:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #44
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #44
Bron: DVD Info - Datum: 2020-12-07 - Geplaatst door: Didier
In de week dat de eenzame kerst werd aangekondigd, sprokkelde DVDInfo zoals steeds de nieuwste filmnieuwtjes voor je op. Laten we maar van wal steken met een nieuwtje rond Top Gun: Maverick. Eerder vertelden regisseur Joseph Kosinski en Tom Cruise al dat alle stunts zonder CGI tot stand zouden komen en er geen green screen gebruikt wordt. Dat bevestigt nu ook zijn tegenspeler Miles Teller die voor de film drie maanden vliegtraining moest gaan volgen. De opnames met de F-18-toestellen zijn wel fake, want het Amerikaanse leger gaf hiervoor geen toestemming.



Michael Keaton, Ben Affleck, Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale en Robert Pattinson die terugkeren als Batman. Het was een gerucht dat dit zou gebeuren in The Flash, maar Clooney die zich tegenwoordig sterk lijkt te schamen voor zijn vertolking in Batman & Robin heeft gezegd zeker te zijn dat dit niet zal gebeuren.



Jonathan Levine werkt aan een Dirty Dancing-sequel en daar zal Jennifer Grey een comeback in maken als Frances ‘Baby’ Houseman. Ze voegde er ook aan toe dat uit respect voor Patrick Swayze die in 2009 stierf zijn rol niet door iemand anders zal worden overgedaan. Het wordt dus een heel andere Dirty Dancing.



Rockbiopics zijn sinds Bohemian Rhapsody in. Er komt ook één rond de populaire Amerikaanse band Heart en die zal gemaakt worden in de Amazon Studios. De film wordt het regiedebuut van Carrie Brownstein van de legendarische Riot Grrrl-band Sleater-Kinney. Ann Wilson, zangeres van Heart lanceerde alvast een bommetje door te zeggen dat ze niet gespeeld wilde worden door Anne Hathaway die interesse had in het spelen van de rol.



David Lynch goes Netflix! Volgens allerlei geruchten zou de bedenker van Twin Peaks vanaf mei volgend jaar werken aan een Netflix-project dat de werktitel Wisteria heeft. Meer is er niet over bekend, zelfs niet of het een reeks of film is.



Fans van Kurt Russell hadden het wellicht liever anders gezien, maar de acteur stopt ermee na \The Christmas Chronicles 2 en daarmee werd de Kerstman zijn laatste rol.



Op Arrow Video verschijnt in februari op Blu-ray: Beyond Re-Animator, de sequel van Stuart Gordon op de classic Re-Animator. Ook The El Duce Tapes komt uit, een documentaire rond de Amerikaanse heavy metal band The Mentors. Demons 1 & 2 van Dario Argento verschijnt eveneens op Blu-ray, net als Shogun’s Joy of Torture van Teruo Ishii. Ook Eureka heeft een paar nieuwe titels: Breeder, The Last Warning, Pulse, Mindwarp, een horror double-bill met Nightwing en Shadow Of The Hawk, de Russische classic Viy en de martial arts-trilogie The Lucky Stars Collection.



David Prowse is niet meer. De Brit die Darth Vader speelde in de originele Star Wars-trilogie is op vijfentachtigjarige leeftijd overleden. Behalve Star Wars was Prowse ook de bodybuilder die Christopher Reeve begeleidde voor zijn hoofdrol in Superman. De acteur was verder nog te zien in A Clockwork OrangeJabberwocky, Casino Royale, The Horror Of Frankenstein en Frankenstein And The Monster From Hell.



Matthew Libatique, de cameraman van o.a. Black Swan en A Star Is Born zit in een vervelende situatie. In 2018 werd de man tijdens een filmfestival in Polen onwel, en toen de hulpdiensten erbij werden gehaald, ging de dronken cameraman hun agressief te lijf. Libatique riskeert een celstraf van vier jaar in de Poolse gevangenis.



