:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #42
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #42
Bron: DVD Info - Datum: 2020-11-23 - Geplaatst door: Dieter
We zijn ondertussen bij Cineweetjes nummer 42. In ieder geval zijn we hier weer met onze wekelijkse dosis filmnieuws. David Fincher blijkt bij Netflix het nieuw licht te hebben gevonden. Binnenkort verschijnt van hem Mank op de streamingdienst, een film die gebaseerd is op het leven van scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz. Jammer genoeg moet Fincher uithalen naar zijn collega's. Zo gaf hij een sneer naar Joker en omschreef hij nogal minachtend de film als een kruising tussen Taxi Driver en The King Of Comedy. Of je Fincher moet heten om dat nu te weten?



Een actiefilm waar veel van verwacht wordt is Bullet Train van David Leitch die ook John Wick en Atomic Blonde maakte. De film is gebaseerd op de Japanse roman Maria Beetle van Kotaro Isaka en in de cast staan nu al namen als Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Zazie Beetz en Brian Tyree Henry te blinken.



We kunnen er ons niet zo veel bij voorstellen, maar de live-action remake van Lilo & Stitch komt er naar alle waarschijnlijkheid. Momenteel is men op zoek naar een scenarist en Jon M. Chu zou als regisseur alles in goede banen moeten leiden.



Niets dat dezer dagen Keanu Reeves kan stoppen. Na een heleboel John Wick-sequels wil de acteur samen met regisseur Francis Lawrence nu ook een Constantine-sequel maken. Volgens Peter Stormare die Lucifer Morningstar speelde in het origineel is men er trouwens al volop aan bezig.



Het Britse label CultFilms brengt in november de controversiële film The Night Porter uit 1974 van Liliana Cavani met Charlotte Rampling en Dirk Bogarde op blu-ray uit en dat in een 4K-restauratie.



Chris Columbus is niet te spreken over de plannen van Disney+ om een reboot te maken van zijn Home Alone-films. De regisseur vindt het niet meer dan pure tijdverspilling. Nog een leuk weetje, in een interview zei Chris Columbus ook dat het Trump zelf was die eiste dat hij een cameo kreeg in Home Alone 2: Lost In New York. De film speelt zich af in het  Plaza Hotel dat toen eigendom was van Trump.



In de Amerikaanse boxoffice scoort dit weekend als nieuwkomer de horrorkomedie Freaky van Blumhouse het best, maar met zijn 3,7 miljoen dollar is dat toch maar een mager beestje. In het lijstje van meest bezochte films zitten ook nog Honest Thief Come Play en Let Him Go.



Na lang aarzelen mag de wereld nu weten waarom Martin Scorsese het script van zijn nieuwe langspeler Killers Of The Flower Moon werd herschreven. De film die uiteindelijk verworpen werd door Paramount wegens niets commercieel genoeg, kon niet rekenen op de goedkeuring van hoofdrolspeler DiCaprio en die heeft het scenario grondig herwerkt.



Please Release Me is een initiatief van KASKcinema, Kunstencentrum BUDA, De Cinema, Cinema ZED, The Roxy Theatre en CINEMA RITCS die films willen vertonen die wegens COVID-19 als cinemarelease zijn geschrapt. Via hun sites verneem je hoe je gratis (jawel!) wel de films kan bekijken. Zo kan je tussen 23 en 29 november Bait van Mark Jenkin zien dat in Engeland een indiehit werd.



De Hitchcock-classic Dial M For Murder die gebaseerd is op Frederick Notts toneelstuk wordt een tv-serie met Alicia Vikander. Het is wel nog niet duidelijk via welke kanalen we de serie zullen kunnen bekijken.



Lynne Ramsay die we kennen van We Need To Talk About Kevin en You Were Never Really Here gaat zich aan The Girl Who Loved Tom Gordon van Stephen King wagen. De regisseuse schreef samen met Christy Hall het script, die laatste is de medebedenker is van de Netflix-reeks I Am Not Okay With This.



Neen, u bent lang nog niet van de Transformers af. Paramount Pictures en de Hasbro Studios plannen immers een nieuwe film en de regie zou in de handen van Steven Caple Jr. (Creed II) worden gestopt. Er zijn verschillende scripts in omloop, maar dat van Joby Harold die zich ook bezig zal houden met Star Wars-reeks rond Obi-Wan Kenobi, zou het naar verluid halen.
 



Projecten waarbij je toch wel even de wenkbrauwen van fronst. Spike Lee bijv. die een musical gaat regisseren, en eentje die gaat over de ontwikkeling van de viagra-pil die door Pfizer op de markt werd gebracht. Tja! Lee liet zich inspireren door een artikel in Esquire.
 



Nieuw Star-Wars weetje. Iedereen heeft zo zijn  eigen mening over de prequels, en ook blijkbaar 20th Century Fox had die. In het boek The Star Wars Archives: 1995-2005 vertelt George Lucas dat de studio helemaal niet stond te springen voor The Phantom Menace toen bleek dat het verhaal draaide om de tienjarige Anakin Skywalker die later in Darth Vader zou veranderen.
 



Wie dacht dat het vijfde deel van de Scream-reeks gewoon Scream 5 zou heten is er aan voor de moeite. De horrorfilm zal gewoon Scream zal heten en komt in januari in de zalen. De film werd geregisseerd door Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett  en in de cast zitten o.a. Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette en Marley Shelton.
 



De kogel is door de kerk voor Wonder Woman 1984. Ten minste voor de VS toch. De film komt daar op 25 december tegelijkertijd uit in de bioscoop en op de streamingdienst HBO Max. Hoe het in België zit is nog niet duidelijk.
 



Je moet niet alles geloven wat je leest. Onlangs circuleerde op het net het bericht dat Mads Mikkelsen Johnny Depp zou vervangen in de derde Fantastic Beasts-film. Maar volgens Mikkelsen is dat niet meer dan een gerucht, en heeft hij het zelf in de krant gelezen, maar men mag hem steeds bellen voor de rol.
 



Angelina Jolie gaat nog eens een film maken. Deze keer wordt het een biopic over de Britse oorlogsfotograaf Don McCullin die de wereld rondreisde om oorlogsgebieden te fotograferen. De film wordt geproduceerd door Tom Hardy en krijgt de naam Unreasonable Behaviour.
 



Happiest Season met Kristen Stewart en Mackenzie komt eind december in de Belgische zalen (en je weet waar de “maar” voor staat). In de VS heeft men hem rechtstreeks op de streamingdienst Hulu gedropt. Critici spreken van een charmante variant op de traditionele kerstromcom.
 



Waarschijnlijk was Sylvester Stallone net iets te enthousiast toen hij op Instagram liet weten dat James Gunn hem na Guardians Of The Galaxy Vol. 2 ook voor de nieuwe Suicide Squad heeft gevraagd. Volgens Stallone was hij op weg naar de filmset, maar kort daarna werd de boodschap weggehaald. En er is meer! Als het van Sylvester Stallone afhangt dan komt er vrij snel een sequel als een prequel over John Rambo. Sly liet via Instagram verstaan dat dit via streamingdiensten zou gebeuren. We weten niet of u daarop wacht, maar misschien kijkt u wel uit naar de volgende Cineweetjes. Tot volgende week!




Recent nieuws van dezelfde bron