Loughman
Cast: Barry Ward, Will Forte, Maeve Higgins
Releasedatum dvd: 27 mei 2020