Zoals steeds krijgt u van ons iedere week een overzicht van de Amerikaanse box-office. Die wordt deze week wat gered door het succes van The Croods: A New Age. Meer zelfs, met zijn 9,7 miljoen dollar doet de tekenfilm het beter dan Tenet en strandde op 9,3 miljoen dollar. De top 5 wordt verder aangevuld met FreakyThe War With Grandpa, Let Him Go en Come Play.



Er komt dus definitief een derde Deadpool-film. Opmerkelijk is dat iedereen zeer nauw zal moeten samenwerken met Ryan Reynolds, want de acteur heeft van Marvel alles gekregen wat hij maar wilde, waaronder een volledige creatieve controle.



De coronacrisis zorgt ook voor de nodige veranderingen voor het Filmfestival Oostende (FFO) dat normaal gesproken zou lopen van 15 tot en met 23 januari 2021. Er wordt gekozen voor een doorgedreven jaarwerking en een spreiding van de festivaleditie 2021 over het hele jaar in de plaats van een negen dagen durend festival in januari. Koen De Bouw engageert zich als master voor zowel de FFO Nights als de festivaleditie in 2022. De uitreiking van De Jamies op 22 januari en De Ensors op 23 januari vinden wel plaats. Met deze nieuwe formule wil Filmfestival Oostende de Belgische makers, filmdistributeurs en bioscopen bijstaan om een doorstart te gemakkelijker te maken na deze moeilijke corona-periode.



De pandemie heeft ook invloed op Red Sandra, de film van Jan Verheyen en Lien Willaert met Sven De Ridder, Darya Gantura en de debuterende Rosalie Charles. Normaal zou de film op 21 januari in de zalen komen, maar door de onzekere bioscoopsituatie is die nu verplaatst naar 27 oktober 2021.



Ellen Page liet in een statement weten dat hij transgender is en voortaan de naam van Elliot Page zal dragen. Op de sociale media plaatste Elliot een emotionele oproep waarbij de acteur belooft om het te zullen opnemen voor transgenders die het nog steeds moeilijk hebben. Elliot Page: "Ik ben bang dat mensen zich te veel met mijn leven zullen bemoeien, dat ik gehaat zal worden, dat er grappen over me zullen gemaakt worden en dat ik het slachtoffer zal worden van geweld. Dit jaar werden er in de Verenigde Staten al minstens veertig Amerikaanse transgenders, vooral uit de zwarte en latinogemeenschap, vermoord en veertig procent van de volwassen transgenders ondernemen een zelfmoordpoging. Aan de politici die proberen om gezondheidszorg voor transgenders strafbaar te maken en ons het bestaansrecht te ontzeggen en aan alle mensen met een groot bereik die transfobe uitspraken blijven doen, jullie zijn verantwoordelijk. Aan alle transgenders die worden lastiggevallen, zichzelf haten, misbruikt worden en elke dag met geweld worden bedreigd: ik weet dat jullie er zijn, ik zie jullie graag en ik zal doen wat ik kan om positieve verandering teweeg te brengen."



Er komt een nieuwe film rond vampierenjager Abraham Van Helsing, en James Wan zal die produceren. De film wordt geregisseerd door Julius Avery van Overlord die ook het originele script zal herschrijven. Plotseling krijgen wij hier maar weinig zin in...



Niet alleen Darth Vader overleed deze week, maar ook Hugh Keays-Byrne. De acteur overleed op drieënzeventigjarige leeftijd en werd bekend als Toecutter, de leider van een motorbende in de Mad Max-films. In de reboot Mad Max: Fury Road uit 2014 speelde hij de tiran Immortan Joe.



Kopzorgen voor Damien Chazelle. Voor zijn nieuwste film Babylon zou de regisseur maar al te graag opnieuw samenwerken met Emma Stone maar door een planningsconflict lukt dat niet. Chazelle is momenteel aan het onderhandelen met Margot Robbie. Wij gaan eruit, tot volgende week!
 


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron