:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FEAR OF RAIN
FEAR OF RAIN (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-06-08
FILM 
In de horrorwereld heb je bepaalde onderwerpen die alsmaar terugkeren, of om het wat meer oneerbiedig te zeggen volop uitgemolken te worden. Schizofrenen zijn daar een prachtvoorbeeld van, al was het maar dat je met een gespleten persoonlijkheid de kijker alsmaar op het verkeerde been kan zetten. Dat heeft al een paar meesterwerkjes opgebracht, denk bijvoorbeeld aan het fenomenale The Boston Strangler, maar daarnaast heb je ook een hele hoop rommel dat vaak te wijten is aan het scenario. Je kan wel alle kanten op met schizofrenen, maar als regisseur moet je wel zeer goed opletten om niet volledig de pedalen te verliezen zodat je niet in je eigen scenario verzuipt.
De voor ons compleet onbekende Castille Landon is een actrice die zelf ook graag achter de camera staat en met Fear Of Rain haar kans grijpt om naam te maken met een schizofreen verhaal. Om maar meteen met de koe met de horens te vatten, kunnen we zeggen dat deze horrorthriller voor het overgrote gedeelte geslaagd is. Niet in het minst dankzij de prima vertolkingen, het is alleen maar (en hier gaan we weer) dat de makers zich op het einde in hun scenario hebben verslikt en er een zooitje van hebben gemaakt. Maar wie dus een uitstekende thriller wil, komt voor een groot stuk met Fear Of Rain aan zijn of haar trekken.
Van regen moet je geen schrik hebben, wel van de jonge tiener Rain Burroughs (Madison Iseman) die na een lang verblijf in het ziekenhuis opnieuw bij haar moeder Michelle (Katherine Heigl) en vader John (Harry Connick Jr) mag gaan wonen. Het verdict is zwaar: een verregaande vorm van schizofrenie. De specialisten raden het de ouders af om het jonge meisje uit haar ziekenhuiswereld te halen, maar daar is voor hun geen sprake en ze willen (of ten minste dat hopen ze toch) dat hun dochter opnieuw een normaal leven kan leiden. Dat loopt in de klas meteen verkeerd af. Alle scholieren mijden het meisje als de pest, en de enige waar ze nog haar gedachten kan mee delen, is haar vriendje Caleb (Israel Broussard), die een nogal bizarre obsessie voor goochelen heeft. Alles loopt vrij rustig tot dat ze een nare droom krijgt waarin Rain ziet hoe haar lerares mevrouw McConnell (Eugenie Boundarant) op zolder een jong kind gevangen houdt.
Het verhaal werd door Castille Landon zelf geschreven, en hoewel deze vrouw er aardig de spanning weet in te houden, neemt ze met dit dubieuze scenario wel zeer veel hooi op de vork, en als je geen De Palma of Hitchcock bent, dan ben je gedoemd om tegen de lamp te lopen. Dat is zeker bij het einde het geval wanneer de kijker net iets te veel in het ootje wordt genomen en de geloofwaardigheid (en dus ook de spanning) zoek is. Vooraleer dat zo ver is krijg je eerst een meer dan behoorlijke thriller onder de kiezen met een opmerkelijk goede Madison Iseman die je misschien wel kent als Bethany Walker in Jumanji: Welcome To The Jungle en de sequel. Ook Katherine Heigl is hier een bonuspunt waard en dat is nu iets wat niet al te vaak schrijven.

BEELD EN GELUID
Deze kleine horrorthriller verscheen op Blu-ray bij The Searchers. Hoewel het systematisch om een schijfje zonder enige extra’s gaat, wordt de filmfan toch wederom verwend met een zeer geslaagde release met een bij momenten ronduit prachtig detailzicht, en wat je vooral in de buitenopnames ziet. De kleuren zijn realistisch mooi en dit is een thriller die het moet hebben van zijn schrikeffecten, en niet van CGI-gedrochten. Het geluid is eveneens prima met een meer dan energieke geluidsband die vooral (hoe kan het ook anders) bij de jump scares tot leven komt.
EXTRA'S
Er staat geen extra materiaal op deze disk.

CONCLUSIE
Fear Of Rain is een onderhoudende, weliswaar weinig verrassende, thriller over een tienermeisje dat aan schizofrenie lijdt en er rotsvast van overtuigd is dat haar lerares achter haar uren kindjes kidnapt. De film gaat wat door de bocht door het ontgoochelende slot, maar vliegt net niet door de helling door de meer dan aardige vertolkingen.coverStudio: The Searchers

Regie: Castille Landon
Met: Katherine Heigl, Madison Iseman, Harry Connick Jr., Israel Broussard, Enuka Okuma, Eugenie Bondurant

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2021

Leeftijd:
12

Speelduur:
109 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461878120


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij