:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #43
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #43
Bron: DVD Info - Datum: 2020-11-30 - Geplaatst door: Didier
Laten we de nieuwe cineweetjes beginnen met iets moois, maar ook triest. Anthony Woodle was een horrorfan die wist dat hij terminale slokdarmkanker had. Hij had nog twee wensen op zijn bucket list staan. Halloween Kills, de Halloween-sequel nog zien voor hij stierf en trouwen met zijn vriendin Emilee. Regisseur David Gordon Green en -coscenarist Danny McBride zorgden voor een privévoorstelling van de film en brachten Jamie Lee Curtis mee die het paar zou huwen. Drie kwartier later overleed de man.



Het ziet er alsmaar slechter uit voor de bioscoopwereld. De fel besproken Coming To America-sequel met Eddie Murphy is nu door Paramount definitief verkocht aan Amazon Prime. De film kan je er zien vanaf 5 maart 2021.



Een derde Deadpool is in zicht! Er wordt volop gebrainwasht over welke script het zou halen, en naar verluidt ziet Deadpool-acteur Ryan Reynolds vooral het verhaal van de zusjes Wendy Molyneux en Lizzie Molyneux-Loeglin zitten, een duo dat al jaren werkt aan de animatiereeks Bob’s Burgers. Waarschijnlijk wordt de derde Deadpool met een andere regisseur gedraaid, want David Leitch van Deadpool 2 is al tot eind volgend jaar onbeschikbaar.



Er komt ook een vijfde Predator en die zou geregisseerd worden door Dan Trachtenberg van 10 Cloverfield Lane. De film verschijnt bij de 20th Century Studios dat dus tegenwoordig gewoon Disney is.



Michael J. Fox, die ondertussen 59 is, liet weten dat hij definitief stopt met acteren. De acteur lijdt al sinds het einde van de jaren '90 aan Parkinson, maar was regelmatig nog wel eens ergens in te zien. Maar Michael J. Fox liet weten dat hij voor zichzelf en zijn gezin heeft gekozen omdat het steeds zwaarder wordt voor hem om de tekstregels uit het hoofd te leren.



Regisseur Ari Aster verlaat na Hereditary en Midsommar het indiegenre, want voor zijn nieuwste film Beau Is Afraid gaat hij naar alle waarschijnlijkheid in zee met Joaquin Phoenix. De film is deels geïnspireerd door Asters kortfilm Beau.



Terrence Malick gaat samenwerken met Matthias Schoenaerts die de rol van Petrus krijgt in de op de Bijbel gebaseerde The Way Of The Wind. Mark Rylance die we onlangs in The Trial Of The Chicago 7 zagen speelt Satan.



Meryl Streep die gaat rappen? Jawel, het liedje heet Wear Your Crown en komt uit The Prom, de nieuwe film van regisseur Ryan Murphy waar ook James Corden, Nicole Kidman, Keegan Michael-Key, Andrew Rannells, Ariana DeBose en Kerry Washington in te zien zijn. The Prom is vanaf 11 december te zien op Netflix.



George Clooney betreurt het dat zijn nieuwste film The Midnight Sky geen bioscooprelease krijgt, maar vanaf 23 december te zien zal zijn op Netflix en dat omdat de visuele effecten er volgens hem geweldig uitzien. Maar Clooney begrijpt het allemaal en beseft dat je mensen niet kan verplichten om naar de bioscoop te gaan tijdens een pandemie. Juist, George!



Bekrompenheid in Trump-Amerika. In Palm Springs, Californië is er een beweging aan de hand die een standbeeld van Marilyn Monroe voor de ingang aan het Palm Springs Art Museum wil zien verdwijnen naar aanleiding van een tentoonstelling over de blonde actrice. Het standbeeld is gebaseerd op de iconische scène waarin Monroes rok omhoog wordt geblazen. De directeur Louis Grachos, directeur van het museum, vinden het beeld te seksistisch. "Bezoekers zien Marilyn Monroe met ontbloot achterwerk en ondergoed, en daardoor tonen we hen een standbeeld dat vrouwen behandelt als lustobject." Get a life, antwoorden wij hierop.



Alan Rickman schreef meer dan vijfentwintig jaar aan een dagboek. Alles begon na Die Hard en in dit dagboek schreef hij stukjes over Robin Hood: Prince Of Thieves, de Harry Potter-films, Sense And SensibilityGalaxy Quest en Love, Actually. Nu is men van plan om het beste uit (zeven!) dagboeken in één boek te gooien.



Het gaat slecht in de Amerikaanse box-office. Normaal moet het weekend voor Thanksgiving een topper zijn, maar er is slechts een totaalopbrengst van 6,5 miljoen dollar en dat alleen al is 35 procent minder dan de week ervoor dat nog enigszins beter was door de release van Frozen II. De “best bezochte” films waren afgelopen week Freaky en The War With Grandpa. Daarmee is de komedie met Robert De Niro dit jaar de succesvolste film sinds TenetVanguard met Jackie Chan en The Last Vermeer met Guy Pearce zijn deze week gigantisch geflopt.



Na Sonic The Hedgehog gaat regisseur Jeff Fowler nu een live-actionfilm maken van The Pink Panther. Het gaat dus om de tekenfilm die in de opening credits van de films van Blake Edwards verscheen.



Een jaar uitstel. Niet meer of niet minder. Het overkomt de spionagethriller The 355 met Jessica Chastain, Penelope Cruz, Lupita Nyong’o, Diane Kruger en Fan Bingbing. De film was voorzien voor een release op 15 januari 2021,maar door de welbekende reden wordt het uitgesteld naar 15 januari... maar dan wel in 2022.



Chris Columbus die het script van de Gremlins schreef, zegt dat er nog altijd nagedacht wordt over een derde deel. Meer zelfs, momenteel is men bezig om de problemen met de rechten op te lossen. Volgens Columbus zou hij ook niet van plan zijn om van de Gremlins CGI-objecten te maken.



Xavier Dolan die met J’ai Tué Ma Mère en Mommy arthouse-meesterwerken afleverde, werkt nu ook aan een miniserie. Dat wordt The Night Logan Woke Up en is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Michel Marc Bouchard en gaat over seksueel misbruik.



De Oscars van 2021 zouden er wel eens heel anders kunnen uitzien. Insiders beweren dat Netflix kans maakt om met de meeste beeldjes te gaan lopen en dit dankzij Aaron Sorkins The Trial Of The Chicago 7 en David Finchers Mank. Het huidig record staat nog altijd op naam van MGM dat in 1937 met vijf kandidaten voor beste films genomineerd raakte. Dat was Libeled Lady, Romeo And Juliet, San Francisco, A Tale Of Two Cities en The Great Ziegfield die uiteindelijk de winnaar werd. Ook de twee andere Netflix-films (Ryan Murphy’s The Prom en George Clooneys The Midnight Sky) zouden kanshebbers zijn.



Chris Hemsworth is klaar voor de biopic rond worstelaar Hulk Hogan. De film wordt gedraaid door Joker-regisseur Todd Phillips en Hemsworth krijgt de goedkeuring van Hogan zelf. Volgens Hogan is hij er klaar voor, en is Hemsworth knap genoeg om hem te vertolken.



Een tip voor het kerstmenu? Wie de blauwe macarons die Baby Yoda at in The Mandalorian zelf wil proeven, kan die via het Amerikaanse interieurbedrijf Williams-Sonomagewoon bestellen onder de naam Nevarro Nummies. Het wordt wel een dure delicatesse, want één macaron kost meer dan 4 dollar.



Boss Level
 van Joe Carnahan waarin we Mel Gibson, Naomi Watts, Frank Grillo, Annabelle Wallis, Ken Jeong en Michelle Yeoh zullen zien is de zoveelste film die geen bioscooprelease krijgt in de Verenigde Staten, maar alleen maar op de streamingdienst Hulu te zien zal zijn. In de VS wordt Hulu trouwens alsmaar belangrijker. Na de romcom Palm Springs heeft de streamingdienst met de thriller Run alweer een dikke hit te pakken. En er is nog meer voor Hulu deze week, want dan verschijnt daar ook de LGBTQ-romcom Happiest Season, met Kristen Stewart en Mackenzie Davis.



Ed Murray, de oudere broer van Bill Murray, is overleden. Op zich misschien geen wereldschokkend filmnieuws, maar Ed was wel de inspiratiebron voor de komedie Caddyshack waarmee Bill doorbrak. Ed was zelf ook een caddy en figureerde in de hit van Harold Ramis. Fijn weetje, Bill zelf was in zijn prille tienerjaren ook een caddy.



Speel een beetje met je eigen voeten, mijnheer Mads Mikkelsen. Vorige week ontkende de acteur nog in alle talen dat hij gecast was om Johnny Depp te vervangen in de Fantastic Beasts-franchise als de slechterik Gellert Grindelwald. Hij moest toen het gerucht zogezegd zelf in de krant opvangen, nu blijkt dat Mikkelsen toch deze rol zal vertolken.



UK Criterion kondigt voor februari 2021 drie nieuwe titels aan: The Ascent van Larisa Shepitko, de Stanley Donen-klassieker Charade met Audrey Hepburn en The Grand Budapest Hotel van Wes Anderson.



Deze week overleed Daria Nicolodi op zeventigjarige leeftijd overleden. De Italiaanse die elf jaar getrouwd was met Dario Argento, en moeder is van Asia Argento, speelde ook mee in de Argento-giallo’s Profondo Rosso, Inferno, Tenebre, Phenomena, Opera, Scarlet Diva en La Terza Madre. Nicolodi schreef ook mee aan het script van Suspiria



The Stars At Noon
, het nieuwste filmproject van Claire Denis met opnieuw Robert Pattinson wort door de coronacrisis voorlopig uitgesteld. Ondertussen werkt Denis weer samen met Juliette Binoche en Vincent Lindon voor een andere film: Radioscopie en die speelt zich af in het hoofdkwartier van de Franse openbare omroep Radio France in Parijs.



Alles draait tegenwoordig rond Lady Di. Er was al de hetze met het vierde seizoen van The Crown en nu is er een nieuw schandaaltje losgebroken rond de Diana-biopic Spencer met Kristen Stewart (yes!) van Pablo Larraín. De opnames starten in begin 2021 in Duitsland en door de Brexit maken Britse acteurs geen kans maken op de rol van de elfjarige prins William. Wij kunnen daar gerust mee leven, tot volgende week!
 



Recent nieuws van dezelfde bron